Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:11:55 μμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 09:13

Οι μηχανικοί τραγουδούν!

Συντάκτης:
mixanikoiΟλοι μας τραγουδούμε. Αλλος στην πίστα και άλλος στο μπάνιο. Γιατί να μην τραγουδήσουμε και σε ένα Studio έτσι, ώστε να καταγράψουμε το ταλέντο μας και νάχουμε να θυμόμαστε κάτι ακόμα μαζί με όλα τα άλλα; Αυτό λοιπόν έκαναν οι Μηχανικοί του Ν. Κιλκίς και «μπήκαν» στο Studio Accordo και αρχίσανε... να τραγουδάνε. Το αποτέλεσμα;  Μετά από 10 μήνες δουλειάς, ένα διπλό άλμπουμ με 25 τραγούδια και με τίτλο  «Οι Μηχανικοί Τραγουδούν».
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 09:13

Ποδηλατοδρομία στον Καμπάνη

Συντάκτης:
podilatodromiaΌλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πολίτες του Δήμου Γαλλικού ένωσαν την φωνή τους και συμμετείχαν στον παγκόσμιο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πόλεις Χωρίς Αυτοκίνητο», ο Δήμος Γαλλικού διοργάνωσε την ποδηλατοδρομία 2010 σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο Ποδηλάτης», όλους τους τοπικούς συλλόγους και τα σχολεία του δήμου.
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 11:51

Τίμησαν την Ημέρα των Ηλικιωμένων στην Φιλυριά

Συντάκτης:
Την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την «Τρίτη Ηλικία» που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και να επισημάνει, σε εμάς τους ακόμη νεότερους, την αναπτυξιακή δύναμη των «απομάχων» σε αρκετές περιπτώσεις, τίμησε σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 ο πολιτιστικός σύλλογος της Φιλυριάς διοργανώνοντας εκδήλωση στο εντευκτήριο του Συλλόγου.
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 10:39

Περισσότερα και καλύτερα χρόνια

Συντάκτης:
girokomeioΕυχής έργο θα είναι να πούμε κάποτε ότι οι άνθρωποι δεν ζουν μόνο απλώς περισσότερο, αλλά και ζουν καλύτερα. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της διοικήτριας του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς κ. Αναστασίας Τζελέπη στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση με την οποία τιμήθηκε η παγκόσμια Ημέρα της τρίτης ηλικίας στο Κιλκίς το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:27

Γέφυρες φιλίας στεριώνει ο σύλλογος Δυτικοποντίων

Συντάκτης:
Χρόνια πριν ήταν ένας Τούρκος στρατηγός που επισκέφθηκε τον Επτάλοφο. Δάκρυσε σαν προσκύνησε στην πατρίδα των γονιών του, των δικών του, σαν περιδιάβηκε στους δρόμους από όπου οι γονείς του έφυγαν το 1924 στην ανταλλαγή των πληθυσμών. Τηλεφώνησε μάλιστα στον πατέρα του, υπερήλικα πια και πάντα πρόσφυγα στη νέα πατρίδα του την Τουρκία. "Εδώ είμαι πατέρα, στο σπίτι που άφησες. Ακόμα σώζονται τα ντουβάρια του…"
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:25

Ημέρα μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Συντάκτης:

Eκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών πραγματοποιήθηκαν από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος».Τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, και ακολούθησε Τρισάγιο στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου, όπου κατατέθηκαν στεφάνια και αποδόθηκαν τιμές από άγημα 18 ανδρών.

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:23

Η μεγάλη γιορτή του Κιλκίς

Συντάκτης:
kouklotheatroΤις μέρες που πραγματοποιείται στο Κιλκίς το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, έφτασε η μεγάλη είδηση απ’ τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Με απόφαση που υπογράφει η περιφερειάρχης Μαρία Λιονή, το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται με 980.000 χιλ. ευρώ, έπειτα από σχετική πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Κιλκίς στις 11 Αυγούστου.
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 20:01

Αγιασμός στο ΛΕΚ

Συντάκτης:
lykeio ellhnidonΤην Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Αγιασμός στα γραφεία του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ.
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:31

Οι χοροί θα κρατήσουν στα καζάνια

Συντάκτης:
terzhsΟΙ χοροί θα κρατήσουν φέτος στα καζάνια κι άγνωστο πότε θα ξαναρχίσουν. Το άγιο τσίπουρο επιτρέπεται να αποστάζεται μόνο από στέμφυλα – παράγωγα της οινοποίησης σε οινοποιεία με άδεια..
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 18:58

Αγάπη και σεβασμός γιατί δεν άνθησαν ματαίως

Συντάκτης:
ExofylloDrosatouΤο βιβλίο-φωτογραφικό λεύκωμα του Κώστα Τερζενίδη, Δροσάτο, των προσφύγων η κοινότητα (έκδοση Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς, 2010 ) έχει την εξής πρωτοτυπία: εξιστορεί τα γενόμενα ενός αιώνα χρησιμοποιώντας περισσότερο το φωτογραφικό υλικό και λιγότερο το κείμενο.