Quantcast
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 6:21:51 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:36

Γιορτινά Αμάραντα

Συντάκτης:

Μοναδική ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαράντων «Ο Αμάραντος» τις ημέρες γιορτών, σκορπώντας χαμόγελα και αισιοδοξία στους κατοίκους του χωριού.
Ο Σύλλογος έστησε στην όμορφη πλατεία του χωριού μια καταπληκτική φάτνη, με την εικαστική παρέμβαση του ζωγράφου Ισαάκ Πασσαλίδη, την μαστοριά του ξυλουργού Θανάση Νέτου, και την τεχνική υποστήριξη των Κώστα Γεκουσίδη, Μιχάλη Βαγγελά και Νίκου Σοφιδιώτη, προσθέτοντας στην παλιά βρύση και τον καταρράκτη της πλατείας, χρώμα γιορτινό και άρωμα Χριστουγέννων.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:32

Επίσκεψη Αϊ Βασίλη

Συντάκτης:

HOHOHO φώναξε και φέτος ο Αϊ Βασίλης όταν ήρθε στην Αίθουσα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου γεμάτος δωράκια και νόστιμες λιχουδιές για τους μικρούς του φίλους! Τα παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία τον ερχομό του και ο Αϊ Βασίλης δεν τα απογοήτευσε… Καθισμένος αναπαυτικά στην καρέκλα του δεχόταν με χαρά τους  φίλους του, ρωτώντας τους αν ήταν καλά παιδιά την χρονιά που μας πέρασε, αν ταλαιπώρησαν τους γονείς τους με τις αταξίες τους και αν ήταν καλοί μαθητές στο σχολείο, τους έδινε τα δωράκια τους και μετά έβγαινε φωτογραφίες μαζί τους…

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:28

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού

Συντάκτης:

Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς προκηρύσσει τον Δέκατο Πέμπτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο “Κούρος Ευρωπού” με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμου.
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:
- Να μην έχον εκδοθεί
- Να είναι δακτυλογραφημένες σε τρία αντίτυπα
- Να είναι 20 έως 30 σελίδες η κάθε μία

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 05:55

Οι φλόγες του Κόλιντε έρχονται από τους αιώνες

Συντάκτης:

Ένα πανάρχαιο έθιμο που έλκει τις ρίζες του από τα βάθη των αιώνων αναβίωσε όπως κάθε χρόνο στο δήμο Γουμένισσας με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Το Κόλιντε έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αναμνησθούν τις κοινές και πανάρχαιες ρίζες που τρέφουν το δέντρο του ελληνισμού σε πείσμα της φθοράς του χρόνου και της ιστορικής - πολιτισμικής αμνησίας που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 05:53

Δραστηριότητες “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:

Στις 6 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Συλλόγου, διενεργήθηκε η 50η εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό της Αιμοδοσίας Κιλκίς. Στα είκοσι πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος (1984-2009) έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μελών που προσέρχονται και αιμοδοτούν ενισχύοντας έτσι το απόθεμα της Τράπεζας Αίματος. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση αθλητών από τον Παλαιστικό Σύλλογο Γουμένισσας με επικεφαλή τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Στέφανο Αναγνωστόπουλο και νοσηλευτών με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Ξενοφών Παπαλέξη.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 05:53

Κάλαντα από τους “Αργοναύτες”

Συντάκτης:

Όπως κάθε χρόνο, η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς  «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» έψαλλε τα χριστουγεννιάτικα ποντιακά κάλαντα στο Νοσοκομείο, στο Γηροκομείο, στον Νομάρχη, στον Δήμαρχο και στο Επιμελητήριο σκορπώντας νότες αγαλλίασης και ελπίδας στους παρευρισκομένους. Στους παραπάνω φορείς δόθηκε και το ημερολόγιο του συλλόγου το οποίο είναι αφιερωμένο στην ποντική κουζίνα με συνταγές και ιστορικά στοιχεία.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:47

Με τα παιδιά του Πεδινού

Συντάκτης:

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Πεδινού, θέλοντας να κρατήσουν ζωντανά τα Χριστούγεννα στις καρδιές μικρών και μεγάλων παρουσίασαν την Δευτέρα 21/12 στο πνευματικό κέντρο Πεδινού, μια θεατρική παράσταση, με  τίτλο «Ο ερχομός του Λυτρωτή».

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:47

Στους «Ακρίτες» Επταλόφου μοίρασε δώρα ο Αϊ Βασίλης

Συντάκτης:

Τους "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009.
Την ώρα που το παιδικό τμήμα έκανε την καθιερωμένη του πρόβα, ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του, συμμετέχοντας στο χορευτικό.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 04:59

Σύλλογος παλιννοστούντων του Δήμου Γαλλικού

Συντάκτης:

Ο νεοσύστατος σύλλογος παλιννοστούντων Δήμου Γαλλικού «Αετός του Πόντου», πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, την πρώτη του δραστηριότητα. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 και αριθμεί ήδη 300 μέλη. Αν και νεοσύστατος, έχει δραστηριοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κυρίως λόγω των νέων σε ηλικία μελών του, που τους χαρακτηρίζει  έντονος  ζήλος και μεράκι.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:30

Βραδιά τσίπουρου σε παλλαϊκή συναξη

Συντάκτης:

Το γυναικείο τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Ειδομένης "Οι Ειδομενιώτισσες", με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του, διοργάνωσε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου τη "βραδιά τσίπουρου" στην αίθουσα δεξιώσεων του πρώην κοινοτικού καταστήματος Ειδομένης. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία όλων με το νεοσύστατο αυτό τμήμα καθώς και η προσφορά εδεσμάτων παραγωγής των γυναικών του τμήματος με τη συνοδεία τσίπουρου.