espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 10:47:44 μμ

Πολιτισμός

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 12:02

Το ΚΔΑΠ Kinesis γεύτηκε τα καλοκαιρινά φρούτα

Συντάκτης:

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε και μας βρήκε έτοιμους για νέες δημιουργίες και κατασκευές! Το θέμα μας; Φρούτα του καλοκαιριού!

Το καρπούζι είχε την τιμητική του! Την ώρα της ζωγραφικής δημιουργήσαμε μία βεντάλια καρπούζι, ενώ την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε ένα διακοσμητικό καρπούζι!

Την ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν το καλοκαίρι 2022 οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή τη λειτουργία του πολυχώρου της Τέχνης στο Μεταλλικό, το αγαπημένο μας «Στέκι», μια πιλοτική ιδέα «εξωστρέφειας» που φιλοδοξούσε να εκφράσει σε πειραματικό επίπεδο θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές, συγγραφικές, χειροτεχνικές κλπ δημιουργίες, εκφράσεις ατομικές ή ομάδων της πόλης μας, ξεκίνησε δειλά με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τέχνης.

Ο ουρανός σκεπάστηκε με βαριά σύννεφα και από κοντά η βροχή τον συνοδεύει με το μονότονο τραγούδι της. Η σημερινή φθινοπωριάτικη διάθεση του Ιουλίου εμποδίζει την προβολή της ταινίας ‘’Σμύρνη μου αγαπημένη’’ στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Νέας Σάντας Kιλκίς πραγματοποίησε εκδήλωση επί την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων έτους 2021-22.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, καθιερώνεται από σήμερα, η 6η Απριλίου ως επίσημη Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού μετά από την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό συνεχίζονται μια με βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική κωμωδία εμπνευσμένη από πραγματικάγεγονότα την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (9-7-2022)

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 13:50

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η παράσταση Πινόκιο

Συντάκτης:

Αναβάλλεται εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού το προγραμματισμένο για απόψε παιδικό θέατρο Πινόκιο στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας θα ανεβάσει την θεατρική παράσταση σε χρόνο που θα  ανακοινωθεί εγκαίρως.

Το «Σμυρνέικο Μινόρε» με την Γλυκερία, μια μοναδική παράσταση, θα παρουσιαστεί στην Αρχαία Ευρωπό, στις 28 και 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Είναι αναγκαίες οι προκρατήσεις θέσεων.