Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:14:36 μμ

Πολιτιστικά

kapiΣτα πλαίσια των ψυχαγωγικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερήσια καλοκαιρινή εκδρομή των περιθαλπομένων του, εκτός νομού, την Τετάρτη 25/5/2011.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 18:54

Δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι οργανισμοί

Συντάκτης:
kpeΤην Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε στην περιβαλλοντική εκδήλωση «Δικαίωμα στη Φύση, στη Ζωή, στο παιχνίδι» η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία των Γιαννιτσών με τη συμμετοχή όλων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος του Κ.Π.Ε. Κιλκίς ήταν μέσα από τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν να προβληματιστούν για τα απειλούμενα από εξαφάνιση ζώα και να επικοινωνήσουν τον προβληματισμό τους σε πολίτες της τοπικής κοινωνίας.
melina-aslanidouΣτο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 98η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς και της απελευθέρωσης της πόλης θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς οι ακόλουθες εκδηλώσεις, την Τρίτη 21η Ιουνίου 2011:
episkepsi-poliΗ Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού πραγματοποίησε,  τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και στο Φούλατζικ της Βιθυνίας (τόπος καταγωγής της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ευρωπού) από τις 2 έως και 5 Ιουνίου. Η  επίσκεψη στέφτηκε  με  απόλυτη  επιτυχία, κατά  κοινή  ομολογία,  καθόσον κατά  της διάρκεια  της:
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 16:43

Συνεχίζονται τα Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα

Συντάκτης:
mousika-ksipnimataΤην “θέση” τους στα κυριακάτικα πρωινά των Κιλκισιωτών αρχίζουν να αποκτούν τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς.   Οι πρώτες κριτικές από τις έως τώρα εμφανίσεις είναι άκρως ενθαρρυντικές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα “Ξυπνήματα” να μετεξελιχθούν σε ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό θεσμό για την πόλη του Κιλκίς.
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 14:21

Μνήμη Γενοκτονίας στο Σ.Σ. Μουριών

Συντάκτης:
mnimi-genoktoniasΟυσιαστική σε περιεχόμενο αλλά και γεμάτη συναίσθημα ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος «Το Μπέλλες» στο Σ.Σ. Μουριών για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 14:19

Παρουσίαση τμημάτων ΟΠΟΝΓΑ

Συντάκτης:
opongaΤα ευμενή σχόλια και το αβίαστο χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η δουλειά μικρών και μεγάλων μαθητών των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς τις προηγούμενες ημέρες.
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 15:17

Υπέροχη Γιορτή Κερασιού

Συντάκτης:
filiriaΤο Σάββατο 28 Μαΐου 2011 διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά. Η Εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 15:16

Δράση Πολιτιστικού Ρυζίων

Συντάκτης:
riziaΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων νομού Κιλκίς, προσπαθώντας να συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του χωριού πραγματοποίησε και συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων το τελευταίο δίμηνο με κυριότερες τις παρακάτω:
elytisΗ φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη ποιητική φυσιογνωμία του τόπου μας, που γεννήθηκε πριν 100 χρόνια, στον Οδυσσέα  Ελύτη.