espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 3:13:37 μμ

Πολιτισμός

Με το μυθιστόρημα ‘’Εν Λευκώ’’ η Κιλκισιώτισσα Ελένη Ελευθεριάδου πήρε το βάπτισμα του πυρός στην αισθηματική λογοτεχνία και ήταν πολλοί οι φίλοι της νεαρής συγγραφέως, που έσπευσαν χθες το απόγευμα στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της από τον Δήμο Κιλκίς και τις εκδόσεις ‘’Πηγή’’.

Ετοιμαστείτε να χορέψετε, να τραγουδήσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας γιατί ο Μονόκερος και οι φίλοι του έρχονται την Πέμπτη 6 Ιουλίου, για μια μόνο παράσταση στις 20:30, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς!

Άραγε, θα καταφέρει ο Μονόκερος, μέσα από τις περιπέτειες του, να βρει τον δρόμο για τον παιδικό σταθμό και να συναντήσει ξανά τους φίλους του;

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ (16-6-2023)

Με την παράσταση ‘’Μουσικές, Θύμησες, Βροχές’’ του Αρμονικού Ωδείου Κιλκίς  ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Ιουνίου τα ‘’Ελευθέρια’’ του Δήμου Κιλκίς.

Πρόκειται για μια μουσική θεματική παράσταση, αφιερωμένη στην ειρήνη των λαών.

Tο 6ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου 2023 διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το οποίο θα διεξαχθεί στον Δήμο του Κιλκίς σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς, με παραστάσεις σε Χέρσο, Χωρύγι, Κιλκίς και Σ.Σ. Μουριών, με ελεύθερη είσοδο.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group» παρουσιάζουν, την παράσταση «Κόσμοι σε πόλεμο: Μια μουσική ιστορία δημιουργικής αταξίας», την Τρίτη 27 Ιουνίου και ώρα 21:00, στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας, Μητροπόλεως 11, Κιλκίς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (23-6-2018)

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 21:18

"Έναν ζαντόν αρκουδόπον" στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου Κιλκίς συμμετέχει στο 6ο Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο δάσκαλος και συγγραφέας, Κοσμάς Τσίναλης, έρχεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, και αφηγείται το ποντιακό παραμύθι του, "Έναν ζαντόν αρκουδόπον".

Στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου ο Καραγκιόζης,

ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, μπλέκει σε νέες περιπέτειες με μια ληστεία στο Σεράι του Πασά.

Η παράσταση Θεάτρου Σκιών ‘’Ληστεία στο Σεράι’’ ανεβαίνει στις 21:00 από τις Θεατρικές Παραγωγές ‘’Τεχνόκοσμος’’.

Ο φακός της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς ασκεί ακαταμάχητη γοητεία στους φίλους της φωτογραφίας, με εμφατική επιβεβαίωση την ενθουσιώδη τους παρουσία σε κάθε νέο της εκθεσιακό κάλεσμα.

Η Φωτογραφική Ομάδα θα μας δείξει την τέχνη και την τεχνική της με ποικίλη φωτογραφική ύλη, την οποία εκθέτει στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο εορταστικό πρόγραμμα των ‘’Ελευθερίων’’ του Δήμου Κιλκίς.