Πολιτισμός
Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids ταξιδεύει…στον κόσμο των μεταφορικών μέσων
Συντάκτης: Eidisis.grΗ εβδομάδα μας ξεκίνησε με το αγαπημένο μάθημα της ρομποτικής! Η junior ομάδα επιχείρησε και τελικά κατάφερε να φτιάξει μία διώρυγα, στην οποία καθώς πλησίαζε το πλοίο θα άνοιγε ώστε αυτό να περάσει. Αφού ετοίμασαν την κατασκευή τους οι ρομποκατασκευαστές, έκαναν διαγωνισμό ποιας ομάδας το πλοίο θα περάσει γρηγορότερα. Συναρμολόγησαν, διασκέδασαν και αναμένουν για την επόμενη ρομποκατασκευή!
Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (12-11-2016)
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Μουσείο Φιλελληνισμού προσφέρει τον πολυτελή κατάλογό του δωρεάν, σε σχολεία, ΑΕΙ, πολιτιστικές οργανώσεις και σωματεία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ κατάλογος εξιστορεί σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά), την εξέλιξη του Φιλελληνισμού και την συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος.
Η έκδοση δημοσιεύει εμβληματικούς πίνακες και αντικείμενα τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου.
Νέα διοίκηση στην Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς με πρόεδρο την Χρύσα Καριπίδου
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις 24 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.οο π.μ. συνήλθαν σε τακτική Γενική Συνέλευση, τα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία "ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ" στην αίθουσα του ισογείου της ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου, με θέματα:
Παρουσιάστηκαν στο Κιλκίς «Οι δυο αδερφές» του Γιάννη Τσιτσίμη
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Γιάννης Τσιτσίμης ανάμεσα σε πολλούς και καλούς φίλους και φίλες, παλιούς και νεότερους, παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο από τις εκδόσεις Ελκυστής, «Οι δυο αδερφές και άλλες ιστορίες».
Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων που ως κεντρικό άξονα έχουν ένα ζοφερό, δυστοπικό μέλλον με το άτομο να συνθλίβεται από τον φόβο, την οικειοθελή του υπακοή και τον αυταρχισμό μια πανίσχυρης κεντρικής εξουσίας.
Ο Θεολόγος Ζώτος στην 31η Αμφικτιονία Αιμοδοτών Εθελοντών στα Χανιά
Συντάκτης: Eidisis.grΔύο χρόνια μετά, οι Σύλλογοι-Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών Εθελοντών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) συναντήθηκαν δια ζώσης ξανά, στην 31η Αμφικτιονία, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με διοργανωτή τον ΣΕΑ Χανίων «Ο Αγ. Ιωάννης», υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων.
Δίδυμες Καπναποθήκες: Πάει να γίνει το θάμα κι από ετοιμόρροπες να αναβαθμιστούν σε ένα ακόμα σημείο αναφοράς του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Δήμος θα ζητήσει την παραχώρησή τους για να τα εντάξει σε πρόγραμμα αστικής αναβάθμισης του Υπ. Περιβάλλοντος με τη συνδρομή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.
Σήμερα η ομιλία του Θανάση Βαφειάδη για τη Στρώμνιτσα
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-11-2021)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-11-2021)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-11-2021)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-11-2021)