Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 2:36:49 μμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 18:53

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την ‘’Γκόλφω’’ στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Η ‘’Γκόλφω’’ του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) θα φιλοξενηθεί στο Κιλκίς, στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 19:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 Έργο βαθιά ανθρώπινο,  με μεγάλη διαδρομή και ιστορία πίσω της, η ‘’Γκόλφω’’  παραμένει πάντα επίκαιρη και διαχρονική. Η εξιστόρηση μιας θρυλικής αγάπης και η  ακλόνητη πίστη της κεντρικής ηρωίδας σε ένα ιδανικό, συγκινεί και μιλάει στις καρδιές όλων με την καθαρότητα και την ποιητικότητά της.

Και για αυτή την ιδιαίτερη χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς προτείνει εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες!

Καθαρίσαμε, ξεσκονίσαμε, αερίσαμε και απολυμάναμε τηρώντας τα πρωτόκολλα που προβλέπει η νομοθεσία για τον covid 19 και είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε.

Επιθυμία μας είναι να μείνουμε σταθεροί στις αξίες και τους στόχους μας με σωστή ενημέρωση, σεβασμό στα απαραίτητα για την πρόληψη μέτρα αλλά χωρίς άσκοπο φόβο.

Η ζωή συνεχίζεται, θέλουμε να είμαστε ενεργοί, θέλουμε να συμμετέχουμε.

Ο κλασικός χορός βοηθά το παιδί να αναπτύξει το μυοσκελετικό του σύστημα, ενώ παράλληλα του μαθαίνει να στέκεται και να περπατά σωστά. Το σώμα γίνεται ευθυτενές και οι κινήσεις αποκτούν χάρη μέσω του συντονισμού και της μουσικότητας. 
Με τις ειδικά διαμορφωμένες ασκήσεις οι μυϊκές ομάδες γυμνάζονται και "μακραίνουν" χωρίς ν' αποκτούν όγκο και το σώμα δυναμώνει και γίνεται πιο ευλύγιστο. Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τον εαυτό τους, το σώμα τους και να πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Πολύ σημαντικό είναι ότι το παιδί έρχεται σε επαφή με τις τέχνες κι ευαισθητοποιείται με αυτές, γνωρίζοντας το κλασικό βηματολόγιο.

Οι λάτρεις του tango και της salsa μπορούν να απολαύσουν τα ωραιότερα μαθήματα με τον μοναδικό και ταλαντούχο χορευτή Κωνσταντίνο!
Το πάθος και το μπρίο βρήκαν την έκφραση τους στην αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ!

Άλλωστε όσοι αγαπούν το χορό είναι σχεδόν αδύνατο να μη γοητεύονται έστω και λίγο από την εικόνα ενός ζευγαριού που χορεύει αργεντίνικο τάνγκο,  το χορό του ερωτισμού, του αισθησιασμού, αλλά και της απλότητας. Του χορού που γεννήθηκε στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, ως αποτέλεσμα συγκερασμού αφρικανικών και ευρωπαϊκών στοιχείων που προέρχονταν απο την έντονη μεταναστευτικότητα εκείνης της περιόδου.

Μετά από επικοινωνία με τους βραβευθέντες και την κριτική επιτροπή του 25ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», αξιολόγηση των συνθηκών και κυρίως του έντονου  επιδημιολογικού φορτίου των ημερών,  το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την δημόσια τελετή απονομής των βραβείων, με τους όρους και τον τρόπο που ακολουθούσε τόσα χρόνια.

Στη Γουμένισσα Κιλκίς, περισσότεροι από 200 μουσικοί παίζουν σε εκδηλώσεις, πανηγύρια, γάμους και βαφτίσεις. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, είναι διαφορετικό.

Ο μαχαλάς των χάλκινων, στη Γουμένισσα Κιλκίς, συνήθως τέτοια εποχή είναι έρημος. Οι πασίγνωστοι μουσικοί δεν βρίσκονται σπίτια τους. Περισσότεροι από 200 παίζουν σε φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων, σε εκδηλώσεις του εξωτερικού, σε πανηγύρια, σε γάμους και βαφτίσεις. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, είναι διαφορετικό. Αυτό δείχνει η πρωτοφανής έντονη κίνηση στη γειτονιά των χάλκινων.

Ανακοίνωση του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids προς τους γονείς:
Αγαπητοί γονείς, οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη οικογένεια.
Η οικογένεια αυτή περιλαμβάνει τόσο το εκπαιδευτικό μας προσωπικό όσο και όλους εσάς, γονείς και παιδιά!!! Η δημιουργία ενός χώρου ιδανικού για την άθληση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αλλά και το χτίσιμο μιας τόσο δυνατής συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ όλων μας, αποτελούσε πάντα τον πρωταρχικό μας στόχο!!
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 21:05

Τα ζαρκάδια του Παροχθίου στα Κρούσια του Κιλκίς

Συντάκτης:

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Παρόχθιο να εύχεσαι να συναπαντήσεις τούτο το χαριέστατο δίδυμο να συναγωνίζεται για το ζωτικό του χώρο πάνω στον επαρχιακό δρόμο Κιλκίς-Παροχθίου - Ποντοκερασιάς.
Δυο ζαρκαδάκια πανέμορφα «αιχμαλώτισε» η φωτογραφική μηχανή του Γιώργου Αμανατίδη να παίζουν, να ανταγωνίζονται, να προσθέτουν ασύλληπτη ομορφιά σε ένα ήδη πανέμορφο τοπίο.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς  απλώνει στο φως του φεγγαριού τις τελευταίες του νύχτες κεντώντας στην άκρη τους παραμυθένιες ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Παραστάσεις μαριονέτας με τη θρυλική μορφή του Πινόκιο ταξιδεύουν την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου, σε τέσσερις οικισμούς του Δήμου Κιλκίς για να κρατήσουν συντροφιά και να χαρίσουν γέλιο και ψυχαγωγία στο κοινό.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-8-2015)