Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, 1:07:15 μμ

Πολιτιστικά

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας, τα αποτελέσματα της οποίας σώζουν ζωές» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση για την υποδοχή της “Φλόγας της Αγάπης”, της 20ής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα,  η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς.

Τη Δευτέρα 26-09-2022, εορτάστηκε στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση 28/2022 του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δ.Κ.Β. Κιλκίς, το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού διαμορφώνεται ως εξής:

Με αισιόδοξα μηνύματα ξεκίνησε την Τετάρτη 28η Σεπτεμβρίου και ώρα 12η μεσημβρινή στην ακριτική περιοχή του Κιλκίς, τηρώντας με ορθότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, το επιμορφωτικό πρόγραμμα: «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ - ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης:

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς για τον απολογισμό της κορυφαίας δράσης, του περιπάτου πόλης την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου και για ένατη χρονιά από την ίδρυσης του Συλλόγου.

Με αισιόδοξα μηνύματα για συνέχεια της δημιουργικής του διαδρομής, άνοιξε η αυλαία της πολιτιστικής περιόδου 2022-23, για τον πολιτιστικό σύλλογο "Άγιο Τρύφων" Γουμένισσας.

Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία - ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Ισπανική Υπηρεσία Πολιτιστικής Δράσης φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο  “Το πιο Μακρύ Ταξίδι / El Viaje Mas Largo - Ο πρώτος περίπλους της γης / La primera vuelta al mundo”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Τον Οκτώβριο του 2020 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έξοδο των κατοίκων του Φαχρέλ, περιοχής του Αρταχάν, στο Κυβερνείο του Καρς στον Καύκασο, και τον Μάιο του 2021 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τότε που πολλοί κάτοικοι του Φαχρέλ εγκαταστάθηκαν στη Μελάφτσα του Κιλκίς, στη Μακεδονία. Η Μελάφτσα μετονομάστηκε αργότερα σε Ηλιόλουστο.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (23-9-2017)

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Κυρίες και κύριοι,