Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 1:45:51 μμ

Πολιτιστικά

Το κύριο χαρακτηριστικό της οικογένειας είναι η αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων που την απαρτίζουν, η αμοιβαία συναισθηματική και ψυχολογική και αλληλεπίδραση που υπάρχει μεταξύ τους. 

Οικογένεια δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έχουν το ίδιο αίμα με εμάς. Είναι και εκείνοι που μας αγάπησαν και θέλησαν να μας κάνουν συνοδοιπόρους μέσα στο ταξίδι της δικής τους ζωής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη των ηρώων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ο εορτασμός της 105ης Επετείου της Μάχης του Σκρα.

Επίσημη δοξολογία τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Γέφυρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. Θεόκλητο.

Η Μητέρα, δεν είναι απλά η γυναίκα που θα φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Είναι εκείνη που δεν θα διστάσει να ματώσει για το παιδί της. Είναι εκείνη που αφήνει πίσω το εγώ για να γίνει το εσύ.Μάνα είναι η αγάπη. Γιατί μπορεί με τον πιο απλό και δυνατό τρόπο να αγαπήσει ένα παιδί. Δεν προδίδει, δεν εγκαταλείπει, μόνο αγαπάει...

Το Σάββατο 27 Μαίου 2023 και ώρα 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους νικητές του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2023» του Δήμου Κιλκίς.

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία ‘’Φλόγα Μνήμης’’, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 18 Μαΐου στην πόλη του Κιλκίς, απευθύνει σε όλους τους πολίτες, στους Ποντιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και σε όλους τους Εκπαιδευτικούς, Πολιτιστικούς, Αθλητικούς και Κοινωνικούς Φορείς ο Δήμος Κιλκίς.

Με απόλυτη επιτυχία και με την αθρόα προσέλευση παλαιών και νέων εθελοντών αιμοδοτών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 η καθιερωμένη ανοιξιάτικη εθελοντική αιμοδοσία του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς που αποτελεί θεσμό τα τελευταία έντεκα έτη. 

Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.
Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 μέχρι και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-5-2018)

 Οι “Δεινόσαυροι”  έρχονται στην πόλη μας από 20 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου για  ένα μοναδικό θέαμα!!!

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στο παρελθόν, αφού τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα με τα χρώματα, τους ήχους και την ατμόσφαιρα θα τους πάνε στην εποχή των εντυπωσιακών αυτών ζώων.

Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 23:16

Μνήμη Γενοκτονίας στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 18 Μαϊου, ο Δήμος Παιονίας ως μέλος του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της Καθ' ημάς Ανατολής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ", σας καλούν σε μία πορεία μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας.