Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 1:25:00 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Με κουκλοθέατρο και ζωγραφική έριξαν αυλαία οι δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς για τον Ιούλιο.
Θα μπορούσαν άραγε να γίνουν φίλοι μια αλεπού και μια κότα; Οι απαντήσεις των παιδιών απολαυστικές.
«Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με πολλές πολλές βουτιές και δίνουμε ραντεβού μαζί σας για το τέλος Αυγούστου, όπου κάποιες από τις δράσεις μας θα επαναληφθούν.

Οι προβολές στο θερινό σινεμαδάκι στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό συνεχίζονται, με ένα αστυνομικό θρίλερ από τους εξπέρ του είδους Ισπανούς, «Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει»  Que Dios Nos Perdone,  του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν την Δευτέρα 26, Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29  Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Την Πέμπτη 22/07/21 γύρω στις 23:00 διερχόμενος οδηγός εντόπισε στον επαρχιακό δρόμο Κολχίδας Κιλκίς, τραυματισμένο αρσενικό ζαρκάδι περίπου 3 χρονών, χτυπημένο πιθανότατα από τροχαίο, και αμέσως ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, Χαράλαμπο Βασιλειάδ,η ο οποίος μετέβη επιτόπου στο σημείο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο.

Ο Δήμος Κιλκίς  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού την Δευτέρα 26 Ιουλίου στο Πάρκο Κρύας Βρύσης που βρίσκεται στο κέντρο της Κοινότητας Καμπάνης.

“Ένεκα Zeneca” θα λέμε αυτό το καλοκαίρι και θα κλαίμε από τα γέλια...
Ο σεναριογράφος Δημήτρης Πιπερίδης, δεν θα μπορούσε να παραμείνει άπραγος μπροστά στην πρόκληση της εποχής. Επιστρέφει μετά την σκληρή καραντίνα που βίωσε ο πολιτισμός, με μια ποντιακή θεατρική παράσταση που θα μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια, που τόσο στερηθήκαμε τον τελευταίο καιρό!!!

Κι έμελλε το βράδυ της Πέμπτης,22-7-2021, να μεταλάβουμε γλυκύτατο και ιαματικό το βάλσαμο από τούτο το θέαμα κι ακρόαμα. Το μαγικό κι ελπιδοφόρο. 1500 συμπολίτες μας στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, καθηλωμένοι, ρουφήξαμε επί δυο ώρες τον μελίρρυτο λόγο, στους Όρνιθες, έργο σχετικά δύσκολο, καθώς κυριαρχεί ο λυρικός Αριστοφάνης και λιγότερο ο σκαμπρόζικος λόγος του ποιητή.

Μπράβο μας. Και πάντα τέτοια. Και μπράβο και στο ΚΘΒΕ και στο Δήμο Κιλκίς που οργάνωσαν την παράσταση.

Με την προτροπή «Ζήσε τη ζωή σου» δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο Στέλιος Ρόκκος και η Μελίνα Ασλανίδου, που έχουν ζήσει και «χτίσει» τη ζωή τους με το συγκεκριμένο motto, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για μία μεγάλη βόλτα στην Ελλάδα που διψά για live εμφανίσεις από αγαπημένους καλλιτέχνες που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-7-2021)

Η δράση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου. Οι ραπτομηχανές όμως είχαν αρχίσει να δουλεύουν ακατάπαυστα τρεις εβδομάδες νωρίτερα, καθώς βρέθηκαν στα έμπειρα χέρια και πόδια γυναικών της Αφγανικής κοινότητας της ανοιχτής δομής φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα ν. Κιλκίς.

Ο κάμπος του λεκανοπεδίου των Μουριών βάφεται με κεχριμπαρένια χρώματα κάθε καλοκαίρι. Οι φυτείες καλαμποκιού, δουλεμένες συστηματικά με το μεράκι των καλλιεργητών από τη δεκαετία του ‘ 80, είναι η αγροτική προίκα της περιοχής με τον καρπό της να χρησιμοποιείται για φυτική και ζωική χρήση. 

Σελίδα 1 από 511