Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 5:43:13 μμ

Πολιτιστικά

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον σπουδαίο Κιλκισιώτη Χρήστο Σαμουηλίδη, κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας.

Η πολύτιμη και πολυεπίπεδη του προσφορά και το ανεκτίμητο του έργο, είναι αδιαμφισβήτητα και αφήνουν σημαντική κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Έφυγε από καρδιακή ανακοπή για τη γειτονιά των Αγγέλων, το βράδυ της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, σε ηλικία 95 ετών, ο  Κιλκισιώτης συγγραφέας και λαογράφος Χρήστος Σαμουηλίδης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 3.30, μ.μ. από  το νεκροταφείο Χαλανδρίου. 

Οι πολιτιστικοί – ποντιακοί σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σας προσκαλούν το Σάββατο 22/10/2022 και ώρα 18:00, στην Ευκαρπία Κιλκίς, για την συνέχεια των εκδηλώσεων μνήμης του έτους προσφυγικού ελληνισμού.

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών ότι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου τ.ε. εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου Κιλκίς και η Ιερά Πανήγυρις του θα τελεσθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Παρακαλούνται άπαντες οι ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί να συμμετέχουν προς πνευματική τους ωφέλεια.

Οι προβολές στην Τέχνη συνεχίζονται με μια ταινία που μας ζητήσατε να επαναλάβουμε  όσοι δεν προλάβετε να τη δείτε το καλοκαίρι. Έτσι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Σινεμά της Τέχνης σας περιμένει το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ένα haute couture αριστούργημα του Πολ Τόμας Άντερσον, η ταινία «Αόρατη κλωστή».

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι Αττικής ο συγγραφέας και λαογράφος Χρήστος Σαμουηλίδης, σε ηλικία 95 ετών, από καρδιακή ανακοπή το βράδυ της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2022 και η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 3.30 μ.μ. από το νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Για δεύτερη χρονιά φέτος το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζει το τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ κόμικς «COMICSVILLE», μια σειρά εκδηλώσεων πάνω στα κόμικς και τη διαδικασία παραγωγής τους με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών.

Την Κυριακή  16 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε  στον Ευρωπό, με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η ειδική χειρούργος μαστού Τριανταφυλλίδου Σοφία και η μαιευτήρας - γυναικολόγος Γαλάνη Αθηνά. 

Με μία λαμπρή τελετή, εγκαινιάσθηκε το Εκθετήριο, μία μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του «Μαστόδοντα» στη Νεοκαισάρεια το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Μετά τον Αγιασμό και το κόψιμο της κορδέλας ακολούθησαν χαιρετισμοί, σύντομες ομιλίες αλλά και απονομή τιμητικής πλακέτας στους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία του Εκθετηρίου.

Ακριβώς πριν ένα χρόνο, στις 19 Οκτώβρη 2021, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 97 ετών ο μπάρμπα-Τάκης Ιωαννίδης, ο τελευταίος επιζών πρόσφυγας από το Σιναπλί.(Σινάποβο).