Quantcast
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 8:57:52 μμ

Πολιτιστικά

Τη βασιλόπιτά τους θα κόψουν τα μέλη του Παραρτήματος Αποστράτων Αξιωματικών ν. Κιλκίς (ΕΑΑΣ), το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς.

Παράλληλα, στην εκδήλωση θα γίνει και απονομή βραβείων αριστευσάντων μαθητριών και μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου, τέκνων μελών του Παραρτήματος, από τον πρόεδρό του, Ευάγγελο Μαυρογόνατο.

Το σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023 ο Σύλλογος προγραμματίζει διήμερη εξόρμηση στην Καστοριά, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Esperos Luxury Palace & Spa» μέσα στην πόλη, στην περιοχή της Χλόης (https://www.esperospalacekastoria.gr/). Στη συγκεκριμένη εξόρμηση προγραμματίζεται η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, η οποία θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου σε εστιατόριο της πόλης.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστεί θερμά την κυρία Κατζάβελου Κυριακή για τη δωρεά χρηματικού ποσού που πραγματοποίησε στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης εις μνήμη του αδερφού της Μακρίδη Στέλιου.

Το χρηματικό ποσό θα διατεθεί αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων του Κέντρου μας.  

Η Πρόεδρος

Μιχαλία Καραμισάκη

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 08:58

Ένα υπέροχο ΝΑΝΟΝ festival στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Με την εκδήλωση του ΝΑΝΟΝ festival στην ουσία ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Παιονίας.

Αυτό το event επιβεβαίωσε πως το ΝΑΝΟΝ festival πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Μία σκηνή και μία μαγική performance που θα ζήλευαν πολλά τηλεοπτικά πλατό. Δεκάδες θετικά μηνύματα, ενθαρρυντικά, έβαλαν σε σκέψεις τους θεατές.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (10-1-2018)

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ «Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα: Τhe Game Changers» με παρουσιαστή τον Σπύρο Μαργαρίτη κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 20:00 στην ΕΡΤ2

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής οι «επιχειρηματίες» του σήμερα καλούνται να βρουν λύσεις και να βελτιώσουν τον κόσμο για όλους εμάς. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να έρχονται σε επαφή με την επιχειρηματικότητα από μικρή ηλικία.

Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, σύναξη των νέων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πολυανής και Κιλκισίου για την τριετία 2023-2025.

Στους Κληρικούς και στα νέα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με πατρικούς λόγους και μεταξύ των άλλων τους συνεχάρη για την ανάληψη της ευθύνης, να διακονήσουν τους Ιερούς ενοριακούς Ναούς, ενώ ανέλυσε και τα καθήκοντά τους.

Ο Δήμος Παιονίας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού, την Παρασκευή 13/01/2023, στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου. Θα πραγματοποιηθεί προβολή των εξής ταινιών:

Από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του κιλκισιώτη δάσκαλου Πολύκαρπου Γεωργιάδη, με τίτλο: «Βέλη από ακένωτη φαρέτρα».
Στις 260 σελίδες του βιβλίου του συνταξιούχου δάσκαλου από την Ποντοηράκλεια ν. Κιλκίς ο αναγνώστης μπορεί να βρει συνολικά 73 ομιλίες για πολύ ενδιαφέρονται θέματα.

Η σημερινή μεγάλη και περίλαμπρη εορτή άλλοτε σήμαινε “συναγερμό χαράς” και καθολική κοσμοσυρροή στις Εκκλησιές. Και σήμερα συνεγείρει τον κόσμο μας για το ραντισμό και τη λήψη του αγιασμένου νερού, προπαντός όμως στους παραθαλάσσιους, τους παραποτάμιους ή παραλίμνιους τόπους ή και σε δεξαμενές για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και την ανάσυρσή του.