Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 1:39:33 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:05

Πλούσια δράση ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Με αφορμή τον απολογισμό οικονομικής διαχείρισης του ΟΠΟΝΓΑ, που κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρ. Σπίγκος, κάνουμε έναν μίνι απολογισμό από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Κιλκίς, κατά το έτος 2007. Με «κορωνίδα» το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, ο ΟΠΟΝΓΑ πραγματοποίησε ή συνδιοργάνωσε  άλλες 63 συνολικά εκδηλώσεις. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος, κατά σειρά εμφάνισης, σχήματα από Συρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Καζακστάν, Αργεντινή, Καναδά, Γαλλία και Βραζιλία, παρουσιάζοντας στη πόλη του Κιλκίς εκπληκτικά έργα επί 16 μέρες.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:44

Ψάρεμα στον Αξιό!

Συντάκτης:
 Ψαρεύοντας στον Αξιό ποταμό. Σε πείσμα της ρύπανσης, που μας στέλνουν δια μέσου των υδάτων του αιώνιου ποταμού. Η γοητεία δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα, στο πόσα ανυποψίαστα –και δύστυχα- ψάρια θα γεμίσει το καλάθι. Η γοητεία βρίσκεται στα κρύα νερά του ποταμού, που παιχνιδίζουν ανάμεσα τα πόδια του ψαρά, τις ώρες ενός υπέροχου δειλινού, στη διαρκή κίνηση της φύσης, της ίδιας της ζωής.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:30

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Water sweats ocean festival

Συντάκτης:
Με  την συμμετοχή κλιμακίου από την Δημοκρατία της Τσεχίας, που έφθασε το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008 στη Βασιλική, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αρτιότερη  διεξαγωγή του WATER SWEATS OCEAN FESTIVAL,  που θα γίνει στον ομώνυμο κόλπο και παρουσιάζει φέτος ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αύξησης των συμμετοχών αλλά και από πλευράς εκπροσώπων του Τύπου, αφού ήδη έχουν δηλώσει παρουσία πλέον των εξήντα (60) από πολλές περιοχές της  Ελλάδας.
Έγινε θεσμός η βραδιά των αποφοίτων, κάθε χρόνο με το τέλος των εξετάσεων ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ευρωπού  οργανώνει αποχαιρετιστήρια βραδιά  για τους μαθητές της Γ΄ τάξης.
Οι γονείς εδώ και ένα μήνα προετοιμάζονται, συγκεντρώσεις επί συγκεντρώσεων, συζητήσεις, σχέδια επί χάρτου, διαφωνίες, μικροκαβγάδες.
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:29

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Πέτρο

Συντάκτης:
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνουν στον Άγιο Πέτρο το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 29 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Με μια όμορφη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση ο Σύλλογος Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης τίμησε τον Πατέρα για την προσφορά του στην κοινωνία, από τις ελάχιστες ανάλογες εκδηλώσεις που γίνονται στο νομό μας.
Γεμάτη από Αμαραντιώτες η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Αμαράντων ετοίμασαν και προσέφεραν καταπληκτικούς ουζομεζέδες, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:01

«ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ»

Συντάκτης:
 Μία απολαυστική κωμωδία με χαρακτήρες ηρώων που αποτυπώνουν στο έπακρο το μεσογειακό ταπεραμέντο. Ένα θεατρικό έργο που θα «απογειώνει» για χρόνια τους ηθοποιούς και θα διασκεδάζει το θεατρόφιλο κοινό με τις διαχρονικές του αλήθειες.
Ο ένας φανατισμός γεννάει άλλον, οδηγεί τους ανθρώπους στη μισαλλοδοξία, στην πονηριά, στην εκδίκηση, όμως ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων ξεπερνά τις διαχωριστικές γραμμές και γίνεται άγιος και ιερός την ώρα που οι «άγιοι πατέρες» κλείνουν πονηρά το μάτι στη συντήρηση κάνοντας υπέρτατη προσπάθεια να μην αλλάξει το στάτους κβο.

Για να μάθουμε όλοι, Πόντιοικαι μη, την Ιστορία μας

Αποσπασματικά έως ελάχιστα ξέρουμε οι περισσότεροι, κυρίως οι Πόντιοι, την Ιστορία της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας Φιλόλογοι και φιλίστορες μόνο έχουν πρόσβαση στις κλασικές πηγές, της σχετικής βιβλιογραφίας και κυρίως στη πρώτη πλήρη καταγραφή της, εκείνη του γερμανού Ιάκωβου Φίλιππου Φαλλμεράιερ με το ομότιτλο σύγγραμμά του και στη μεταγενέστερη του Ουίλιαμ Μίλλερ.
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας  γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση την Κυριακή 25 Μαϊου 2008 στα γραφεία του Συλλόγου.
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 09:23

“Κλήδονας” Ευρωπού

Συντάκτης:
Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου “Κλήδονας 2008”.
Την Τρίτη 24 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ, χορευτικά τμήματα από οκτώ πολιτιστικού συλλόγους, αφού παρελάσουν στους δρόμους του χωριού, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία. Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου, Πολιτιστικός Σύλλογος “Παίονες” Γουμένισσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού.