Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:56:10 πμ
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 21:55

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στις γυναίκες της Κάρπης

Σ’ ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Παιονίας και συγκεκριμένα στην Κάρπη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του επιμορφωτικού πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου ομιλία του χειρουργού-γυναικολόγου Γεώργιου Φραγγίδη με θέμα την αντισύλληψη και την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.


Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία της προέδρου του συλλόγου Μαρίας Πέτκου, η οποία συνεργάστηκε με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» προκειμένου να γίνει η ενημέρωση των γυναικών που κατοικούν στην Κάρπη.
Με απλά και κατανοητά λόγια ο γιατρός Γιώργος Φραγγίδης περιέγραψε τις μεθόδους αντισύλληψης και αναφερόμενος στον γυναικολογικό  καρκίνο τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της εξέτασης του τεστ-παπ,  η οποία δυστυχώς αμελείται από ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.
Η συζήτηση που ακολούθησε έγινε μέσα σε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα όπου οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να λύσουν πάρα πολλές απορίες και ερωτήματα,  στα οποία ο γιατρός με πολύ προθυμία έδινε απαντήσεις και αυτό φάνηκε από τις δυόμιση και πλέον ώρες που διήρκησε η όλη εκδήλωση.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από το ακροατήριο σχετικά με το προληπτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο στην χώρα μας καλύπτεται εδώ και πολλά χρόνια από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας Γεωργία Κολεσιώτου προέτρεψε τις παρευρισκόμενες γυναίκες να μην φοβούνται και χωρίς ταμπού να κάνουν προληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό αποτρέπουν τις περαιτέρω θεραπείες.
Φυσικά, στο τέλος της εκδήλωσης δεν έλειψαν τα παραδοσιακά και όχι μόνον εδέσματα των γυναικών της Κάρπης, οι οποίες φημίζονται για την φιλοξενία τους.

Έκθεση εικόνων