Quantcast
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, 7:58:45 μμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:18

Αυγοτσούγκρισμα «Ακριτών»

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» εύχεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του χρόνια πολλά και σας προσκαλεί στην ετήσια πασχαλινή εκδήλωσή του «Αυγοτσούγκρισμα 2010». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στις 8:30 το βράδυ στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο. Η βραδιά περιλαμβάνει το διαγωνισμό αυγοτσουγκρίσματος παρουσία χορευτικών τμημάτων καθώς επίσης και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:18

Kοινωνική - πολιτιστική δράση του Αγ. Τρύφωνα

Συντάκτης:

Αξιόλογη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα ανπέτυξε το τελευταίο δίμηνο (Μάρτιο - Απρίλιο), ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων”  Γουμένισσας.Συμμετείχε στην εθνική και θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου με το παιδικό τμήμα χορού, τόσο στη δοξολογία όσο και στην παρέλαση, ενώ κατέθεσε στεφάνι ο ταμίας Σταύρος Ματζίρης.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:02

Αυγοτσούγκρισμα «Παιόνων»

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ», την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 και ώρα 5:30μ.μ., γιόρτασε το τσούγκρισμα των Πασχαλινών αυγών με τα μέλη του. Το τσούγκρισμα συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού, καθώς το αυγό συμβολίζει τη ζωή και τη δημιουργία που κλείνει μέσα του τη ζωή. Όταν το κέλυφός του αυγού σπάσει με το τσούγκρισμα, γεννιέται μια ζωή, έτσι και το πασχαλινό αυγό συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου του Χριστού και την Ανάστασή Του.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:47

Γιορτή λουλουδιών στον Δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Για μια ακόμη χρονιά, το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Απριλίου, ο θεσμός για την ανθοκομεία άνοιξε τις πύλες του στον Δήμο Γαλλικού και υποδέχθηκε τους λάτρεις των λουλουδιών. Η 5η Ανθοκομική Έκθεση του πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη, πραγματοποιήθηκε στο πάρκο κάτω από το Δημοτικό σχολείο Καμπάνη το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Απριλίου.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:47

Πασχαλινή γιορτή από το 5ο Δημοτικό

Συντάκτης:

Οι Ε1 και Ε2 τάξεις του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς πραγματοποίησαν εκδήλωση θρησκευτικού χαρακτήρα στο ναό του Αγ. Γεωργίου, στο Λόφο του Κιλκίς. Τα παιδιά,  έψαλαν ύμνους του Πάσχα, που διδάχτηκαν από τους δασκάλους τους κ.κ. Γεωργία Σιωπίδου και Θεόδωρο Γιαννακό κι απάγγειλαν αποσπάσματα πασχαλινού περιεχομένου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:21

“Δάφνες και πικροδάφνες”

Συντάκτης:

Ο  Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε  συνεργασία  με το Κρατικό  Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σας καλεί να παρακολουθήσετε την  παράσταση του έργου των Δημ. Κεχαίδη - Ελ. Χαβιαρά ''Δάφνες και πικροδάφνες'', το Σάββατο  17 Απριλίου  2010 και ώρα 9μ.μ., στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:20

Πάσχα με τους πόντιους του δήμου Αξιούπολης

Συντάκτης:

Τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου Ποντίων του δήμου Αξιούπολης, τη Μεγάλη Πέμπτη, ντυμένα με  παραδοσιακές ποντιακές στολές, μοίρασαν κόκκινα αυγά στους επαγγελματίες της Αξιούπολης και τους ευχήθηκαν, «Καλό Πάσχα», σε μια κίνηση ευχαρίστησης των επαγγελματιών του δήμου, για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς το σύλλογο. Μια δραστηριότητα του συλλόγου που τείνει να γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 04:37

Επανάληψη παράστασης «Γυνή – πυρ» του Τσέχωφ

Συντάκτης:

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ «Γυνή – πυρ», με δύο μονόπρακτες κωμωδίες του Άντον Τσέχωφ, ‘’Αρκούδα’’ και ‘’Επέτειος’’, και επειδή μεγάλος αριθμός θεατρόφιλων το ζήτησαν, θεωρήθηκε αναγκαιότης η επανάληψή τους. Έτσι, την Κυριακή και Δευτέρα, 25 και 26 Απριλίου 2010, θα επαναληφθούν οι δύο υπέροχες κωμωδίες του Άντον Τσέχωφ, στο μικρό θεατράκι της ΤΕΧΝΗΣ.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 04:33

Οι Ακρίτες Πολυκάστρου στην Κύπρο

Συντάκτης:

Ενθουσίασαν του Κυπρίους οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου με τις τέσσερις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν σε τέσσερις διαφορετικές κωμοπόλεις της Κύπρου και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, τις ημέρες του Πάσχα, προσκεκλημένοι από τον αδελφοποιημένο Σύλλογο του Κιτίου. Είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε αυτήν την περιοδεία των εξαιρετικών χορευτών των «Ακριτών», που κέρδισαν τους Κυπρίους και με τη συμπεριφορά και με την ευγένειά τους, και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 04:31

Διεθνής έκθεση παιδικής ζωγραφικής

Συντάκτης:

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2010, στις 7.30΄ μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια Διεθνούς Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘’Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας’’, στο Ισόγειο Περίπτερο Ι της HELEXPO A.E. Τη Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, που έχει σαν θέμα ‘’Ο Πλανήτης Γη, το Σπίτι μας’’, συνδιοργανώνουν οι Φίλοι του Ιδρύματος ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ και η Δ.Ε. Θεσ/νίκης, με την υποστήριξη της HELEXPO A.E.