espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 8:13:08 πμ

Πολιτισμός

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-2-2022)

Τα κλαρίνα των Καρσλήδων, των ανθρώπων της περιοχής του Καρς, της σημερινής Γεωργίας δηλαδή, και τις οικογένειες των Ιακωβιδαίων (Χέρσο Κιλκίς) και των Ασληχανιδαίων (Μαυρονέρι Κιλκίς) μας συστήνει η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μουσικές Οικογένειες», αυτήν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης παρέστη στην περιοδική έκθεση ‘’Μικρές ιστορίες Επανάστασης’’ του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς του ΔΙΠΑΕ η οποία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη στο ιδιόκτητο γραφείο του και θα δημιουργήσει ιδιαίτερο ξεχωριστό τμήμα στη βιβλιοθήκη με όλους τους κιλκισιώτες συγγραφείς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-2-2022)

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) Κιλκίς καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως:

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.30, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», στις εγκαταστάσεις του ΚΔΗΦ του Συλλόγου.

Κάτω από άλλες συνθήκες ήθελαν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς να κόψουν τη βασιλόπιτά τους, αλλά ο κορονοϊός επέβαλε τους δικούς του …όρους. Σεβόμενοι, λοιπόν, τα ζητήματα της πανδημίας, οι δικηγόροι έκοψαν τη βασιλόπιτά τους σε… οικογενειακό κύκλο.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (22-2-2017)

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς δέχτηκε μία δωρεά από την κα Μελανία Φουντουκίδου, η οποία περιλάμβανε μία γυναικεία φορεσιά. Η δωρεά αυτή έγινε με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της θείας της, Ζωγραφίας Φουντουκίδου Αμοιρίδου, η οποία αγαπούσε ιδιαίτερα τον Πόντο και την ιστορία του.