Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 4:28:14 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:42

Παραδοσιακά Κούλουμα στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Κιλτίδη πραγματοποιήθηκαν τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Φανάρι και στον Καμπάνη του Δήμου Γαλλικού. Εκδηλώσεις όμως για την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν και σε Πεδινό και Μάνδρες από τοπικούς συλλόγους.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:41

Κεφάτο και πειρατικό το «Μπλόκο Μασκαράδων»

Συντάκτης:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε για μια ακόμη φορά ο ΟΠΟΝΓΑ του δήμου Κιλκίς. Το «Μπλόκο Μασκαράδων» αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του δήμου Κιλκίς, που και φέτος αγκαλιάστηκε από τους Κιλκισιώτες με κέφι και ευρηματικότητα.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:41

Κούλουμα στ’ Αμάραντα

Συντάκτης:

Όμορφες στιγμές χάρισε στους κατοίκους των Αμαράντων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαράντων «Ο Αμάραντος» με τις εκδηλώσεις που οργάνωσε για μικρούς και μεγάλους στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο χωριό. Ο σύλλογος οργάνωσε παιδικό αποκριάτικο πάρτι το απόγευμα του Σαββάτου, με στιγμές ξεφαντώματος για τους μικρούς.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:19

Καστανιώτικο καρναβάλι

Συντάκτης:

Ένα από τα πιο ιστορικά Καρναβάλια της Μακεδονίας αναβιώνει για άλλη μία χρονιά στις Καστανιές. Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία του χωριού με καρναβαλιστές, άρματα, άφθονο κρασί και τοπικές πίτες για μία απέραντη γιορτή άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση.
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει μία ανασκόπηση των κυριότερων γεγονότων της επικαιρότητας από μία άλλη, πιο σατιρική οπτική γωνία. Θα δει την απόγνωση και την αγωνία των πολιτών για κυβερνητικά μέτρα και τις τακτικές της αντιπολίτευσης

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:43

Ο Χαραλάμπης του Πεδινού

Συντάκτης:

Το έθιμο του γερό Χαραλάμπη αναβίωσαν οι γυναίκες του Συλλόγου Πεδινού στο Πολιτιστικό Κέντρο του οικισμού. Πρόκειται για ένα έθιμο που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων του οικισμού από την περιοχή των 40 Εκκλησιών της Ανατολικής Θράκης, την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών. Στην ιστορία πρωταγωνιστεί ο Χαραλάμπης, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης. Οι προφορικές παραδόσεις λένε ότι ενώ έκανε παρέα με γυναίκες, ποτέ δεν παντρευόταν. Μέχρι βέβαια τη στιγμή που οι γυναίκες πήραν την απόφαση να τον παντρέψουν.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:41

Επιτυχημένος ο χορός του ΚΚΣ

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος ο χορός που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία, στο «Κτήμα των Ευχών». Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, Καλλισθένη Πάκα– Κυμπαρίδη,  επισήμανε το σκοπό για τον οποίο γίνεται ο χορός, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία, για  την ανέγερση του «ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟΥ », έργο πολυσήμαντης αξίας για όλες τις οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:21

Η πίτα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία

Συντάκτης:

Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου ΑμεΑ νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του νομού, Σάββας Τσιτουρίδης, ο αντινομάρχης κ. Γκουντενούδης Χρ., ο δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτριος Τερζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φωτιάδης Δ. και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι  κ.κ. Ορφανίδης Ν. και Μαρινίδου Παναγιώτα.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:20

Η πίτα του ΛΥΚΑ

Συντάκτης:

Κατάμεστη από στελέχη, εργαζομένους και συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΛΥΚΑΣ του νομού Κιλκίς, ήταν η Λέσχη Κυνηγών, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της κιλκισιώτικης εταιρείας. Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την εταιρεία, μέσα από την οποία φανερώνεται και η ανοδική της τροχιά τα τελευταία χρόνια, με παράλληλη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της και την κατάκτηση νέων αγορών.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:06

Η πίτα των «Ακριτών»

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Αλεξάνδρειο», στο Πολύκαστρο, η πρώτη μεγάλη ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», η κοπή της βασιλόπιτας. Η εκδήλωση οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν, διασκέδασαν και χάρηκαν ένα υπέροχο Σαββατόβραδο γεμάτο από τη μουσική ποντιακή παράδοση.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:11

Όμορφη γιορτή των καλλιτεχνών

Συντάκτης:

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού της κοπής βασιλόπιτας των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς ήταν οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτά, όπου φέτος το Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου αποδείχθηκε μικρό για τους χωρέσει όλους. Μικροί και μεγάλοι μαθητές των 16 τμημάτων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή, η οποία ήταν ξεχωριστή για έναν επιπλέον λόγο. Φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια λειτουργίας των τμημάτων, με τους μαθητές να ξεπερνούν τους 700!