Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 8:39:14 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 21:45

Σταύρος Παπαδόπουλος: Ένας χρόνος Transparent Man

Συντάκτης:
⁣Πέρυσι σαν σήμερα, κυκλοφόρησε το πρώτο μου single με τίτλο 'So' με την Μαρία να μου κάνει το καλύτερο δώρο, χαρίζοντάς μου την υπέροχη φωνή της στο κομμάτι.⁣
Θυμάμαι εκείνη τη μέρα είχα τρομερό άγχος για το πως θα πάνε τα πράγματα. Ήταν και οι πρώτες μέρες του εγκλισμού βλέπεις, περίεργη κατάσταση.
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 16:07

Ο λόγος ο του Σταυρού (Κυριακή Γ' Νηστειῶν)

Συντάκτης:

Αδελφοί μου εν Κυρίω αγαπητοί, ο φετινός Απρίλιος άρχεται με την εβδομάδα της Σταυροπροσκυνήσεως και κλείνει με την Μεγάλη Παρασκευή. Μας ενοφθαλμίζει στη Σταύρωση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, του Θεού μας, για να βρούμε την πνευματική μας γιατρειά.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς ξεφυλλίζουν τις σελίδες της παιδικής λογοτεχνίας και με αφορμή την 2α Απριλίου, παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, δημιουργούν ερεθίσματα σκέψης και μοιράζονται μαζί με τα παιδιά μια συγκινητική ιστορία που έρχεται από την  Ελληνική Επανάσταση και αγκυροβολεί στη θαρραλέα ψυχή του Γρηγόρη, ενός νέου μικρού ήρωα.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί μια απώλεια οδυνηρή, πρόωρη και απροσδόκητη: Ο Παναγιώτης Νεστορίδης, σε ηλικία  μόλις 56 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο, που όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν νικηφόρα.

Ήταν και η Τούμπα σπουδαία ενδοχώρα των περιώνυμων μακεδονικών πόλεων - πρωτευουσών, τονίζει στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Δρ. Γεωργία Στρατούλη. Ξεκίνησε έργο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-3-2021)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-3-2021)

Λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19  και θέλοντας να τηρήσουμε πλήρως τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της, σας ενημερώνουμε για την αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων
Κιλκίς, που εδρεύει στο Κιλκίς του Νομού Κιλκίς.

Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση στη μνήμη του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 19:30.