Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 10:45:23 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Παιονίας, ήτοι ο Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης «Οι Τραντέλλενες», ο Ποντιακός Σύλλογος Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας», ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Εξωραϊστικός Ποντιακός Σύλλογος «ο Διογένης ο Σινωπεύς» Γουμένισσας & Περιχώρων, ολοκλήρωσαν στις 13/04/2021 τη συλλογή προμηθειών στα πλαίσια της κοινής δράσης τους, με σκοπό την παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς στην περιοχή της Θεσσαλίας.

“Άχρονη ζωή” της Ιωάννα Ρούσσου από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο. Διηγήματα.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Άνοιξη 2020 και η Ανθρωπότητα νιώθει εξόριστη, ηττημένη από τους αιώνιους φόβους της, μεταλλαγμένη από θύτης σε θύμα.

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Μετά την επανάσταση της Νάουσας, για δεκαεννέα μέρες οι επαναστάτες που βρίσκονταν στην περιοχή του Δοβρά, παρενοχλούσαν τους Τούρκους της Βέροιας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση ή ανταπάντηση από αυτούς.

Διαδικτυακή διάλεξη της Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου με την πρόεδρο του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου Υγείας κι Ευεξίας, Αυγής Ατματζίδου, υποψ. Διδάκτορα παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Το πρώτο κύμα εκδήλωσης της γενοκτονικής συμπεριφοράς των Νεότουρκων ξέσπασε στην Ανατολική Θράκη με εξόντωση και με βίαια εκτόπιση των πληθυσμών στο μεταίχμιο της νικηφόρας έκβασης των βαλκανικών πολέμων και της εισόδου της χώρας στον α΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε στις 23 & 24 Μαρτίου η Κοινή Τεχνική Γραμματεία (Joint Technical Secretariat, JTS), συμμετείχαν μέλη των 13 στρατηγικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται από το ENI CBC MED Programme στο πλαίσιο του θεματικού αντικειμένου 2.

Την συνάντησα εκεί που στέκει αμέτρητους αιώνες τώρα...

Κάτσε, μου λέει, μη βιάζεσαι...Μα τι είναι τούτο! Όλοι βιάζονται σήμερα! Και πανδημία, που είναι, πάλι... Ζωή βιαστική, σαν και το γρήγορο φαγητό της...

Κυριακή 11 Απριλίου, ένα χρόνο και κάτι με τις δυσκολίες της πανδημίας στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά. Μόλις αφήσαμε πίσω μας κι ένα δύσκολο χειμώνα και στα μισά της άνοιξης ελπίζουμε να έρθουν σύντομα καλύτερες ημέρες, καλύτερες στιγμές.

Ταξιδεύοντας στον κόσμο.

Mε το ρητορικό ερώτημα, Άραγε, που θα ταξιδέψουμε με τα ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς αυτή την εβδομάδα ?? Ποια θα είναι η τιμώμενη χώρα??, ξεκινήσαμε την εβδομάδα αυτή το εκπαιδευτικό μας ταξίδι ανά τον κόσμο.

Άλλη μια εβδομάδα που πέρασε με πλήθος διαδικτυακών δραστηριοτήτων στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Όσο ο καιρός καλυτερεύει, τόσο μεγαλώνει και η διάθεση των μικρών συμμετεχόντων για νέες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.