Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 3:21:56 πμ

Πολιτιστικά

Ώρα για reunion πενηντάρη στο Κιλκίς για τους απόφοιτους του 2ου Γυμνασίου ή 2ου Λυκείου!

Ήρθε η ώρα της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, του Ξινόμαυρου και του υπέροχου οινοποιείου ΑΪΔΑΡΙΝΗ με την καθιερωμένη και όμορφη εκδήλωση «Στις Νότες του Ξινόμαυρου», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες φίλους του κρασιού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει και φέτος στη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και με χαρά σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει:

Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Τη ‘’Φλόγα της Μνήμης’’ ανάβει ο Δήμος Κιλκίς τιμώντας την 105η πένθιμη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος

Εκδρομή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς στη Νάξο

Εκδρομή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς στην Καλαμαριά

Νότια από το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την παλιά σιδηροδρομική γραμμή στη Δοϊράνη, πραγματοποιήθηκε ο φετινός ομαδικός περίπατος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Περιπατητών Κιλκίς την ημέρα της γιορτής της μητέρας όπως καθιερώθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια δηλαδή από την ίδρυση του συλλόγου.

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 20.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με θέμα: «Στο δρόμο του ξεριζωμού Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας».