Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:43:31 πμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:01

Μουσική πανδαισία με Ηλία Ανδριόπουλο

Συντάκτης:

Όχι, δεν ήρθε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στο Κιλκίς, αλλά ακούστηκαν τραγούδια του, πάνω από είκοσι, από τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, από μικρή ορχήστρα (πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι) κι από δυο ερμηνευτές των τραγουδιών του, την Εύη Καλογεροπούλου και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου- ο ίδιος έπαιζε κιθάρα, στο πιάνο ήταν ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και στο μπουζούκι ο Γιάννης Καρασάββας.

Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:59

«Τρωάδες» στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Ο  Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε  συνεργασία  με το Θέατρο του Νέου Κόσμου σας καλεί να παρακολουθήσετε την  παράσταση  ''Τρωάδες''  του Ευριπίδη, τη  Δευτέρα 5 Ιουλίου  2010 και ώρα 9.15 στο  Θέατρο Λόφου,  με τη μεγάλη ελληνίδα τραγωδό στο ρόλο της Εκάβης, Δυδία Κονιόρδου και  σε σκηνοθεσία Βαγγέλη  Θεοδωρόπουλου.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:39

Θερινά όνειρα με κινηματογράφο

Συντάκτης:
therino_cinemaΤην ερχόμενη Πέμπτη 1 Ιουλίου ανοίγει και πάλι την αυλαία του ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΩΗΡΟΣ», καλώντας για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι τους Κιλκισιώτες σε κινηματογραφικά «όνειρα θερινής νυκτός», μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον του λόφου του Αγ. Γεωργίου.
texniΚορυφαία έκφραση δημιουργικής Τέχνης θεωρείται, και είναι, η ποίηση. Η άποψη αυτή βρήκε την απόλυτη δικαίωσή της, το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, με το αφιέρωμα στον ποιητή Μάρκο Μέσκο, που προηγήθηκε της απονομής των Βραβείων και Επαίνων του 15ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που προκήρυξε η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς. Στον Εδεσσαίο ποιητή Μάρκο Μέσκο απε-νεμήθη το Αριστείο ‘’Κούρος Ευρωπού’’ για το 2010.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:37

6ο Αντάμωμα Θρακικών Σωματείων Νομού Κιλκίς

Συντάκτης:
antamomaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά το Αντάμωμα Θρακικών Σωματείων του Νομού Κιλκίς, στο ειδικά διαμορφωμένο δασύλλιο του Πεδινού το Σάββατο 26 Ιουνίου, με την συμμετοχή 20 συλλόγων. Την όλη διοργάνωση είχε η συντονιστική επιτροπή Θρακιωτών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο «Ορφέα» Πεδινού που δραστηριοποιείται στον Δήμο Γαλλικού, με στόχο την ανάδειξη της θρακιώτικης κουλτούρας και παράδοσης.
aksioupoliTo Κατά Φαντασίαν Ασθενής είναι το τελευταίο θεατρικό έργο δημιούργημα του  Μολιέρου και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Παλαί-Ρουαγιάλ, στις 10 Φεβρουαρίου του 1673. Μια από τις πιο γνωστές στιγμές της ζωής του Μολιέρου είναι και η τελευταία του η οποία έγινε θρύλος.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:41

Κλήδονας στον Γαλλικό

Συντάκτης:
gallikosΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος η εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλλικού «Εχέδωρος», για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, το Σάββατο 19 Ιουνίου στο πάρκο στο παλαιό Γαλλικό.  Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και του οποίου η πρώτη γραπτή περιγραφή ανέρχεται στους βυζαντινούς χρόνους. Ο «Κλήδονας» είναι μια λαϊκή μαντική διαδικασία, από τις πιο τελετουργικές όλων των παραδόσεων του τόπου μας, σύμφωνα με τον οποίο αποκαλύπτεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:40

«Το Ταλέντο της Επιτυχίας»

Συντάκτης:
arkoudasΤις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταλέντο της Επιτυχίας» του Διοικητή του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Μιχαήλ Αρκούδα, το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιουνίου 2010, στο Πολιτιστικό  Κέντρο Γουμένισσας, με πρωτοβουλία του δήμου και σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:38

Θεατρική κωμωδία από το Δημοτικό Καμπάνη

Συντάκτης:
Ένα από τα πλέον γνωστά και πάντα επίκαιρα έργα της ελληνικής παιδικής σκηνής, την κωμωδία του Γιάννη Ξανθούλη «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» ανεβάζει το θεατρικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς. Την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 8.00μ.μ, στην αυλή του δημοτικού σχολείου, στον Καμπάνη Κιλκίς.
2o_dimotiko_goumenisasΗ σχολική χρονιά 2009-2010 τελείωσε. Με την ευκαιρία αυτή γιορτάστηκε στον αύλειο χώρο του  2ου  Δημοτικού Σχολείου ο καθιερωμένος αποχαιρετιστήριος χορός, το «Σουβλάκι πάρτι». Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  και αφορά στον αποχαιρετισμό της Στ’ τάξης από το δημοτικό σχολείο. Εκτός από την παραπάνω γιορτή  τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν σε ποικίλες  εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές  εκδηλώσεις του σχολείου, που τους  πρόσφεραν χαρά και ικανοποίηση.