espa pkm

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026, 2:25:00 μμ

Πολιτισμός

Τα 112 χρόνια της επικής Μάχης του Κιλκίς, η οποία καθόρισε τη νεότερη ιστορική ταυτότητα της πόλης, γιορτάζει ο Δήμος Κιλκίς με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο συμμετέχουν δραστήρια οι πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί φορείς του τόπου μας προβάλλοντας το έργο και τη δημιουργικότητά τους.

 Ο Πρόεδρος και Οικονομικός Διαχειριστής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης κ.Αστέριος Τάτσης, το Δ.Σ. , η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κέντρου κα. Μαίρη Μήλιου και οι εργαζόμενοι  ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ κ. Μηνά Παπαδόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κ. Θεόφιλο Τιρεκίδη, για την ευγενική και γενναιόδωρη δωρεά τροφίμων προς το Κέντρο.

Το Σάββατο 24 Μαΐου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου

Στο μέσον της αναστάσιμης και χαρμόσυνης περιόδου που βρισκόμαστε, η Αγία μας Εκκλησία τιμά ανάμεσα σε άλλους Αγίους της Ορθοδοξίας και την ιερή μνήμη του Αγίου Επιφανίου, Αρχιεπισκόπου Κύπρου, που διέπρεψε με τους αγώνες του για την αλήθεια της πίστεως.

Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στη μητέρα πραγματοποίησε χθες ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος ‘’Αρμονία’’, με μια μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς -  ύμνο για τη θέση της μητέρας στις λαογραφικές παραδόσεις της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Κρήτης.

Το κοινό του Κιλκίς αποθέωσε την παράσταση της Θεατρικής Σκηνής της Τέχνης "Ρωμαίος και Ιουλιέτα... 30 χρόνια μετά", εκφράζοντας την εκτίμησή του για την εξαιρετική σκηνοθεσία, την εκφραστική ερμηνεία των ηθοποιών και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η παράσταση, η οποία κατέκτησε τις καρδιές όλων.

Τετραήμερη Απόδραση στη Λήμνο με τον Σύλλογο Περιπατητών Κιλκίς

Μέσα από ένα πλήθος μαρτυριών, ντοκουμέντων και αρχειακού υλικού, ο Σπύρος Κουζινόπουλος, με το νέο βιβλίο του, «Γεντί Κουλέ, η Βαστίλη της Θεσσαλονίκης», από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, προσπαθεί μετά από πολυετείς έρευνες να παρουσιάσει όλη την εξέλιξη του Επταπυργίου, από τη λειτουργία του ως κάστρου της Θεσσαλονίκης και αργότερα ως φυλακής, από την περίοδο ακόμη της Οθωμανικής κυριαρχίας της πόλης μέχρι το κλείσιμό της το 1989.

Διάλεξη στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των διαλέξεων για την έκθεση 'ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΧΡΥΣΟ', θα δώσει η Δρ. Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και Αν. Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Οι σχέσεις αδελφοσύνης και φιλίας των Δήμων Κιλκίς και Λύσης Κύπρου περνούν και από το κανάλι του πολιτισμού, ακτινοβολώντας την αύρα της καλλιτεχνικής δημιουργίας και φέρνοντας πιο κοντά τους πολίτες των αδελφοποιημένων Δήμων