Quantcast
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 9:43:12 μμ

Πολιτιστικά

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, έκοψε την πίτα για το νέο έτος,  το μεσημέρι της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα του οικογενειακού κέντρου "Δειλινά" Δροσάτου.  

Η πρόεδρος, κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη χαιρέτησε τους χορωδούς και τους φίλους του συλλόγου κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό θέτοντας τους νέους στόχους, λέγοντας:

Την Κυριακή 22/1/2023 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου Πολύτεκνων Γονέων Περιφέρειας Κιλκίς στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με την έναρξή της ο Πρόεδρος του συλλόγου Ανέστης Σπυρίδης παρουσία του Δ.Σ. του συλλόγου και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μια χρονιά δημιουργική και γεμάτη υγεία.

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 19:22

Ύμνος στο μεγαλείο της αρχαιοελληνικής Γραμματείας

Συντάκτης:

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΞΙΦΙΛΙΔΟΥ, φιλόλογος.

Το ημερολόγιο – ανθολόγιο - του 2023, πόνημα του ζεύγους Θεοδώρας και Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, είναι ένας ύμνος στο μεγαλείο των δημιουργών της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Το ζεύγος, αφού περπάτησε στα μονοπάτια του παρελθόντος, σύναξε τους ανθούς της αρχαιοελληνικής γραμματείας αποτυπώνοντάς τους στις σελίδες – μήνες – του ημερολογίου.
Ιστορία, φιλοσοφία, ποίηση, τέχνη, ένας πολιτισμός… ένας πολιτισμός αποθέωσης του μέτρου και της αρμονίας… ένας πολιτισμός καταστάλαγμα του ανθρώπινου μόχθου, της οδύνης, έξαρσης, μετουσίωσης…με κέντρο πάντα τον άνθρωπο. «μέτρον πάντων άνθρωπος.»

Ο Αντρέας Βεργίδης μαζί με την Εύη Σοφιανού έκαναν σεφτέ. Ο αντιπεριφερειάρχης γνώριζε από «πρώτο χέρι» ότι οι συναντήσεις μας μετά κρασιού, τσίπουρου και των σχετικών καναπεδακίων έβγαζαν ειδήσεις και σε χρονιά προεκλογική δεν είναι να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες -εξ άλλου, ως νοικοκύρης θρακιώτης, είχε στην αγκαλιά του και τα ποντιακά ωτία που μας ετοίμασε η Εύη.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 15:18

Γενική συνέλευση στην Τέχνη Κιλκίς στις 29/1

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ»  συγκαλεί τα μέλη της σε ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην έδρα της, επί της οδού 25ης  Μαρτίου 20, την Κυριακή 29.01.2023 και ώρα 14.00 με 18.00 με θέμα ημερησίας διάταξης:

Οικονομικός απολογισμός χρήσης 2022, έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρήση έτους 2022, απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από τη διαχειριστική ευθύνη και έγκριση Προϋπολογισμού 2023.

Στην τελετή του αγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο παραβρεθήκαμε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στην Τρίγλια, στην κωμόπολη της Προύσας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίγλιας, όπου ο χώρος, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται από τον Δήμο Μουδανίων ως Πολιτιστικό Κέντρο και δόθηκε άδεια από τον οικείο δήμο για την τέλεση του εορτασμού των Θεοφανείων, καθώς οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην κοντινή παραλία.

Η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29η Ιανουαρίου 2023, στις 11:30 του πρωί, ενώ παράλληλα θα γίνει και η 11η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

«Θα είναι μεγάλη η χαρά να βρεθούμε όλοι μαζί για να μιλήσουμε για το έργο που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στη χρονιά που πέρασε καθώς και το έργο που προγραμματίζει να κάνει στην τρέχουσα χρονιά 2023. Η συμμετοχή όλων όχι μόνον είναι απαραίτητη αλλά και αναγκαία», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Θεοδωρίδης.

Σύνδεσμο κοινωνικής συνοχής αποτελεί ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς και την μέγιστη ετούτη προσφορά θέλει να διατηρήσει και εμβαθύνει η διοίκησή της, όπως δια στόματος του προέδρου της Κώστα Παπανικολάου διακήρυξε στην ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των μελών της και συνάμα βράβευσης συμπολιτών μας που διακρίθηκαν για το έργο τους καθώς και των δυο δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, των ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΠΡΩΙΝΗΣ και του ΜΑΧΗΤΗ.

Γράφει η Έρικα Αθανασίου.

Με την εμπειρία του ερευνητή αλλά και του εισηγητή σε εκδηλώσεις και σεμινάρια ο Βλάσης Αγτζίδης αφηγείται την ιστορία των χριστιανών του Πόντου, εξετάζοντας τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί την τελευταία περίοδο του Ανατολικού Ζητήματος μέχρι τη στιγμή της Μικρασιατικής καταστροφής και της προσφυγοποίησης.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (19-1-2018)