Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 11:31:56 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-5-2021)

Το πρόσωπο της Ελληνικής Επανάστασης έχει και γυναικεία μορφή.

Η έκφρασή της όμως διαφέρει αφού οι συνθήκες της ζωής αναλαμβάνουν αυτόκλητα το ρόλο του γλύπτη και σμιλεύουν άλλοτε με τραχύτητα και άλλοτε και με ευγένεια τη φυσιογνωμία τους.

«Η Πόντια μάνα του πολιτισμού και της γενοκτονίας». ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2021, ΩΡΑ 7μ.μ.

Ενόψει της θλιβερής επετείου της 19ης Μαϊου για τον ελληνισμό του Πόντου ο Δήμος Κιλκίς διατρανώνει το μήνυμα της καθολικής αναγνώρισης της Γενοκτονίας των 353.000 θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας με εκδηλώσεις που επιδιώκουν, με οδηγό την ιστορική αλήθεια, να καταδείξουν τη Γενοκτονία ως στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και να κρατήσουν ζωντανή τη μνημοσύνη και τις παραδόσεις του Πόντου.

Ο γειτονικός δήμος Dojran ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συστηματικού καθαρισμού της λίμνης Δοϊράνης με ένα πρωτοποριακό αμφίβιο όχημα.

Σύμφωνα με το Διαχειριστικό Σχέδιο και το Ετήσιο Πρόγραμμα Προστασίας Φύσης στη λίμνη ο δήμος Dojran έχει αποκτήσει το ειδικό αμφίβιο μηχάνημα για τη συλλογή πλαστικών και πράσινων απορριμμάτων και την κοπή των καλαμιών στη λίμνη.

Η Διεθνής ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των Νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία.

Τιμούμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που καθημερινά δίνουν έναν δύσκολο αγώνα για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο στη σκληρή μάχη της πανδημίας.

Οι νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας, έδωσαν όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση τη μάχη κατά της νόσου covid-19 και τα κατάφεραν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής των πασχαλινών δεμάτων αγάπης προς στις 350 ωφελούμενες οικογένειες που υποστηρίζει ανελλιπώς, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:

Την Κυριακή 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον εορτασμό της 103ης Επατείου της Μάχης του Σκρα. Στις 10:30 θα γίνει η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και στη συνέχεια η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο πεσόντων, οι χαιρετισμοί, ο πανηγυρικός της ημέρας και η κατάθεση στεφάνων.

Το Τμήμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Κιλκίς γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά του σε νέο χώρο επί της 21ης Ιουνίου 77 και Καμπάνη γωνία (είσοδος από την οδό Καμπάνη), στον 3ο όροφο, και είναι ανοιχτό στο κοινό κατά τις ώρες 09:00 π.μ. με 13:30μ.μ.