Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 9:36:11 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Ομάδας Πολιτών Ευρωπού “Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο” η εταιρεία MORRIS και δώρισε δυο κλιματιστικές συσκευές για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Γουμένισσας κι ένα ψυγείο για το Αγροτικό Ιατρείο Ευρωπού.

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα των «Ειδήσεων» Κιλκίς φιλοξένησε τη φιλόλογο και συγγραφέα, Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, με master στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, σε μία εκπομπή αφιερωμένη στην ποντιακή διάλεκτο, στη συγχρονική της διάσταση και στις προοπτικές που ανοίγονται στον χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών, χάρη στη διδασκαλία της.

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκίνησαν! Στις δομές ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ στην πόλη του Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη και στο Χέρσο:
Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 22:20

Συγκίνησε η Μάνα του Πόντου

Συντάκτης:

Το δοξάρι της ποντιακής λύρας έσμιξε αρμονικά με τον έντεχνο λόγο και την ποίηση για να εξυμνήσουν την αγέρωχη μορφή της Πόντιας Μάνας, της μάνας με τα πολλά πρόσωπα, της πιστής συζύγου, της φραντάλας (όμορφης) γυναίκας, της σορσόταινας (εύθυμης) της παντοδύναμης πεθεράς, της καλομάνας αλλά και της αντάρτισσας στα άξενα βουνά του Πόντου, στο διαδικτυακό αφιέρωμα που παρουσίασαν στο κοινό ο Δήμος Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η μνήμη είναι από τη φύση της εργαλείο ξύμυτο, που ό,τι αγγίζει το τρυπά. Δίκαμο μαχαίρι που ό,τι αγγίζει το κόβει.

Άνθρωποι του αφρού οι  περισσότεροι μας, κυήματα καιρών ευμάρειας, αποζητούμε την λείανση της Μνήμης για να αποφευχθεί ο πόνος της. Ξεχνούμε πως της Άρνης  το νερό σκοτώνει  την ίδια ώρα που δροσίζει.

Την Κυριακή  6 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής  βραβείων και επαίνων στους νικητές του 26ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2021» του Δήμου Κιλκίς.

Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 18:50

Οι “Αμαζόνες” των “Ακριτών” Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Στην 55χρονη πορεία των “Ακριτών” Πολυκάστρου που πρόεδρος ήταν πάντα άνδρας, σημαντική, για την ακρίβεια τεράστια ήταν και είναι η συμβολή των γυναικών. 

Με κεντρικό σύνθημα της φετινής ενημερωτικής εκστρατείας κατά του καπνίσματος ‘’Δεσμεύομαι και Σταματώ’’ ο Δήμος Κιλκίς και ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και κυρίως τους νέους ανθρώπους να αντισταθούν στην απατηλή γοητεία της νικοτίνης και να μείνουν μακριά από μια συνήθεια που είναι εθιστική και βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-5-2021)

Προς επιστηριγμό και ευλογία των φιλότιμων ακριτών μας του Φανού και των γύρω ενοριών του Παΐκου, το Σάββατο 29Μαΐου θα τελεσθούν τα εγκαίνια του ενοριακού ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, μοναδικής Εκκλησίας στη Μητροπολιτική μας περιοχή αφιερωμένης στο πτηνό της ερήμου τον Τίμιο  Βαπτιστή του Χριστού.