Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, 8:04:32 μμ

Πολιτιστικά

Αν η μεγαλοσύνη ενός ανθρώπου καθρεφτίζεται στα έργα του η ανάκλασή τους πολλαπλασιάζει το φως της ευλογίας στον τόπο εκδήλωσής τους.

Με την πράξη δωρεάς της πατρικής κατοικίας του ο Κιλκισιώτης Χρήστος Ζιώγας δεν πέρασε απλά στο πάνθεον των ευεργετών του Κιλκίς αλλά απέδειξε ότι η αγάπη της προσφοράς διαγράφει κύκλους δημιουργίας.

Με δυο ταινίες ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος του Κιλκίς, για μικρούς και μεγάλους:

Το κορίτσι και το λιοντάρι, στις 9:15

Μαμά από το πουθενά, στις 11:15

Ένας παραγωγός στο Νέο Αγιονέρι του Κιλκίς ωριμάζει τα καρπούζια του με μελωδίες του Μότσαρτ και του Μπετόβεν.

Ο Παναγιώτης Γιλτίδης παραγωγός και αντιπρόεδρος του Αγροτοκαταναλωτών Ελλάδος είναι ένας από τους χιλιάδες φρουτοπαραγωγούς της χώρας, ακολουθεί τις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά στα καρπούζια που καλλιεργεί χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή μέθοδο με σούπερ ενισχυτικό τις... κουβέντες και την κλασσική μουσική.

Το ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’ του Δήμου Κιλκίς ανεβαίνει ψηλά και στο Θέατρο Λόφου με καλλιτεχνική εσάνς και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ψυχαγωγία των πολιτών. Θεατρικές παραστάσεις με εναλλαγή κωμωδίας και δράματος, παιδικό θέατρο, συναυλίες δίνουν τον τόνο των φετινών εκδηλώσεων και λούζουν με φως και ζωντάνια τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Οι βιωματικές εμπειρίες της ‘’Μαίρης Σέλλεϋ’’ αποτυπωμένες με γλαφυρότητα στο πανί του ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’  με φόντο τη βικτωριανή Αγγλία,  δίνουν τη θέση τους σε δύο νέες προβολές που ξεκινούν σήμερα το βράδυ στις 21:15 και στις 23:15 στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο.

Υπό την καθοδήγηση του Γεωπόνου της Αντιπερειφέρειας Β. Ιωαννίδη και την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μουριών Μ. Μόσχογλου και τον π. Δημάρχου  του Καποδιστριακού Δήμου Δοϊράνης Γ. Καλπακίδη, την Κυριακή 5 Ιουλίου μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών προέβησαν σε απελευθέρωση ολίγων υπεραιωνόβιων βελανιδιών από κισσούς εν αναμονή του συνολικού καθαρισμού του μοναδικού μας αισθητικού δάσους των Χιλίων Δένδρων από τον Φορέα Διαχείρισης σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Κιλκίς και το ενδιαφέρον του Δήμου μας.

Σεμινάριο για τις Παιδιατρικές πρώτες βοήθειες στο Κιλκίς

Το Κέντρο Κοινωνικής στήριξης ανακοινώνει ότι απέκτησε ένα καινούριο λεωφορείο για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των ωφελούμενων από και προς τις κατοικίες τους.
Το νέο λεωφορείο DAILY START 50C18 Euro VI_D με πετρελαιοκινητήρα (DIESEL) IVECO έτους παραγωγής 2019 είναι κατάλληλο για την άνετη και ασφαλή μεταφορά 12 καθήμενων επιβατών, 2 αναπηρικών αμαξιδίων και 1 οδηγού.

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 10:55

Θερινό σινεμά ο παράδεισος στο Κιλκίς με

Συντάκτης:

Ήρθαν νέοι... επισκέπτες στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’! Καλοκαιρινοί, ευωδιαστοί! Φοίνικες, βουκαμβίλιες και νυχτολούλουδα στολίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του θερινού σινεμά στη δεύτερη προβολή, την ταινία ‘’Μαίρη Σέλλεϋ’’, που ξεκινά απόψε το βράδυ στις 21:30 και θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα.

Το θερινό σινεμά ανθίζει!

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 23:32

Μην καταστρέψουμε το μνημείο

Συντάκτης:

Δυο εξαιρετικά έργα στη Γουμένισσα υλοποιούνται αυτήν τη στιγμή, η ανασκαφή στην ιστορική αυλή και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού και μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου Γουμενίσσης.