Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 12:58:55 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:08

Ανοίγει τις πύλες του το Λαογραφικό Κιλκίς!

Συντάκτης:

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς ενημερώνει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Κιλκίς ότι το Λαογραφικό Μουσείο, Αθανασίου Τσούντα 2 (μέσα στην αυλή του Β΄ Γυμνασίου) είναι έτοιμο πια να υποδεχθεί τους επισκέπτες του από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:08

Τίμησαν τον Αγιο Τρύφωνα οι θρακιώτες του Καμπάνη

Συντάκτης:

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η αρχή της καθιέρωσης ενός θεσμού έγινε από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας – Θράκης «ΘΑΜΥΡΙΣ» Kαμπάνη, με την διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν του Αγ. Τρύφων. Μια αρχή τόσο επιτυχημένη που πιστεύουμε πως έθεσε σωστά θεμέλια και επιτρέπει να οραματιζόμαστε και τη συνέχεια το ίδιο επιτυχημένη.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:07

Η πίτα του Πολιτιστικού Ακρίτα

Συντάκτης:

Με μια όμορφη εκδήλωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτα έκοψε τη βασιλόπιτά του, παρουσιάζοντας και το μικρό χορευτικό του, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Την πίτα έκοψε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Παραστατίδου, ευχόμενη σε όλους τους κατοίκους καλή χρονιά, ενώ η τύχη χαμογέλασε στον Γιάννη Δημητριάδη και στην Φωτεινή Παραστατίδου.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 09:58

Η πίτα των ΚΑΠΗ Κιλκίς

Συντάκτης:

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που διοργάνωσε το Α' & Β' ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010, στις 7 μ.μ. στον "Κήπο". Τη βασιλόπιτα του ΚΑΠΗ ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στην προσφορά της τρίτης ηλικίας στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 09:57

Κυνήγι θησαυρού 2010

Συντάκτης:

Οι  προϋποθέσεις   για  την  νόμιμη   συμμετοχή  στο  Κυνήγι  του  Θησαυρού  είναι  οι  ακόλουθες:
1. Ο   θησαυρός  είναι  1000 _  και  έχουν δικαίωμα να  τον  ψάξουν  όσοι έχουν  ηλικία από 7   έως  107  χρονών.
2. Η  ομάδα  πρέπει  να  αποτελείται   από  7  τουλάχιστον  έως και  12  άτομα.
3. Κάθε  ομάδα  θα  δηλώσει   συμμετοχή  το  αργότερο  έως  τις  13.00  του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2010  στα   γραφεία  του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ, Εθν. Αντίστασης 5 (έναντι ΟΤΕ) τηλ 23410- 23530.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:45

Βασιλόπιτες Συλλόγων του Δήμου Γαλλικού

Συντάκτης:

Εκδηλώσεις κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2010 πραγματοποίησαν, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλλικού «Εχέδωρος». Στις 11 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου. Στην ανακαινισμένη και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:57

Η πίτα της Επταλόφου

Συντάκτης:

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 το θερμόμετρο στην Επτάλοφο ήταν λίγες μονάδες κάτω από το μηδέν και τα πάντα ήταν παγωμένα. Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου, οι χορευτές του συλλόγου υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα και την συνοδεία του Στέργιου Ιωαννίδη στη λύρα και του Γιώργου Σιγηρόπουλου στο νταούλι ανέβασαν τη θερμοκρασία στα ύψη.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:36

Η Βασιλοκουλούρα του «Φλάμπουρα»

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς «Ο Φλάμπουρας» πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωσή του για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτάς του, το απόγευμα του Σαββάτου, της 16ης Ιανουαρίου 2010, στην αίθουσα δεξιώσεων της «Λέσχης Αξιωματικών». Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Μπαλάσκας Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δημήτριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, η Αντινομάρχης κ. Μαρινίδου Γιώτα, ο πρόεδρος του Νομαρχ. Συμβ. κ. Γιαννόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι: κ. Χαλίτσιος, κ. Βασιλειάδου-Κουκάκη, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Τσιτουρίδης Σάββας, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Γεωργαντάς Γεώργιος καθώς και αρκετός κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:32

Ο Άγιος Τρύφων γιορτάζει στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Την πρώτη Φεβρουαρίου τιμά η εκκλησία μας την μνήμη του Αγίου Τρύφωνα, που έχει καθιερωθεί στην εθιμική λατρεία ως προστάτης των αμπελουργών. Ο Άγιος παρουσιάζεται μάλιστα στις αγιογραφίες ως “κρατών κλαυδετήρι”, εργαλείο δηλαδή με το οποίο γίνεται η κύρια αμπελουργική εργασία της χρονικής αυτής περιόδου.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:32

Με την ευαισθησία των εθελοντών

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς «Ο Αγιος Ευγένιος» και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα δεξιώσεων της  Λέσχης Αξιωματικών Ν. Κιλκίς.