Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 1:44:38 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και το Gratis διοργανώνουν μια μουσική – ποιητική βραδιά αφιερωμένη στο Νίκο Καββαδία το Σάββατο 7/2/2009 και ώρα 7:00 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη για ένα ονειρικό ταξίδι με όχημα την ποίησή του.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:09

Έκοψαν την πίτα τους τίμησαν τα παιδιά τους

Συντάκτης:

Στις 5 Ιανουαρίου 2009, ο σύλλογός εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Κιλκίς πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτάς του στην τσαγερία «Ζώγια», στο   Κιλκίς. Παράλληλα επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στα παιδιά των συναδέλφων, που πέτυχαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:09

Πίτα υπαλλήλων του δήμου Γαλλικού

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας στο Δημαρχείο Γαλλικού, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 16 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης παρέθεσε γεύμα στους δημοτικούς υπαλλήλους, στην ταβέρνα «Κρύα Βρύση» του Γιάννη Παπαντόπουλου, στον Καμπάνη.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:54

Λαμπρά Θεοφάνεια στη Δοϊράνη Σκοπίων

Συντάκτης:

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον οικισμό της Νέας Δοϊράνης των Σκοπίων, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο που ακολουθούν οι ορθόδοξοι γείτονές μας. Ο εκδότης των εφημερίδων μας, Κώστας Τερζενίδης, βρέθηκε στις εκδηλώσεις, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δοϊράνης Σκοπίων, Ρίστο Γκούσεφ, από τον πρωινό εκκλησιασμό στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου, μέχρι τη ρίψη του Σταυρού, στο λιμανάκι της Νέας Δοϊράνης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων των οικισμών του δήμου.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:19

Έκθεση φωτογραφίας “Ροδάνθη”

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου  2009, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της “ΤΕΧΝΗΣ”, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λατσού, γιατρού ορθοπεδικού.
Η κ. Ελισάβετα Παυλίδου, υπεύθυνη των εικαστικών του Δήμου Καλαμαριάς, γράφει για το έργο του Γ. Λατσού, μεταξύ άλλων τα εξής: “Ο Γ. Λατσός ξεκίνησε στην ενασχόλησή του με τη φωτογραφία απ’ τα γυμνασιακά του χρόνια αλλάζοντας κατά καιρούς πλήθος φωτογραφικών μηχανών. Στην αρχή περιορίστηκε στην απεικόνιση ευχάριστων στιγμών από μαθητικές και φοιτητικές εξορμήσεις καθώς και από ταξίδια που έκανε. Τοπία, πρόσωπα αγαπημένα και ο φυσικός κόσμος ήτανμέσα στο πεδίο δράσης του.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:19

Κίνηση Γυναικών Νέας Σάντας

Συντάκτης:

Σε γιορτινό κλίμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της, η Κίνηση Γυναικών Νέας Σάντας στην αίθουσα του συλλόγου, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου. Το τυχερό φλουρί της πίτας έπεσε στον Δήμαρχο, στον οποίο η Πρόεδρος του Συλλόγου προσέφερε ως δώρο ένα χειροποίητο κομπολόι, μαζί με τις ευχές της.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:18

Νέα διοίκηση και κουρμπάνι

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου έκοψε τη βασιλόπιτά του, παρουσία πλήθους κόσμου, των δύο αντιδημάρχων, Παλάνης Μαρίας και Θεοδωρίδη Γιώργου, δημοτικών συμβούλων, του κ. Αθανασίου Τζούρτζου, επικεφαλής Δημοτικής Συνεργασίας, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων, του Γυμνασίου κ.α.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:18

Με νέα διοίκηση οι “Φίλοι Οσ.Νικοδήμου”

Συντάκτης:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που αναδείχθηκε ύστερα από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνελεύσεως των μελών του Συλλόγου “Φίλοι Ιερού Κοινοβίου Αγίου Νικοδήμου”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11.1.2009 στο μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής, Συνήλθε σε σώμα την Κυριακή 18.1.2009.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:58

Βιβλία αναζητούν οι Ακρίτες Επταλόφου

Συντάκτης:

Προσπάθεια εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης του πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ο οποίος ιδρύθηκε το 1995 και είναι ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.).  Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, πραγματοποιεί  παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. δενδροφυτεύσεις, ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για νέες καλλιέργειες και τρόπους εξοικονόμησης νερού κ.α.) και διοργανώνει θεματικές εκδηλώσεις.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:51

Η “ΤΕΧΝΗ” στην Αθήνα

Συντάκτης:

Απόλυτα επιτυχημένη πρέπει να χαρακτηριστεί η εκδρομή της “ΤΕΧΝΗΣ” στην Αθήνα. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την τεταμένη ατμόσφαιρα της Αθήνας, οι εκδρομείς τόλμησαν να ξεκινήσουν για το ταξίδι τους, την Παρασκευή 11.1.2009, και δεν μετάνοιωσαν. Το πρώτο βράδυ όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση, δικής τους επιλογής. Κάποιοι είδαν τον “Έμπορο της Βενετίας” του Σαίξπηρ, με τον Ι. Μεσσάλα, στο θέατρο “Αλκυονίς”. Άλλοι επέλεξαν να δουν τη Ράν Πιττακή σε μια θαυμάσια παράσταση και άλλοι προτίμησαν παραστάσεις πρωτοποριακές σε πειραματικό θέατρο.