Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 10:14:54 πμ
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:28

«Όλα για την Παναϊλαν»

ola_gia_tin_panaila


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, η παράσταση «λα για την Παναϊλαν» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Το κοινό, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία, κατέκλυσε την αίθουσα προκειμένου να απολαύσει για μια ακόμα φορά τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθεροχωρίου. Η αποτίμηση της βραδιάς είναι σίγουρα θετική με τους θεατές να επιβραβεύουν την προσπάθεια των ηθοποιών χαρίζοντας τους το πιο θερμό χειροκρότημα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» κ. Έφη Καράμπαγλη – Γεωργιάδου στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε το Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθεροχωρίου για την άμεση ανταπόκριση και συμπαράσταση προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά τα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες τις κοινωνικές δομές και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται. Συγχρόνως στόχοι του Συλλόγου παραμένουν οι:
1. Κατασκευή και λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μιας κατοικίας δηλαδή όπου τα άτομα με αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα παραμονής όταν πλέον το οικογενειακό περιβάλλον θα αδυνατεί να παρέχει τις απαραίτητες φροντίδες.
2. Δημιουργία φιλοξενείου βραχείας παραμονής ώστε να διευκολύνονται οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρία σε έκτακτες περιπτώσεις.
3. Τη λειτουργία προστατευμένων παραγωγικών εργαστηρίων με στόχο την οικονομική ενίσχυση και παραγωγική ισότιμη ένταξη στην κοινωνία
4. Η λειτουργία ενός άρτια οργανωμένου κέντρου αποκατάστασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που να πληρούν όλες τις απαιτήσεις και ανάγκες.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Τάσος Ιωαννίδης στον αντίλογο του ανέφερε πως ήταν τιμή για τη θεατρική ομάδα η πρόσκληση του «βηματίΖΩ» προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια την οποία καταβάλλεται.
Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση «Όλα για την Παναϊλαν» θα δοθεί και στην περιοχή του Δήμου Παιονίας σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.