Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 8:38:12 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:30

“Μουριώτικα 2009”

Συντάκτης:

Ο δραστήριος Σύλλογος “Μπέλλες” του δήμου Μουριών διοργανώνει και φέτος τα “Μουριώτικα” με πενθήμερες εκδηλώσεις, από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Σταθμού Μουριών.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
ώρα 8 μ.μ. βραδυά αφιερωμένη στα παιδιά με την παράσταση “Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας”.
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
ώρα 8 μ.μ. έναρξη εκδηλώσεων “Μουριώτικα 2009” και Βαλκανικό Φεστιβάλ και χορούς από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:26

11α Ταξιάρχεια Γερακώνας

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Oι Ταξιάρχες" Γερακώνας διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορηγό το Δήμο Γουμένισσας.
Λαμπρός ήταν ο εορτασμός και εντυπωσιακή η προσέλευση και παρουσία του κόσμου, για ακόμη μια χρονιά στα 11α Ταξιάρχεια. Ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών (5/9/2009) πραγματοποιήθηκε εσπερινός και αρτοκλασία στο προαύλιο της εκκλησίας, χοροστατούντος του  Αρχιμ. Νικόδημου.  Ακολούθησε περιφορά της εικόνας στους δρόμους της Γερακώνας παρουσία του βουλευτή του Ν. Κιλκίς Γεωργίου Φλωρίδη, των αντιδημάρχων Μαρίας Παλάνης και Γεωργίου Θεοδωρίδη, του προέδρου του Δ.Σ. Γουμένισσας Αντώνιου Σαμαρά της μειοψηφούσας αρχής της Γουμένισσας και δημοτικών συμβούλων.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:18

Πανήγυρη Ομαλού

Συντάκτης:

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 η εκκλησία του Ομαλού τιμά το "Γενέσιον της Θεοτόκου" και ο Δήμος Γουμένισσας σας προσκαλεί στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εορτασμο,ύ που διοργανώνει μαζί με τους ακρίτες κάτοικους του πανέμορφου χωριού Ομαλού.
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009
7:00μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
8:00μ.μ Περιφορά
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009
7:00π.μ.   Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
10:00π.μ    Τράπεζα Αγάπης
2:00μ.μ.   Κουρμπάνι" και διανομή του από του κατοίκους
6:30μ.μ.   Χορευτικά τμήματα των συλλόγων: Π.Σ. «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ» Γουμένισσας, Π.Σ. «ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ» Γουμένισσας, Π.Σ. ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΡΠΗΣ, Π.Σ. ΡΥΖΙΩΝ.

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:37

2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γκαγκαούζων με «Αεροπό»

Συντάκτης:

Καταγωγή Γκαγκαούζων, τόπος προέλευσης, γλώσσα ,οικονομική κατάσταση της σημερινής αυτόνομης περιοχής τους στο ομόσπονδο Κράτος της Μολδαβίας, καθώς και το υπάρχων σήμερα πλήθος των διάσπαρτων ανά τον Κόσμο Γκαγκαούζων, ήταν τα κυρίαρχα θέματα του 2ου  Παγκοσμίου Συνεδρίου τους,  που  έλαβε χώρα στην  πρωτεύουσα  τους, το Κομράτ, στις 18 και 19 Αυγούστου.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 15:51

Ο Β. Μακρίδης πίσω από το ρεκόρ γκίνες

Συντάκτης:

Ένας Κιλκισιώτης, ο δικός μας «σπηλαιάνθρωπος» Βασίλης Μακρίδης είναι ο ερευνητής που εντόπισε(τον χαυλιόδοντα από)  το μεγαλύτερο γιγαντιαίο ελέφαντα ηλικίας 3.000.000 ετών.
Η επιστημονική - ερευνητική τιμή δεν απονέμεται από εμάς, αλλά από την καθ’ ύλην αρμόδιο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την ανακοίνωση του οποίου δημοσιεύουμε στη συνέχεια:

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 15:47

Φεστιβάλ νεανικών συγκροτημάτων

Συντάκτης:

Το τοπικό συμβούλιο νέων του Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, το 6ο Φεστιβάλ νεανικών συγκροτημάτων, την περασμένη Δευτέρα 31 Αυγούστου και Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στο θέατρο Λόφου.
Μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό πλέον για την πόλη μας, κατά τη διάρκεια της οποίας νέα τοπικά σχήματα παρουσιάζουν στο νεανικό κοινό την δουλειά τους με στόχο τη προώθηση και την ανάδειξή τους.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 15:46

31α «Αξιουπολίτικα»

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την ποιότητά τους κατόρθωσαν να αποσπάσουν τα 31α «Αξιουπολίτικα», που διοργανώνονται στο πλαίσιο της πανήγυρης του ιερού ναού Αγίου Φανουρίου.
Ένας θεσμός καθιερωμένος στην συνείδηση όχι μόνον των κατοίκων της Αξιούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Όχι τυχαία, καθώς συνδυάζουν εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού  περιεχομένου με την συμμετοχή διαφόρων φορέων και συλλόγων της πόλης  με την συνδρομή του δήμου που προωθούνται και υλοποιούνται, εκτός των  άλλων, από τα τμήματα ζωγραφικής, χορού, μπαλέτου, μουσικής (με τη φιλαρμονική του  δήμου) της θεατρικής ομάδας του, αλλά και των αθλητικών συλλόγων της Αξιούπολης, όπως και άλλων περιοχών με παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά.

Την Κυριακή στις 23.8.2009 έγινε με επιτυχία το 2ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας στο “Καϊμάκ Τσαλάν”.
Σχεδίσαν και διοργάνωσαν την εκδήλωση οι σύλλογοι Ελευθερίου Κορδελιού, νομού Ημαθίας, νομού Κιλκίς, νομού Πέλλας και νομού Πιερίας.
Χωροστατούντος του πατρός Παπαγιάννη Κερατσιάς) έγινε αγιασμός της εκδήλωσης. Τιμώντας τον μακεδονομάχο Κώστα Γαρέφη η εκπρόσωπος Αρίστη Κοκορέκου αναφέρθηκε διεξοδικά για το έργο, τους αγώνες του Μακεδονομάχου.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 04:27

Εκδρομή στα Γιάννενα

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου Κιλκίς, στα πλαίσια του προγράμματος “Ελάτε να γνωρίσουμε την Ελλάδα”, την 26.7.2009 με πρόγραμμα που εκπόνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Σιδηράς, πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα. Στον τόπο των μεγάλων ευεργετών, μια θύμιση των αγώνων για την επιβίωση των Σουλιωτών κατά του Αλή Πασά, του Ελληνοϊταλικού πολέμου του ‘40 μια πόλη του ασημιού, της βλάχικης κουλτούρας και του κλαρίνου.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 04:26

Ποντιακή θεατρική ομάδα “Οι σποταλεμέν”

Συντάκτης:

Στη νεοσύστατη ποντιακή θεατρική ομάδα «ΟΙ ΣΠΟΤΑΛΕΜΕΝ», συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί με μεγάλη εμπειρία στο ποντιακό θέατρο. Ιδρυτής της ομάδος είναι ο Γεώργιος Δ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με το θέατρο ως ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Είναι συνεργαζόμενο μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών με αριθμό μητρώου 1072.