Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:10:48 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 16:53

Ανοιχτή Οθόνη: Ένα Αγρίμι στη Πόλη

Συντάκτης:
wild-childΣυνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία ΄Ένα Αγρίμι στη Πόλη΄ του Φρανσουά Τριφό. Δευτέρα, 9 Μαΐου, ώρα 21.00, Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2011 18:15

Αυγοτσούγκρισμα “Ακριτών”

Συντάκτης:
augotsougkrismaΟ Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες»  πραγματοποιεί τη θεσμική εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα 2011. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στις 20:30 στο Σπίτι του Πόντου στο Πολύκαστρο. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου καθώς επίσης και διαγωνισμός αυγοτσουγκρίσματος, όπου ο νικητής θα κερδίσει ένα δώρο προσφορά επαγγελματία του Πολυκάστρου.
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:50

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων στη Νέα Σάντα

Συντάκτης:
genoktoniaΓια 17η φορά ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδήλωση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στις 14 και 15 Μαΐου, στην πλατεία των Παλληκαριών της Σάντας του Πόντου.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:48

Που πας αδελφέ;

Συντάκτης:
argonautesΠαρουσίαση και προβολή του ντοκιμαντέρ του Ομέρ Ασάν «Που πας αδελφέ;» θα γίνει το Σάββατο 7 Μαίου, ώρα 7 μ.μ.  στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κιλκίς.
Πρόκειται για το σπουδαίο έργο με την παράλληλη ιστορία αποχωρισμού με μαρυρίες ποντίων που έφυγαν από την πατρώα γη των Κοτυώρων και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και Τούρκων που έφυγαν από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των Κοτυώρων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου.
anthoekthesiΕυωδιές και χρώματα της φύσης θα πλημμυρίσει και πάλι ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη! Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ το Σάββατο 7 (09:00 – 21:00) και την Κυριακή 8 Μαίου (10:00 – 14:00).
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 15:10

Ελευθέρια 2011

Συντάκτης:
eleutheriaΜ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα τιμήσουν τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Κιλκίς, ο δήμος Κιλκίς και ο Οργανισμός Πολιτισμού, από την Κυριακή 22 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Ανήμερα της 21ης Ιουνίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμος θα οργανώσει Μουσική συναυλία στον Πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.
pontosΗ Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» διοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την ιστορική πορεία των Ελλήνων του Πόντου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 16:39

2ο φεστιβάλ βαφής αβγών με οικολογικό τρόπο

Συντάκτης:
vafi-augonMε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Βαφής Αυγών και οι τετραήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς, που έγιναν στην αίθουσα τελετών του Συλλόγου.
Οι μικροί φίλοι του Συλλόγου, που παραβρέθηκαν στο Φεστιβάλ, ζωγράφισαν, σχεδίασαν, κατασκεύασαν Πασχαλινά θέματα και τη Μεγάλη Πέμπτη έβαψαν τα αβγά του Πάσχα, με Οικολογικό και Παραδοσιακό τρόπο.
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 16:36

Εκδηλώσεις «Ακριτών»

Συντάκτης:
akritesΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες». Την Κυριακή 10 Απριλίου η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου «ΜΠΕΛΛΕΣ» Δήμου Μουριών παρουσίασε την ξεκαρδιστική ποντιακή κωμωδία «Ο ΧΩΡΕΤΕΣ» στην αίθουσα του δημοτικού κέντρου στο Πολύκαστρο. Σε μία κατάμεστη αίθουσα η θεατρική ομάδα καταχειροκροτήθηκε για την επαγγελματική ερμηνεία των ρόλων αλλά και για το πολύ γέλιο που προσέφεραν στο κοινό. 
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011 14:47

Πάσχα των Ελλήνων

Συντάκτης:
pasxaΑπό τη Ρόδο ως τη Κέρκυρα και από την Κρήτη ως τη Θράκη κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Εθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.