Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:51:22 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:55

Ο χορός των φορέων ατόμων με αναπηρία

Συντάκτης:

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στον ετήσιο χορό που διοργάνωσαν  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «ΒΗΜΑΤΙΖΩ», το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Σχολείο και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κιλκίς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης, ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Παναγιώτα Μαρινίδου, Γιώργος Γεωργαντάς και  Περικλής Κολότσιος, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Φωτιάδης, η Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:46

Καβαλιώτες στα χωριά του Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Κοντά 75 χρόνια πέρασαν από τότε που δεκάδες οικογένειες καπνεργατών της Καβάλας μετεγκαταστάθηκαν  στις αποξηραμένες εκτάσεις της Αρτζάν Αματόβου, με έξοδα του κράτους και μετά την κρίση που είχε χτυπήσει τα καπνομάγαζα της Καβάλας και τους πρόσφυγες εργάτες τους. Από εκείνο το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης είχαν τότε εγκατασταθεί 70 οικογένειες στον οικισμό Νέα Καβάλα, 62 στη Σιταριά, 35 στο Χρυσόκαμπο και τρεις στο Λιμνότοπο.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:35

Η "ΤΕΧΝΗ" στην Αθήνα

Συντάκτης:

Από 20 έως 22 Νοεμβρίου, η "ΤΕΧΝΗ" πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα, που κατά κοινή ομολογία, τα είχε όλα. Ήταν πολύ καλά οργανωμένη, γεμάτη με ποιοτικές προτάσεις και ψυχαγωγία. Αλλά και απόλυτος συντονισμός και η σύμπνοια των μετεχόντων σ’ αυτήν, και οι ξεναγήσεις-σχολιασμοί των υπεύθυνων αρχαιολόγων έδωσαν την καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης των εκθεμάτων των μουσείων, στους επισκέπτες.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:15

“Φιλμοφάγος”

Συντάκτης:

Με ευθύνη της εβδομαδιαίας και δωρεάν διανεμόμενης εφημερίδας του Κιλκίς Gratis, διοργανώνεται από Παρασκευή 4 ως και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 το 2ο φεστιβάλ ΦΙΛΜΟΦΑΓΟΣ που έχει σα στόχο να επαναπροβάλλει τις σημαντικότερες  δουλειές από  τα υπόλοιπα φεστιβάλ τέτοιου είδους στην Ελλάδα.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:58

Πλούσια δράση «Εχέδωρου»

Συντάκτης:

Μια πολύπλευρη όσο και πλούσια δραστηριότητα ξεδίπλωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλλικού «ΕΧΕΔΩΡΟΣ». Την Πέμπτη 19/11, ο σύλλογος διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αξιοθέατα όπως το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Α. Βρέλλη, το νησάκι της κυρά-Φροσύνης στην λίμνη Παμβώτιδα και να περπατήσουν στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:57

Ενθουσίασε η χορωδία του ΚΑΠΗ δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Τα εύσημα απέσπασε η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυσή της. Η εμφάνιση της χορωδίας, γεμάτη κέφι και ζωντάνια, ενθουσίασε το κοινό της πόλης μας, το οποίο και καταχειροκρότησε τα μέλη της.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης, μετά τη συμμετοχή  του στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ της Ιεράπετρας, επαναλαμβάνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου την παράσταση «Μάθημα  Ανατομίας» του Τένεσι Ουίλιαμς. Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 9 το βράδυ.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:38

«Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού»

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού». Από τον Οκτώβριο του 2009 ως και το Μάιο του 2010, δύο Κυριακές το μήνα, 11:00-13:00, γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία. Οι συμμετέχοντες μπορούν, έπειτα από συνεννόηση, να έρθουν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού για να παίξουν και να κατασκευάσουν αρχαία και βυζαντινά παιχνίδια, να φτιάξουν πήλινα αντικείμενα, ψηφιδωτά και χριστουγεννιάτικα στολίδια με την τεχνική origami.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34

«Μέρες Αναπηρίας 2009»

Συντάκτης:

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Αναπηρίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «ΒΗΜΑΤΙΖΩ», το Ειδικό Σχολείο, το ΕΕΕΕΚ, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κιλκίς και ο Αθλητικός Σύλλογός Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «Κούρος» διοργανώνουν τις «Μέρες Αναπηρίας», με τις παρακάτω δραστηριότητες:

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34

Περί θείων ονομάτων

Συντάκτης:

Η παρουσίαση του βιβλίου «Διονύσιος Αρεοπαγίτης,Περί θείων ονομάτων - Περί μυστικής Θεολογίας» του Διδάκτορα φιλολογίας  και βυζαντινολόγου Δημητρίου Κ. Χατζημιχαήλ θα γίνει σε εκδήλωση την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.