Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 3:24:37 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Την Κυριακή 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον εορτασμό της 103ης Επατείου της Μάχης του Σκρα. Στις 10:30 θα γίνει η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και στη συνέχεια η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο πεσόντων, οι χαιρετισμοί, ο πανηγυρικός της ημέρας και η κατάθεση στεφάνων.

Το Τμήμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Κιλκίς γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά του σε νέο χώρο επί της 21ης Ιουνίου 77 και Καμπάνη γωνία (είσοδος από την οδό Καμπάνη), στον 3ο όροφο, και είναι ανοιχτό στο κοινό κατά τις ώρες 09:00 π.μ. με 13:30μ.μ.

Η Αυτοδιοικητική οικογένεια του τόπου μας γίνεται σήμερα φτωχότερη καθώς χάσαμε έναν από τους πιο ικανούς λειτουργούς της. Ο Αναστάσιος Σελαλαμζίδης έφυγε ξαφνικά  από κοντά μας προδομένος από την καρδιά του. Αυτή την καρδιά που παλλόταν και χωρούσε όλο το λεκανοπέδιο των Μουριών με τις ομορφιές και με τα προβλήματα που αγωνιζόταν να επιλύσει ως Πρόεδρος στην Κοινότητα του Σ.Σ. Μουριών και ως Αντιδήμαρχος των Μουριών στην Καποδιστριακή του μορφή.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-5-2021)

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Γιορτή της Παναγίας, πηγή ζωής, εξωκλήσια με νερομάνα, πηγή νερού (Αγίασμα).

Γεμάτη η πατρίδα μας από τέτοια ¨Αγιάσματα¨ και αντίστοιχα εξωκλήσια στο όνομα της ¨Ζωοδόχου Πηγής¨. Εδώ στο τόπο μας έχουμε στην Πλατανιά, στους Ευζώνους, στον Δογάνη κ.α. Τα οποία εορτάζουν πάντοτε την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα και είναι κινητή γιορτή αφού σχετίζεται με το Πάσχα.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ". ΜΑΪΟΣ 2021: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου (1914-1923)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• ΚΥΡΙΑΚΗ 16 MAΪΟΥ, 21:00
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ.

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας  και είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που μας έφεραν στον κόσμο . Είναι μια μέρα υπενθύμισης και παράλληλα ευγνωμοσύνης προς τον άνθρωπο που με περίσσευμα στοργής και αστείρευτης αγάπης, μας περιβάλλει  σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Το Τεχνικό Γραφείο Μελετών K4Station συνεχίζει να πρωτοπορεί, χωρίς να μας ξαφνιάζει! Και δεν μας ξαφνιάζει, γιατί απλά μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές πρωτοβουλίες και δράσεις, με σημαντικό το αποτύπωμα στην κοινωνία του νομού Κιλκίς. Η νέα ιστοσελίδα του K4Station δεν είναι μια απλή και όμορφη ιστοσελίδα τεχνικού γραφείου, είναι πλημμυρισμένη από πολιτισμό, ιστορία αλλά και μοναδικό χιούμορ.

Πρίν από δύο μήνες ξεκίνησα ως συντονιστής μία ομάδα στο Facebook με την ονομασία «Η Βιοποικιλότητα του Κιλκίς»  (Η Βιοποικιλότητα του Κιλκίς).

Η ομάδα γεννήθηκε ως απάντηση κυρίως στους χαρακτηρισμούς του Κιλκίς ως Ζώνη Υποβαθμισμένου Τοπίου αλλά και στις απειλές που διαφαίνονται από την διαχείριση του περιβάλλοντος στην περιοχή.

To Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Υποστηρικτών ΑμεΑ ΚΚΣ σας προσκαλούν να αφιερώσετε μια προπόνηση ή έναν περίπατο σε διαδρομές της επιλογής σας και στην απόσταση που εσείς ορίζετε στο Δρόμο Υγείας & Αλληλεγγύης του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.