Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:54:14 μμ

Πολιτιστικά

Την Δευτέρα στις 3 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε περίπατος στο Π. Γυναικόκαστρο που απέχει 7,5 χλμ από το Γυμνάσιο Βαπτιστή. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι πραγματοποιήθηκε με τα πόδια. Το διαδίκτυο μας βοήθησε να βρούμε την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουμε καθώς και την πρόγνωση του καιρού. Σημαντική ήταν η συμβολή και των καθηγητών που μας συμβούλεψαν για τον απαραίτητο εξοπλισμό που έπρεπε να έχουμε μαζί μας.
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 00:04

’’Μια ω-ραία πεταλούδα & άλλα …’’

Συντάκτης:
lousi-gavrihlidouΤην Πέμπτη  20 Οκτωβρίου 2011, στις 8μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος  Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής της Λούσυ Γαβριηλίδου με θέμα ’’Μια ω-ραία πεταλούδα και άλλα…’’.
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 00:49

Πλούσια καλοκαιρινή δράση από «Αγ. Τρύφων»

Συντάκτης:
ag-tryfonΈντονη δραστηριότητα ανέπτυξε ο σύλλογος κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Χωρυγίου που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία.
Η   Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητες αλλά και τις επιλογές που δίνει στα μέλη της , συνεργάζεται με την οργάνωση του κουκλοθέατρου, παρέχοντας τους χώρους του εντευκτηρίου του συλλόγου αλλά και έμψυχο δυναμικό.
kinimatografiki-lesxi-kilkisΗ Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, με πολύ μεγάλη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, αναλαμβάνει και φέτος την λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στην πόλη μας. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ελεύθερη είσοδο. Η πρώτη προβολή θα γίνει την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. 
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:52

Ομορφη γιορτή στον Οίκο Ευγηρίας

Συντάκτης:
giorti-girokomeioΟμορφη από κάθε άποψη ήταν η γιορτή που οργάνωσε ο Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς, για τους γέροντες και τις γερόντισσες που φιλοξενεί, τους φίλους και τις φίλες του ιδρύματος, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα εξαιρετικά φιλική και χαρούμενη, η γιορτή ξεχείλιζε ζεστασιά και φροντίδα, με το καλωσόρισμα να γίνεται από την πρόεδρο του ιδρύματος, Αναστασία Τζελέπη και τη μικρή «χορωδία» των γεροντισσών που τραγούδησαν για συγγενείς και επισκέπτες τους.
kouklotheatroΣε άκρως εορταστικό κλίμα και με την παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών λιλιπούτειων φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 η τελετή έναρξης του φετινού 13ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.
Η τελετή έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Φεστιβάλ.
pontiakoi-syllogoi-kilkisΜετά το πετυχημένο "1ο Συναπάντεμα Ποντιακών Σωματείων Νομού Κιλκίς", το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, στο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, οι Ποντιακοί Σύλλογοι του νομού αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, με στόχο τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων και στο μέλλον. Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, στη συνάντηση όλων των Ποντιακών Συλλόγων του Νομού Κιλκίς ορίστηκε πενταμελής ομάδα εργασίας η οποία θα συντονίζει τις δράσεις και τις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:02

«Τόποι Ζωής - Τόποι Ιδεών» στην ΕΤ3

Συντάκτης:
et3Κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας εξετάζει η νέα σειρά της ΕΤ3 «Τόποι Ζωής – Τόποι Ιδεών» του Γιώργου Κεραμιδιώτη, που θα μεταδίδεται από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, κάθε Σάββατο, στις 21.00 και θα ολοκληρωθεί σε 12 επεισόδια.
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 22:00

Εκδήλωση για το Ν. Καζαντζάκη στην ΤΕΧΝΗ

Συντάκτης:
kazantzakhsΤην Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 7.30μ.μ., στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετική με το Νίκο Καζαντζάκη, το μεγάλο Έλληνα συγγραφέα και λογοτέχνη.