Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 4:24:35 μμ

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (9-9-2020)

Μια νέα χορευτική χρονιά ξεκινά στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Με ιδιαίτερες συνθήκες μεν, αλλά με την ίδια υπευθυνότητα, όπως κάθε χρόνο, το Δ.Σ. του φορέα ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (νήπια από 4 ετών, παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 19:13

Ξεκινά το τμήμα μπαλέτου της Τέχνης Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Τέχνη ήταν η πρώτη στο Κιλκίς που έφερε τα παιδιά σε επαφή με την ορχηστρική τέχνη και το μπαλέτο. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, πολλές γενιές φόρεσαν τις πουέντ τους στο σανιδένιο πάτωμα της αίθουσας χορού.

Και επειδή πάντα μέσα από το  χορό θα εκφραζόμαστε, ξαναφοράμε τις πουέντ και τα τουτού και ανοίγουμε την αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ. 

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 07:37

Αλλαγή Ιεράς Επιστασίας στο Άγιο Όρος

Συντάκτης:

Με μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιο Όρος.

Η Διονυσιατική Ιερά Επιστασία παρέδωσε στην Λαυριωτική, με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη και επιστάτες τους Γέροντες Ιερομόναχους Χαρίτωνα Δοχειαρίτη, Σισώη Ξενοφωντινό και Γαβριήλ Εσφιγμενίτη.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 20:49

Back to school, back to ΚΔΑΠ Kinesis!

Συντάκτης:

Οι δομές του ΚΔΑΠ Kinesis, με κύριο μέλημα πάντα την ασφάλεια των παιδιών, των γονέων αλλά και του προσωπικού, ξεκίνησαν τη νέα σχολική σεζόν αυτήν την εβδομάδα. Τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας υλοποιήθηκε πληθώρα δραστηριοτήτων και στις τρεις μας δομές.

13 / 09: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ – κορυφή Μάτι (υψ. 1.956μ..

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στο όρος Παγγαίο, με ανάβαση στην κορυφή Μάτι (1.956μ.). Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το χωριό της Πρώτης Σερρών (310μ.), το οποίο περνάμε φτάνοντας στο μοναστήρι της Αναλήψεως και κατόπιν στο παλιό καταφύγιο της Πρώτης, απ’ όπου συνεχίζουμε σε μονοπάτι. Η πορεία για την κορυφή διαρκεί 4 ώρες περίπου και συναντιέται με το μονοπάτι της Ι.Μ.Εικοσιφοίνισσας.

Η προσωρινή Διοίκηση του σωματείου με την επωνυμία "ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΙΛΚΙΣ" προσκαλεί όλα τα μέλη και όσους επιθυμούν να εγγραφούν, να προσέλθουν στην έκτακτη εκλογική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.

Μια από τις καλύτερες  επιλογές  για ανθρώπους όλων των ηλικιών με χορούς  διασκεδαστικούς, χορούς  που  σου φτιάχνουν τη ψυχολογία, με αλέγκρα  μουσική,  κίνηση και κυρίως συναναστροφή! Όμορφες παρέες γεννήθηκαν και άλλες τόσες προσδοκούμε να γίνουν για να βοηθήσουν μέσα από το χορό  τον εγκέφαλο να εκκρίνει ορμόνες χαράς..

Συνεχίζουμε  να λικνιζόμαστε σε ρυθμούς λάτιν, κερδίζοντας  την εμπειρία γοητευτικών χορών αλλά  και  μιας άριστης φυσικής δραστηριότητας.

Της Θεοδώρας Θεοδωρίδου, Υπευθύνου "Λόγου" του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων.

ΧΑΡΙΣ  ΣΕ  ΤΕΤΟΙΕΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ  Η  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΔΕ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΑΝΑΜΝΗΣΗ,  ΑΛΛΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΒΙΩΜΑ.

       Νοιώθεις πάντα δέος και θαυμασμό για τη βαθύτητα σκέψης, την ευρηματικότητα, το γλωσσικό και εκφραστικό  πλούτο σημαντικών, καταξιωμένων συγγραφέων, υπερηφάνεια περισσή αν είναι Έλληνες, πόσο μάλλον αν ο συγγραφέας είναι γέννημα – θρέμμα του τόπου σου.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 20:29

Μια μέρα στην Πινακοθήκη της Τέχνης Κιλκίς

Συντάκτης:

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, δίνουμε εικαστικό και όχι μόνο ραντεβού στην Πινακοθήκη της Τέχνης. Μπορεί οι επιδημιολογικές συγκυρίες να μας ανάγκασαν αλλάξουμε το χρονικό προγραμματισμό αλλά δεν θα σας στερήσουμε τη χαρά να βρεθούμε ξανά σε αγαπημένο χώρο, να σας ξεναγήσουμε και να σας κεράσουμε νοστιμιές.

 Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα,  στο Μεταλλικό  για να απολαύσουμε για τρίτη συνεχή χρονιά  Μια Μέρα στην Πινακοθήκη!