Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:45:33 πμ

Πολιτιστικά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄Παίονες΄ Γουμένισσας, το Σάββατο του Λαζάρου αναβίωσε το έθιμο των ΄Λαζαρίνων΄.

Οι ‘’Μελωδοί του Αγίου Βλασίου’’ ζέσταναν τη φλόγα της εκκλησιαστικής παράδοσης και το περασμένο Σάββατο, σε κλίμα κατάνυξης, έψαλλαν τα εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και Βλασίου του Νέου Αγιονερίου. Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση ήταν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Μιστί’’ που τραγούδησαν τα Κάλαντα του Λαζάρου.

Και φέτος η 71η Α/Μ Ταξιαρχία "Πόντος" που εδρεύει στη Ν. Σάντα Κιλκίς υποστήριξε με θέρμη το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου με την προσφορά δεμάτων τροφίμων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε τον Ταξίαρχο κ. Χαράλαμπο Στραβοπόδη στο Επισκοπείο και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Ταξιαρχίας στο έργο της τοπικής Εκκλησίας που ανακουφίζει αδύναμους αδελφούς μας, ιδίως τις ημέρες του Πάσχα, και του ευχήθηκε καλή Ανάσταση!

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 15:04

8η Γιορτή Κερασιού στην όμορφη Φιλυριά

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς «Η Φιλυριά» διοργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 την 8η Γιορτή Κερασιού. Μια εκδήλωση «θεσμός» για το όμορφο χωριό της Παιονίας επιστρέφει στις αρχές του φετινού καλοκαιριού με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας φρούτο, το κεράσι, και με ένα φανταστικό ποντιακό γλέντι.

Πασχαλιάτικες κουλούρες μοίρασε σε όλους τους κατοίκους του χωριού ο Σύλλογος Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης και όπως αναφέρει στη σελίδα του, «ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ! Προσφέραμε σε κάθε σπίτι του χωριού μας μια πασχαλιάτικη κουλούρα και πήραμε αληθινά χαμόγελα και μια μεγάλη αγκαλιά!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου συγκεντρώνει τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια.

Μουσικές της άνοιξης, μυρωμένες με παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια, έσμιξαν με τη βυζαντινή υμνωδία του Επιτάφιου Θρήνου, στην μουσική παράσταση ‘’Στο Δρόμο για την Ανάσταση’’, που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 08:50

Η Αιγύπτια που αγάπησε την Ελλάδα

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καίρου σας καλούν στην εκδήλωση προς τιμήν της Αιγύπτιας φιλελληνίδας ‘Αντη Ελάραμπη, με τίτλο «Η Αιγύπτια που αγάπησε την Ελλάδα», το Σάββατο 11 Μαϊου 2024 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο "ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ένας ήρωας για πολλούς..." σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, το Δίκτυο Φορέων Υγείας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και τους Εθελοντές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησε στην Δράμα στις 27/04/2024 εκδήλωση ενημέρωσης και δειγματοληψίας για όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Βυζαντινοί ύμνοι και άριες για τον θρήνο και τη συντριβή της Παναγιάς αντικρίζοντας τον μονάκριβο γιο της, τον Χριστό στον Σταυρό του μαρτυρίου, δημιούργησαν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.