Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:53:37 πμ

Πολιτιστικά

Η αρχή της «σχολικής» χρονιάς του Λυκείου των Ελληνίδων σφραγίστηκε με την συνεργασία του με τους τοπικούς φορείς της πόλης.
Στην αρχή του μήνα, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, το Λύκειο εμφανίστηκε στις κεντρικές εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης του Δήμου. Ομάδα των εφηβικών τμημάτων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει χορούς από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από την περιοχή της Γουμένισσας, φορώντας εντυπωσιακές φορεσιές της περιοχής.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:28

Αξιουπολίτικα 2010 Υπεράνω πάσης επιτυχίας

Συντάκτης:
aksioupolitikaΞεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των φετινών 32ων «Αξιουπολίτικων»,  ήτοι των θρησκευτικών και  πολιτιστικών εκδηλώσεων επ’  ευκαιρία της πανήγυρης του ιερού  παρεκκλησίου Αγίου Φανουρίου Αξιούπολης, τις οποίες διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο ο Οργανισμός  πολιτισμού, αθλητισμού και νέας  γενεάς δήμου Αξιούπολης.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:50

Πλούσιος απολογισμός και Θεατρική βραδιά

Συντάκτης:
santaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Αυγούστου στο παλαιό γήπεδο Ν. Σάντας η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Ν. Σάντας.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:25

Η Δράση του Αγίου Τρύφωνα Γουμένισσας

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος Άγιος Τρύφωνας Γουμένισσας συνεχίζοντας την πλούσια πολιτιστική δράση του, βρέθηκε στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης το τριήμερο 9-10 & 11 Ιουλίου, για να συμμετάσχει στο 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών-τραγουδιών. Πρόκειται για ένα θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Θράκης, όπου συμμετέχουν σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:17

Όνειρο ζωής ογδόντα οκτώ ετών

Συντάκτης:
akritesΤην πραγματοποίηση ενός ονείρου ογδόντα οκτώ ετών βιώσαμε χιλιάδες Πόντιοι και μη, προσκυνητές κυρίως από Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, τη Ρωσία, τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, βαλκανικές χώρες και άλλες. Με την αποστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Παρχαρίδη Γεώργιο, βρεθήκαμε στο Όρος Μελά, στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή της Παναγίας Σουμελά.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:56

Εκδηλώσεις Πολιτισμού

Συντάκτης:
riziaΈνα εντυπωσιακό πολιτιστικό τετραήμερο έζησαν οι κάτοικοι των Ρυζίων με την ευκαιρία της πανηγυρικής του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
-Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Βερβερίδη «Το χωριό Ρίζια Κιλκίς και οι κάτοικοί του στο διάβα του χρόνου»
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:55

Λαμπρές εκδηλώσεις του Σωτήρος στη Σάντα

Συντάκτης:
santaΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε κα φέτος η πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Σάντας, με τριήμερες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις από την Πέμπτη 5 μέχρι το Σαββάτο 7 Αυγούστου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή με την τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετά Λιτής, Αρτοκλασίας και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας, με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και μελών του Συλλόγου Ποντίων Ν.Σάντας, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:23

Πολιτιστικό τετραήμερο από «Ακρίτες» Επταλόφου

Συντάκτης:
akritesΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος νομού Κιλκίς «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ». Οι εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, Επταλοφίτες και επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν από 11 έως κα 14 Αυγούστου 2010 στην πλατεία Επταλόφου Κιλκίς.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:22

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία

Συντάκτης:
panselinosΜια νύχτα μαγική και  ένα ολόγιομο χαμογελαστό φεγγάρι  υπόσχεται ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας  Γενιάς  και  Αθλητισμού  του  Δήμου  Κιλκίς, το βράδυ της 23ης  Αυγούστου 2010, στις 9 το βράδυ, μπροστά  στο  μνημείο της φύσης, το  σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μουσικό σεργιάνι στις γειτονιές μας.
Στις 15-18 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε το 12ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στις εγκαταστάσεις της «Παναγίας Σουμελά» στο όρος Βέρμιο, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης που αποτελούνταν από ομάδα χορευτών και μέλη του Δ.Σ.. του συλλόγου.