Πολιτισμός
Συνάντηση Νίκου Κωνσταντινίδη με τους απογόνους του Βλαδίμηρου Τριανταφυλλίδη
Συντάκτης: Eidisis.grΣε συνέχεια της συγγραφής του βιβλίου αναφορικά με τον Ελληνισμό και τα χωριά του Καρς του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Νίκου Κωνσταντινίδη και της κόρης του, Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου, φιλολόγου κι εκπαιδεύτριας ποντιακής διαλέκτου, συναντήθηκε ο Νίκος Κωνσταντινίδης με τον Ηλία Τριανταφυλλίδη, συνταξιούχο φιλόλογο και θεολόγο, και τον ανιψιό του Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη στη Βέροια την Κυριακή 7/6 για να μιλήσουν για το βίο και το έργο του στρατηγού Βλαδίμηρου Τριανταφυλλίδη, καταγόμενου από το χωριό Μαγαρατσίκ του Καρς.
Αν. Αμανατίδης: Είναι πολλά τα χρόνια της λήθης για τους δυο πεσόντες Θρακιώτες στο Σκρα
Συντάκτης: Eidisis.grΣε ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να προστεθούν στην αναθηματική πλάκα του Μνημείου Πεσόντων της Μάχης Σκρα τα ονόματα δυο στρατιωτών από την Πλαγιά και το Βαπτιστή, προσκαλεί τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς ο πρώην Δήμαρχος και βαθύς γνώστης και της τοπικής ιστορίας Αναστάσιος Αμανατίδης.
Καταρράκτες Σκρα - Γαλάζια Λίμνη στο μαγευτικό Πάικο (8-6-2020)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-6-2020)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-6-2020)
Υπέροχη πρωτοβουλία και μηνύματα ζωής από το Γιάννη Χαριτίδη, τη Μαρία Πουλαράκη και την ομάδα Traccia GiovanNile
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αγάπη για τα παιδιά έγινε η έμπνευση που φώτισε τη ζωή του καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Χαριτίδη, το έργο του οποίου γνωρίζουν πολλοί στο Ν. Κιλκίς.
Η δύναμη που κρύβεται μέσα στην καρδιά των παιδιών, η λάμψη που έχει το βλέμμα τους, η ελπίδα που κρατάνε στα χέρια τους, όλα εκείνα που οι ενήλικες ξεχνάμε μεγαλώνοντας, αυτός δε θέλει να τα αφήσει να ξεθωριάσουν.
Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στην Έφη Ναβροζίδου, μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»
και της ευχόμαστε ολόθερμα καλή δύναμη από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου της ΠΕ Κιλκίς.
Έφη σού ευχόμαστε από το νέο σου μετερίζι, έχοντας μία προσωπική μαχητική εμπειρία όσον αφορά στην υγεία,
Μοναδικές φωτογραφίες της Λίμνης Δοϊράνη από τη Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνεχίζοντας τα μαθήματα φωτογραφίας σε εξωτερικούς ανοικτούς χώρους, με φωτοβόλτες και εξορμήσεις, η Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 τη λίμνη Δοϊράνη.
Τα μέλη της ομάδας, αψηφώντας τον άστατο απογευματινό-βραδινό καιρό βρέθηκαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της λίμνης, μέχρι και τα 1000 Δένδρα, όπου η κακοκαιρία και η πυκνή συννεφιά τους αποζημίωσε με ένα υπέροχο, εντυπωσιακό θέαμα.
Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, μοναδικά ηλιοβασιλέματα (13-6-2020)
Συντάκτης: Eidisis.grΛόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, μοναδικά ηλιοβασιλέματα (13-6-2020).
Όταν η φύση έχει κέφια, χαμογελά το Κιλκίς και κοκκινίζει από ντροπή για την τόση ομορφιά...
Κώστας Τερζενίδης
Ο δήμος Παιονίας φιλοξένησε Αμερικανούς και Καναδούς δημοσιογράφους ειδικούς σε γαστρονομία και οινοτουρισμό
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο πλαίσιο των δράσεων προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των προϊόντων της Παιονίας με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ο δήμος Παιονίας συνεργαζόμενος με το τοπικό γραφείο Τουρισμού Π.Ε Κιλκίς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΕΟΤ των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής φιλοξένησε, λίγες ημέρες πριν προκύψουν τα μέτρα περιορισμού λόγω του covid-19 (11 & 12 Μαρτίου), στην περιοχή Αμερικανούς και Καναδούς δημοσιογράφους που εξειδικεύονται στην γαστρονομία και τον οινοτουρισμό.