Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 2:28:57 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Η Θρακική Εστία Ν. Κιλκίς υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο του Έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ)» με τίτλο: «Ανάδειξη και  προώθηση των δυνατοτήτων απασχόλησης στον τομέα κατασκευής παραδοσιακών οργάνων».
Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο Δήμο Κιλκίς του Νομού Κιλκίς της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά τον τομέα της ανάδειξης του πολιτισμού.
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2007 08:19

Συνεργασία του Λυκείου με φορείς της πόλης

Συντάκτης:
Η αρχή της “σχολικής” χρονιάς του Λυκείου των Ελληνίδων σφραγίστηκε με τη συνεργασία του με τοπικούς φορείς της πόλης, το Δήμo και της Νομαρχίας.Στην αρχή του μήνα, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, το Λύκειο εμφανίστηκε στις κεντρικές εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης του Δήμου.
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2007 08:18

Κλασσικά αυτοκίνητα θα βολτάρουν στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Η Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας διοργανώνει την “12η Μακεδονική Πλοήγηση”, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και την Κυριακή 21 Οκτβρίου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας, εντάσσοντας την εκδήλωση στα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”.
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 07:24

Τα Κρουστά Κιλκίς στα Λατσιά Κύπρου

Συντάκτης:
 Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκαν οι τρεις συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα κρουστών του δήμου Κιλκίς στο Δημοτικό Θέατρο Λατσίων, του αδελφοποιημένου δήμου με το Κιλκίς).
Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας περιελάμβανε στο πρώτο μέρος διάφορα παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία ακορντεόν, ενώ το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στον πόντο και τα ποντιακά τραγούδια, με την φιλική συμμετοχή του Γρηγόρη Κωλεσιώτη ως λυράρη.
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 07:10

Ενημέρωση μαθητών για ΤΟ ΣΥ.Ν

Συντάκτης:
Σε ενημέρωση των μαθητών του γυμνασίου και των λυκείων του δήμου Αξιούπολης γύρω από το θέμα της σύστασης και λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας (ΤΟ ΣΥ.Ν) και του «Μητρώου Νέων» προχώρησε με σχετικές επισκέψεις στα σχολεία τριμελής επιτροπή του δήμου Αξιούπολης.

Ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή Αθαν. Καραθανάση στην “ΤΕΧΝΗ”

85 χρόνια κλείνουν φέτος από τη μαύρη συμφορά του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 85 χρόνια, που ο Ελληνισμός ξερριζώνεται από την πανάρχαια κοιτίδα του, τη Γη της Ιωνίας. Και ήταν η Ιωνία, με την αρχόντισσά της τη Σμύρνη, πηγή ακένωτος για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό, φάρος εξ ανατολών της Ρωμιοσύνης, υπερχρονικώς.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 12:00

«Άρτος και θεάματα»

Συντάκτης:
 Φωταγωγημένη για πρώτη φορά και φορώντας τα καλά της, η νεόκτιστη κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου υποδέχθηκε την 1η Γιορτή Ψωμιού Πολυκάστρου, τις μοναδικές γεύσεις των αρτοποιών του νομού μας, των φορέων της πόλης και τα υπέροχα χορευτικά των Ανατολικορωμυλιωτών, των Ποντίων και των Μικρασιατών.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:56

Κουκλίστικη γιορτή

Συντάκτης:
 Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους της κούκλας, το περασμένο Σάββατο, στην τελετή έναρξης του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.
 Το χορευτικό τμήμα του παλιότερου Συλλόγου του Κιλκίς, συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Νέστια» της Βουλγαρίας. Χορευτές και χορεύτριες της «Αρμονίας» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στις παραστάσεις που πραγματοποίησαν.
Συνοδευόμενοι από τους άριστους μουσικούς των Χάλκινων της Γουμένισσας, χόρεψαν σε τρεις διαφορετικές πόλεις, στα όμορφα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, στις χαμένες πατρίδες της περιοχής της Θράκης.
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:27

Προγραμματισμός της “ΤΕΧΝΗΣ”

Συντάκτης:
Η “ΤΕΧΝΗ” προγραμμάτισε και ανακοινώνει τις εκδηλώσεις της για το τελευταίο τρίμηνο του 2007.
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ” ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αθανάσιο Καραθανάση, με θέμα “Ιωνίκή Γη, 85 χρόνια μετά...”.