Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 1:05:21 πμ

Πολιτιστικά

opongaΟ Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ, Αναστάσιος Αμανατίδης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, Περικλής Κολότσιος, εκπροσώπησαν τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς στη συνάντηση των εταίρων του Διακρατικού Προγράμματος GRUNDTVIG - Εκπαιδευτικές Συμπράξεις. Στο διακρατικό πρόγραμμα με τίτλο «Συνεργασία για την Προαγωγή της Διαγενεακής Μάθησης» συμμετέχουν πέραν του ΟΠΟΝΓΑ φορείς από την Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία και Ρουμανία, ενώ σκοπό έχει την ενθάρρυνση της μάθησης μεταξύ των νεώτερων και των λιγότερο νέων γενεών, με τη χρήση εργαλείων άτυπης μάθησης και αντλώντας από την Ευρωπαϊκή εμπειρία και γνώση, αλλά παράλληλα μεταφέροντας στο εξωτερικό τις δικές μας εμπειρίες και γνώσεις.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:25

«Δώσε ζωή στο ποδήλατο, Ανάσα στο περιβάλλον»

Συντάκτης:

podilatoΣτα πλαίσια εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης (World Days of Action 2012) το σχολείο μας σαν μέλος των Eco Schools πήρε μέρος οργανώνοντας μια δράση με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη στήριξη του Περιβάλλοντος. Με σύνθημα «Δώσε ζωή στο ποδήλατο, Ανάσα στο περιβάλλον» παιδιά και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους μαζεύτηκαν στην Πλατεία Ειρήνης, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και συμμετείχαν σε μια ποδηλατική βόλτα στους δρόμους της πόλης μας.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 16:44

Οι Μακεδόνες τιμούν την ιστορία του τόπου τους

Συντάκτης:

makedonesΠερισσότεροι από 3000 πολίτες έχουν επισκεφθεί από τις 26 Οκτωβρίου 2012 μέχρι σήμερα την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», που φιλοξενείται στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό.
Πρόκειται για την πλουσιότερη έκθεση που οργανώθηκε με θέμα την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς τα εκθέματα έχουν επιλεγεί και συγκεντρωθεί από 10 μουσεία και 15 συλλέκτες. Τα περισσότερα, μάλιστα, από αυτά εκτίθενται για πρώτη φορά πανελλαδικά στο ευρύ κοινό, γεγονός που προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόσμου.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 16:41

H Γρίβα ευχαριστεί!

Συντάκτης:

giorti-griva-kilkis-2012Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας, ο Σύλλογος Γυναικών Γρίβας και ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Μακεδονικός» Γρίβας, μετά την ολοκλήρωση της 16ης γιορτής «Κάστανο, Κρασί, Τυρί» 2012, νοιώθει επιπρόσθετα την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά και δημόσια τους:… αντιπεριφερειάρχη κύριο Γκουντενούδη Χρήστο, τον βουλευτή του νομού Κιλκίς κύριο Γεωργαντά Γεώργιο , τον αστυνομικό διευθυντή του Κιλκίς κύριο Μανωλά Αριστοτέλη, τον Δήμαρχο του Δήμου Παιονίας κύριο Λαπόρδα Αθανάσιο, τους αντιδημάρχους κυρίους, Θεοδωρίδη, Καραθόδωρο και Σιωνίδη, τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο Δήμου Παιονίας, τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Γουμένισσας κύριο Μπουζαλά Αντώνη, το εμπορικό επιμελητήριο Κιλκίς, τα εμπορικά καταστήματα της Γρίβας και τον εμπορικό σύλλογο Γουμένισσας …για την τιμή που μας κάνανε με την παρουσία τους.

arxaiologiko-mouseio-thessalonikisΤον Νοέμβριο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ξεκινά σειρά ξεναγήσεων για το κοινό, για την έκθεση «Από τον Πλάτωνα στον Βολταίρο και τον Κοραή. Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και ο Διαφωτισμός». Πρόκειται για μία από τις πέντε εκθέσεις  με εμβληματικά έργα των συλλογών του Μουσείου του Λούβρου που οργανώνονται από την κίνηση των 5Μουσείων Θεσσαλονίκης υπό τον κοινό τίτλο «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη».

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 23:39

"Η πρόταση γάμου" - "Η αρκούδα" - "Η επέτειος"

Συντάκτης:

politeia theatrou res 06Τρία κωµικά µονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ την «Πρόταση γάµου», την «Αρκούδα» και την «Επέτειο» από τη Θεατρική Οµάδα «Πολιτεία Θεάτρου», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισµού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήµος Παιονίας, την Πέµπτη 8 Νοεµβρίου 2012 και ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δηµοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 23:27

Έκθεση εικαστικών από αρχιτέκτονες

Συντάκτης:

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, σε συνεργασία µε το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νοµού Κιλκίς, διοργανώνει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασµού µνήµης των Πεντεκαίδεκα Ιεροµαρτύρων, έκθεση εικαστικών (ζωγραφικής, φωτογραφίας, χαρακτικών, σκίτσων και κόµικς).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και 30-11-2012 και τα εγκαίνιά της θα γίνουν τη Δευτέρα 12-11-2012, στις 7.30 µ.µ., στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς (25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς).

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 23:19

"Παιδικό Ξεφάντωμα" - Πολυθέαμα για τα παιδιά

Συντάκτης:

Ένα Πολυθέαµα για παιδιά µε τίτλο «Παιδικό ξεφάντωµα» από την Οµάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» της Ζέτας Στεφάνου και της Μυρτώς Δηµητρίου, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισµού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήµος Κιλκίς, και ο ΟΠΟΝΓΑ Δήµου Κιλκίς την Τρίτη 6 Νοεµβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Δηµαρχείου της Δηµοτικής Κοινότητας Μουριών.

xatzisΤο Κέντρο Πολιτισµού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς,ο Δήµος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ Δήµου Κιλκίς παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης δασοφύλακας» από το «Θέατρο Σκιών Χατζή» το Σάββατο 10 Νοεµβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών της Δηµοτικής Κοινότητας Νέας Σάντας.
Το «Θέατρο Σκιών Χατζή» έχει πολύχρονη παρουσία σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για τη συνολική παρουσία του και τις παραστάσεις του έχει τιµηθεί µε πολλές διακρίσεις. Πλούτισε το ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών µε πολλά νέα έργα, ενώ η δουλειά του σε φιγούρες, αφίσες και σκηνικά έτυχε γενικής αναγνώρισης.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:26

Χορός και χορευτικά των Κρητών

Συντάκτης:

arkadi-horeutesΤο ΔΣ του Συλλόγου Κρητών Νοµού Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» ανακοινώνει:
1. Την διενέργεια του ετήσιου κρητικού χορού, που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεµβρίου 2012 και ώρα 21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΘΕΑΤΡΟ» Κιλκίς (1ο χλµ επαρχιακής οδού Κιλκίς Ευκαρπίας). Την εκδήλωσή θα πλαισιώσουν οι παραδοσιακοί καλλιτέχνες Γιώργης Παπαδάκης, Γιώργης Χριστονάκης, Μηνάς και Δηµήτρης Παπαδάκης. Προσκαλούνται όλα τα µέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να τιµήσουν µε την παρουσία τους το γνήσιο και παραδοσιακό γλέντι µε κρητικά εδέσµατα. Προσκλήσεις θα διατίθενται στην είσοδο της αίθουσας.