Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:55:49 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 21:47

Δράση ΣΕΟ Κιλκίς

Συντάκτης:
proskopoiΤετραήμερη εκδρομή διοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για τα μέλη και τους φίλους του στην Κωνσταντινούπολη, από Πέμπτη 28 έως Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010.
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 21:01

Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι…

Συντάκτης:
eleytheroxoriΉταν (σχεδόν) η πανσέληνος του Αυγούστου στο Ελευθεροχώρι όταν ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος με το θεατρικό του τμήμα έδωσαν την παράσταση : Όλα για την Παναήλαν.
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 20:20

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου - Παντομίμας

Συντάκτης:
kouklotheatroΓια δωδέκατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Kιλκίς διοργανώνει το μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας. Το φετινό φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2010. Συμμετέχουν θίασοι από την Κορέα, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 20:10

Περιπλάνηση σε μονοπάτια μυστικά από Οδηγούς

Συντάκτης:
proskopoiΣτην καταπράσινη ορεινή Κουμαριά της Βέροιας βρέθηκαν μετά το κάλεσμα της Ποκαχόντας και των Ινδιάνων φίλων της τα Πουλιά του 1ου Σμήνους Κιλκίς του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού μαζί με τα Σμήνη της Καβάλας και της Βέροιας για επτά ημέρες από τις 28 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου.
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 22:39

Όλα για την Παναήλαν

Συντάκτης:
eleutheroxoriΤο θέατρο είναι βαθειά ριζωμένο στην λαϊκή κουλτούρα του ποντιακού ελληνισμού.
Η αρχή της «σχολικής» χρονιάς του Λυκείου των Ελληνίδων σφραγίστηκε με την συνεργασία του με τους τοπικούς φορείς της πόλης.
Στην αρχή του μήνα, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, το Λύκειο εμφανίστηκε στις κεντρικές εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης του Δήμου. Ομάδα των εφηβικών τμημάτων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει χορούς από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από την περιοχή της Γουμένισσας, φορώντας εντυπωσιακές φορεσιές της περιοχής.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:28

Αξιουπολίτικα 2010 Υπεράνω πάσης επιτυχίας

Συντάκτης:
aksioupolitikaΞεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των φετινών 32ων «Αξιουπολίτικων»,  ήτοι των θρησκευτικών και  πολιτιστικών εκδηλώσεων επ’  ευκαιρία της πανήγυρης του ιερού  παρεκκλησίου Αγίου Φανουρίου Αξιούπολης, τις οποίες διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο ο Οργανισμός  πολιτισμού, αθλητισμού και νέας  γενεάς δήμου Αξιούπολης.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:50

Πλούσιος απολογισμός και Θεατρική βραδιά

Συντάκτης:
santaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Αυγούστου στο παλαιό γήπεδο Ν. Σάντας η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Ν. Σάντας.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:25

Η Δράση του Αγίου Τρύφωνα Γουμένισσας

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος Άγιος Τρύφωνας Γουμένισσας συνεχίζοντας την πλούσια πολιτιστική δράση του, βρέθηκε στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης το τριήμερο 9-10 & 11 Ιουλίου, για να συμμετάσχει στο 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών-τραγουδιών. Πρόκειται για ένα θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Θράκης, όπου συμμετέχουν σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:17

Όνειρο ζωής ογδόντα οκτώ ετών

Συντάκτης:
akritesΤην πραγματοποίηση ενός ονείρου ογδόντα οκτώ ετών βιώσαμε χιλιάδες Πόντιοι και μη, προσκυνητές κυρίως από Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, τη Ρωσία, τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, βαλκανικές χώρες και άλλες. Με την αποστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Παρχαρίδη Γεώργιο, βρεθήκαμε στο Όρος Μελά, στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή της Παναγίας Σουμελά.