espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 9:53:51 πμ

Πολιτισμός

Οι προβολές στην Τέχνη συνεχίζονται με μια ταινία που μας ζητήσατε να επαναλάβουμε  όσοι δεν προλάβετε να τη δείτε το καλοκαίρι. Έτσι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Σινεμά της Τέχνης σας περιμένει το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ένα haute couture αριστούργημα του Πολ Τόμας Άντερσον, η ταινία «Αόρατη κλωστή».

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι Αττικής ο συγγραφέας και λαογράφος Χρήστος Σαμουηλίδης, σε ηλικία 95 ετών, από καρδιακή ανακοπή το βράδυ της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2022 και η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 3.30 μ.μ. από το νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Για δεύτερη χρονιά φέτος το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζει το τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ κόμικς «COMICSVILLE», μια σειρά εκδηλώσεων πάνω στα κόμικς και τη διαδικασία παραγωγής τους με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών.

Την Κυριακή  16 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε  στον Ευρωπό, με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η ειδική χειρούργος μαστού Τριανταφυλλίδου Σοφία και η μαιευτήρας - γυναικολόγος Γαλάνη Αθηνά. 

Με μία λαμπρή τελετή, εγκαινιάσθηκε το Εκθετήριο, μία μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του «Μαστόδοντα» στη Νεοκαισάρεια το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Μετά τον Αγιασμό και το κόψιμο της κορδέλας ακολούθησαν χαιρετισμοί, σύντομες ομιλίες αλλά και απονομή τιμητικής πλακέτας στους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία του Εκθετηρίου.

Ακριβώς πριν ένα χρόνο, στις 19 Οκτώβρη 2021, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 97 ετών ο μπάρμπα-Τάκης Ιωαννίδης, ο τελευταίος επιζών πρόσφυγας από το Σιναπλί.(Σινάποβο).

Για τη χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου τη συλλογική εύλογη συγκίνηση και διαμένουσα κοινή χαρά ομολογεί και η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Σε μία μικρή πληθυσμιακά τοπική Εκκλησία, για τρεις δεκαετίες, έζησε και έδρασε, προσέφερε και αναδείχθηκε, μετρημένος και προσοντούχος κληρικός, προσγειωμένος στις κοινές χρείες και προσανατολισμένος σταθερά στην εκκλησιάζουσα πίστη του Θεού.

Από την υπέροχη σελίδα «Πεδινιώτες» διαβάζουμε για το πανέμορφο δάσος του Πεδινού:

Με την μέριμνα του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Πεδινού Χρόνη Στεργίου Καθαρίστηκε το δάσος Πεδινού από ξερόκλαδα, που εγκαταλείφθηκαν μετά από την απομάκρυνση των δέντρων που κατέστρεψε το μπουρίνι πριν λίγο καιρό!

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (18-10-2017)

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 19:48

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου

Συντάκτης:

Σε κλίμα συγκίνησης και ευφροσύνης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.