Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 5:12:13 μμ

Πολιτιστικά

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών/Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αλκιβιάδη ΚΗΠΟΥΡΙΔΗ και τον Α ́ αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο ΤΑΡΝΑΡΑ, μετέβη την 04-10-2020 σε πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, όπου παραδόθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης, που προσέφεραν μέλη και φίλοι της Τοπικής μας Διοικήσης, συνάδελφοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, καθώς και πολίτες του Κιλκίς που ενημερώθηκαν για την συλλογή των ειδών από μέρους μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (7-10-2020)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δείχνει ακόμη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο και στέκεται κοντά στους πολίτες της Καρδίτσας, που δοκιμάστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της στήριξης των πλημμυροπαθών συγκεντρώνει από τα Δευτέρα 5 και έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ανθρωπιστική βοήθεια.

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 19:16

Ο Μικρός Πρίγκηπας του Κιλκίς δεν έχει ξεχαστεί…

Συντάκτης:

Σε  κάθε  καρδιά  υπάρχει  ένας  κρυμμένος  θησαυρός, μια  μυστική  ευχή, ένα  σιωπηλό  όνειρο, ένας  σκοπός  που  περιμένει  να  επιτευχθεί.

Στην  καρδιά  της  ομάδας  μας,  Traccia  giovanNile, ο  θησαυρός  δε  θέλει  πια  να  κρύβεται, το  όνειρο  δε  θέλει  να  σιωπά, η  ευχή  θέλει  να  γίνει  γνωστή  σε  όλους, ο  στόχος  δε  φεύγει  από  το  βλέμμα  μας, γιατί  πάνω  απ’ όλα  είναι  για  το  καλό  της  μικρής  κοινωνίας  μας.

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου κύλησε ευχάριστα και δημιουργικά μέσα από πλήθος δράσεων και δραστηριοτήτων, αθλητικών, καλλιτεχνικών, παιδαγωγικών, μουσικοκινητικών. Στα μαθήματα καλλιτεχνικών δράσεων εγκαινιάσαμε την ενότητα ενασχόλησης με σημαντικούς ζωγράφους κάθε Τετάρτη, διάσημους τόσο για το έργο τους όσο και για την προσωπικότητά τους. Στο μάθημα των εικαστικών, έτσι, εντρυφήσαμε στο έργο της Φρίντας Κάλο και φτιάξαμε λουλούδια από τσόχα ως κοκκαλάκια για τα μαλλιά και καρφίτσες.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 12:49

Φεγγαροφύλακες - λογοτεχνία του φανταστικού

Συντάκτης:
 

Πριν χίλια φεγγαροέτη, ένα λάθος κόστισε την ισορροπία στη Σελούρια γη. Οι δύο φεγγαροφύλακες, Λουνέρ και Ρενούλ, πασχίζουν έκτοτε για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως ο δαίμονας Ουλξ παρεμβαίνει διαρκώς και όλα παίρνουν διαφορετική τροπή. Αρκετούς φεγγαροαιώνες αργότερα οι φεγγαροφύλακες ορίζουν νέο σχέδιο που όμως απαιτεί αίμα, θυσίες και θάνατο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020 η Βιβλιοθήκη επαναφέρει τη λειτουργία των περισσότερων υπηρεσιών της, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που εγγυώνται, όσο γίνεται περισσότερο, τη διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο καθιερωμένος αγιασμός προς φωτισμό και ενίσχυση των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, τελέστηκε, κατόπιν επιθυμίας τους, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.
Τους αγιασμούς τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, παρουσία του Διευθυντού της Α/βάθμιας κ. Σωτηρίου Μαρκάδα και του Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεοδώρου Χριστοφορίδη και όλων των Εκπαιδευτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων που εργάζονται στα Γραφεία.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα δημιουργικό πολιτιστικό ταξίδι, για την νέα πολιτιστική περίοδο 2020-2021, με τρεις προτάσεις για δημιουργικά εργαστήρια: