Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 1:02:35 πμ

Πολιτιστικά

Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εκδήλωση – αναβίωση του εθίμου «Κλήδονας».
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ. χορευτικά τμήματα από οκτώ πολιτιστικούς συλλόγους αφού παρελάσουν στους δρόμους του χωριού θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία. Στην πλατεία του χωριού από νωρίς θα ανάψει μια μεγάλη φωτιά. Κόρες με λευκά ρούχα ντυμένες θα φέρουν το «αμίλητο νερό» από επτά βρύσες. Το νερό λέγεται αμίλητο, γιατί παρά τα πειράγματα τα κορίτσια  που το φέρνουν δεν πρέπει να μιλήσουν.

Η θεατρική ομάδα του 2ο Γυμνασίου Κιλκίς, με τη λήξη του σχολικού έτους διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Μια κάποια περίπτωση», του Θεόφιλου Γουλτίδη, στο Συνεδριακό Κέντρο του  Δήμου Κιλκίς, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, στις 9 μ.μ.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 15:17

«Γιορτή Κρουστών»

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς  και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς,  στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων,  αλλά και  των  10 χρόνων του  συγκροτήματος  κρουστών του Δήμου Κιλκίς,  διοργανώνουν τη συναυλιακή παράσταση με τίτλο «Γιορτή Κρουστών», με κρουστά, πνευστά και τραγούδια, την  Κυριακή  21 Ιουνίου 2009  και ώρα  9μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:15

Μάγεψε η μουσική παράσταση

Συντάκτης:

Η επίδειξη του Τμήματος Κιθάρας του Δήμου Κιλκίς ξέφυγε από τα καθιερωμένα μιας τυπικής επίδειξης μαθητών ενός μουσικού τμήματος και μετατράπηκε σε μια πανδαισία μουσικής και κίνησης. Η ανεξάντλητη ευρηματικότητα και ικανότητα του υπευθύνου καθηγητή Γκιγιόμ Σαρποτιέ απογείωσε κυριολεκτικά τους μαθητές της κιθάρας, οι οποίοι συγκροτώντας με τον δάσκαλο τους μια εξαιρετική ομάδα μουσικής και αξιοποιώντας τις δεξιότητες του κάθε μέλους της (φωνή, όργανα, κιθάρα, θεατρικότητα), κατόρθωσαν να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη του πολυπληθούς κοινού που παρακολούθησε την παράσταση.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 15:33

ΤΕΧΝΗ “Με δύναμη από την Κηφισιά”

Συντάκτης:

Ο Κεχαϊδης και η Χαβιαρά στο έργο τους αυτό αναφέρονται σε τέσσερες καθημερινές γυναίκες, που έχουν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, ζουν στην Κηφισιά, χωρίς άλλα ενδιαφέροντα πλην εκείνων, που αφορούν το άλλο φύλο και το φαγητό. Σε τέσσερες γυναίκες με, τελείως, διαφορετικό χαρακτήρα η καθεμιά, που πάντα βρίσκονται στην αρχή ενός καινούργιου τρόπου ζωής, αλλά ποτέ δεν ξεκινιύν και φυσικά ποτέ δεν φθάνουν στον προορισμό τους. Σε τέσσερες γυναίκες, φίλες, που δεν προτίθεται καμιά να κάνει εκείνη την κίνηση, που θα διευκόλυνε τις επιδιώξεις των άλλων και κάθε μια απαιτεί από τις άλλες τη συμπεριφορά, που η ίδια δεν είναι διατεθειμένη να εκφράσει.

Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ  και η δεκαμελής θεατρική του ομάδα  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην Κωμωδία των ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ»

Τον  ογδονταδιαχρονο ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΥΛΙΔΗ  τίμησε για την πολύχρονη συμμετοχή και συλλογική  του  δραστηριότητα(ταμίας) η Στέγη Διαφύλαξης και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Παλατιανού. Ο Λεωνίδας Παυλίδης διετέλεσε επίσης επι 12ετία εκκλησιαστικός επίτροπος και ψάλτης στον ιερό  Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλατιανού.Επίσης γραμματέας της ΠΕΑΕΑ Κιλκίς και μέλος του Κ Κ Ε.

Κυριακή, 24 Μαϊος 2009 14:38

27α ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ

Συντάκτης:

Κυριακή 31 Μαΐου 2009
19:30    Έκθεση εικονογραφίας από την κα Πουρσανίδου Φρειδερίκη & έκθεση  αγιογραφίας από τον κ. Κουλακίδη Δημήτριο. Έναρξη έκθεσης. (Φουαγιέ Δ.Κ.Π.& Π.)
20:30   Παρουσίαση Karate KYOKUSHINKAI & Yoga από το γυμναστήριο    «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». (Πλατεία Ελευθερίας)

Τετάρτη, 20 Μαϊος 2009 07:59

Γιόρτασε η Γρίβα

Συντάκτης:

Πανηγύριζε η πανέμορφη Γρίβα του Πάικου και οι εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στην πλατεία του χωριού, τις χορευτικές φιγούρες δεκάδων παραδοσιακών χορευτών. Μέσα σ’ αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και τα εγκαίνια της Στέγης του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας, χοροστατούντος του ιερέα του χωριού παπαΓιάννη Τάνκου.

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:27

ΠΟΝΤΟΣ δικαίωμα στη μνήμη

Συντάκτης:

Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πριν από μερικά χρόνια ήταν γνωστό σε σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων, κυρίως Ποντίων. Θυμάμαι τον δεκαπενταύγουστο του 1987 στον αύλειο χώρο της Παναγίας Σουμελά είχε στηθεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό, ήταν εικόνες που οι περισσότεροι προσκυνητές έβλεπαν για πρώτη φορά. Το σύνθημα αυτής της μικρής υπαίθριας έκθεσης “ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ”.