Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 2:37:22 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 21:43

Στο Παιδικό Χωριό η «Ευκράντη»

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας "Ευκράντη" την Κυριακή 10 Μαϊου 2015, "Γιορτή της Μητέρας", θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και θα προσφέρει τρόφιμα για τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Η επίσκεψη θα συνδυαστεί με ημερήσια εκδρομή στην Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.6948519130 (Γαρ. Καρβουνιάρη).

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 23:52

Ολα έτοιμα για το 17ο Κουκλοθέατρο Κιλκίς

Συντάκτης:

Tην Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 17ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ  ΚΙΛΚΙΣ το οποίο ανοίγει τις πύλες του και θα διαρκέσει από τις 14  έως τις  26  Μαίου 2015.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας-Πολιτισμού-Διαφάνειας-Δόμησης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις  της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης  την έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη  Τοπαλίδη “ Confession”  εξομολόγηση με υπότιτλο

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 23:45

Η λίμνη των κύκνων

Συντάκτης:

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έγινε και η 2η  -για αυτή τη χρονιά- βιβλιοπαρουσίαση παιδικού βιβλίου, την Τετάρτη 22/4/2015 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών ν. Κιλκίς πραγματοποίησε με επιτυχία εκδρομή με δύο λεωφορεία στην γιορτή παραδοσιακών σπόρων Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, στις εκπληκτικής ομορφιάς  όχθες του Νέστου καθώς και  στην Καβάλα.

Την Τετάρτη 15 Απριλίου ο βραβευμένος συγγραφέας και εκπαιδευτικός Θοδωρής Παπαϊωάννου παρουσίασε το βιβλίο του «Ανάποδα» των εκδόσεων Ίκαρος, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.   
  Ο συγγραφέας αφηγήθηκε με πολύ παραστατικό τρόπο την ιστορία του Μέλιου του σκαθαριού που κυλώντας την χωμάτινη μπάλα του σκόνταψε σε ένα πετραδάκι και αναποδογύρισε!!!!!! Έτσι είδε τον κόσμο από την καλή και από την ανάποδη και τι παράξενο…..όταν είσαι ανάποδα βλέπεις πιο καθαρά και μπορείς …να ανακαλύψεις πολλά!!!!!

Το 2ο βραβείο συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου απέσπασε ο συγγραφέας κι εκπαιδευτικός Γιάννης Τσιτσίμης στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε για το 2014 από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Νίκο Ταβουλάρη.
Το έργο για το οποίο έγινε  η βράβευση φέρει τον τίτλο: «Αυτοί και ο Χίτλερ».

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 18.30μ.μ στον χώρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του φορέα, των οποίων την ευθύνη των διδασκαλιών έχουν οι: Μπλιάτκας Νικόλας, Στόκας Αθανάσιος και Βέλκου Κυριακή.
 Κάθε χρόνο στη Nova Zagora γίνεται Διεθνής Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής στον οποίο συμμετέχουν και μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ. Στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του 2014, την ημέρα των εγκαινίων θα επιδοθούν τα τιμητικά διπλώματα.

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 21:50

Η «Κακή αρχή» γυρίζεται στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Η πρώτη σοβαρή ελληνική προσπάθεια στον χώρο των action movies

Μία κινηματογραφική έκπληξη ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό στη Βόρεια Ελλάδα από τη νεανική δημιουργική ομάδα της Fig Leaf Media Production. Η ταινία δράσης «Κακή αρχή» (Bad Start) αποτελεί την πρώτη σοβαρή ελληνική προσπάθεια στον χώρο των action movies που φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον στους χιλιάδες λάτρεις του είδους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου πήρε τελικά την πρωτοβουλία, αφού ο δήμος Κιλκίς μάλλον αδιαφόρησε στις τόσες επισημάνσεις μας, για τον καθαρισμό της παραλίας της λίμνης Δοϊράνη από τα εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή ζώνη. Ετσι, αύριο Κυριακή και στις 11 το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου και στη συνέχεια στο Μουσείο Λίμνης, για να ξεκινήσουν τον καθαρισμό της παραλίας,