Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:17:05 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, με βαθιά θλίψη μετά τον άδικο χαμό του αγαπητού συναδέλφου Ξανθόπουλου Νικόλαου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του και τους εύχεται κουράγιο και καλή δύναμη.

Υποψήφιο για τα βραβεία Public 2021,  στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, είναι το παραμύθι « Ο κρυμμένος θησαυρός », του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, που κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  με εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά.

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση παλαιών και νέων εθελοντών αιμοδοτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 η εθελοντική αιμοδοσία του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-6-2016)

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί  στον Δήμο Παιονίας από τις 19 έως τις 29  Ιουνίου 2021, στα πλαίσια του προγράμματος  Πολιτιστικών – Θρησκευτικών εκδηλώσεων «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ 1821-2021»,  στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου.

Οι κούκλες επανέρχονται δριμύτερες στο Κιλκίς!

Γιγαντόκουκλες, γαντόκουκλες, μάπετ προετοιμάζουν τη λαμπερή τους εμφάνιση  σε κεντρικές πλατείες της πόλης, με παραστάσεις κουκλοθεάτρου, παραστάσεις δρόμου με μάσκες, με θέατρο σκιών και αντικειμένων, με παντομίμα, ποδοθέατρο, όλες τις δημοφιλείς αλλά και πιο σύγχρονες τεχνικές κουκλοθεάτρου και παντομίμας που λατρεύουν να βλέπουν μικροί και μεγάλοι με αστείρευτη χαρά!

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 22:47

Η Άννα Βίσση στο Θέατρο Λόφου στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με μια μεγάλη συναυλία στις 6 Ιουλίου στο Κιλκίς Θέατρο Λόφου  συνεχίζει  η Άννα Βίσση τις καλοκαιρινές της συναντήσεις με τους θαυμαστές της στα θέατρα της χώρας.

Η μοναδική ερμηνεύτρια ενώνεται ξανά με την «χρυσή» 12μελή μπάντα της και παρουσιάζει στο κοινό ένα -σχεδόν τρίωρο- ανατρεπτικό, μουσικό ταξίδι.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 20:37

Τα σπίτια του εποικισμού

Συντάκτης:

Ο Νίκος Σιάνας θυμάται και περιγράφει.

Κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αναγκαστικού μας εγκλεισμού πολλοί από εμάς το ρίξαμε στο καθημερινό περπάτημα, ορισμένοι δε περπατήσανε αυτό το διάστημα τόσο όσο δεν έχουν περπατήσει τα προηγούμενα χρόνια.
Σ’ αυτήν την ομάδα των περιπατητών μάλλον ανήκω και εγώ. Μη έχοντας άλλες επιλογές για ψυχαγωγία εκτός σπιτιού το έριξα και στο καθημερινό περπάτημα, γύρα το Πολύκαστρο, απ’ άκρη σ’ άκρη, από γειτονιά σε γειτονιά.

Στις 20 Ιουνίου 1913 το Πεδινό Πυροβολικό, από όπου έλκει τιμητικά την ονομασία της η Κοινότητα Πεδινού απελευθέρωνε το χωριό από τους Βουλγάρους. Η συμβολή του Πεδινού έχει ξεχωριστή σημασία στην στρατιωτική προπαρασκευή της ιστορικής  Μάχης του Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-6-2021)