Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 8:58:44 πμ

Πολιτιστικά

Το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς υψώνεται σε μια καταπράσινη έκταση δίπλα στο Γαλλικό ποταμό, στο ύψος  της Τερπύλλου, και λειτουργεί ως ένας ακόμα πνευματικός φάρος στην Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ιδιαίτερα  στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Μετά την επιτυχία της πρώτης φάσης της δράσης «Φοράμε μάσκα - Σταματάμε την μετάδοση» με τη διανομή δωρεάν προστατευτικών μασκών στους πολίτες του Κιλκίς, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς συνέχισε σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, την δράση στο Δήμο Παιονίας, με την παρουσία του στις λαϊκές αγορές του Πολυκάστρου και της Γουμένισσας.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 17:47

Τιμή στους ήρωες από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Κιλκίς για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από το Έπος του '40.

Το εργαστήριο φυτικής παραγωγής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς βρίσκεται στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία Κιλκίς , παροχή της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-10-2020)

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς επέλεξε (με δεδομένο την ακύρωση λόγω Covid-19 της καθιερωμένης παρέλασης) να καθαρίσει τα σκουπίδια από τον δημόσιο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και ανάμεσα στις δύο οδούς, στον παράπλευρο δρόμο Κιλκίς-Κρηστώνης.

Για πρώτη φορά από τη σύσταση της νέας Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας στη θέση του Περιφερειακού εκλέγεται Κιλκισιώτης και μάλιστα ομόφωνα!

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 08:36

Μητρόπολη Κιλκίς: Τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα

Συντάκτης:

Την πιστή και με ευλάβεια τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας ζητά από τους πιστούς η Μητρόπολη Κιλκίς με ανακοίνωσή της την ημέρα της επετείου του έπους του ’40.

Πριν από 80 χρόνια εκατοντάδες κιλκισιώτες αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας, γράφοντας με το αίμα τους το αξεπέραστο έπος του 1940. Πολλοί χάθηκαν στα χαρακώματα των ελληνοαλβανικών βουνών, οι περισσότεροι επέστρεψαν νικητές στην πόλη και στα χωριά τους.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 11:57

Νίκος Κουζίνης: Η Μάχη της Πίνδου

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Λέγοντας «Μάχη της Πίνδου» εννοούμε αρχικά τις αμυντικές και κατόπιν τις επιθετικές επιχειρήσεις, που διεξήγαγε το Απόσπασμα Πίνδου, υπό τη Διοίκηση του Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη, κατά το χρονικό διάστημα που περιλαμβάνεται από της 05:00 ώρας της 28ηςΟκτωβρίου 1940 μέχρι της 12:00 ώρας της 3ηςΝοεμβρίου του ίδιου έτους.