Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:02:02 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:45

“Ελαίας Γη”

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008, στις 7 μ.μ. έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής Λέσβου, “Ελαίς Γη” της Μάρως Κρητικού. Ήλθε πολύς κόσμος για να τιμήσει την κεραμίστρια από τη Λέσβο. Η κ. Μάγδα Μυστικού παρουσίασε τη δουλειά και τις δημιουργίες της καλλιτέχνιδος, αυτές, που παρουσίασε στην έκθεσή της “Ελαίας Γη”. Η κ. Κική Δόγια απέδωσε τρία υπέροχα ποιήματα σχετικά με την ελιά, το δένδρο του Ελληνισμού και της ορθοδοξία, με την άνεση και την υποκριτική ικανότητα, που τη διακρίνουν.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:42

«Ο τέλειος εραστής» στο Συνεδριακό του Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας Γενιάς και Αθλητισμού  του  Δήμου Κιλκίς  σας καλεί  να παρακολουθήσετε  την  παράσταση  «Ο τέλειος εραστής» του Νήλ  Σάιμον την   Κυριακή  30  Νοεμβρίου 2008  και ώρα 6.15  και 9.15μ.μ. (απογευματινή και βραδινή παράσταση αντίστοιχα)  στο Συνεδριακό Κέντρο  του Δήμου Κιλκίς.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:18

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Συντάκτης:

Το Σάββατο, 15/11/08 ώρα 7 μμ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Σ.Ε.  ΠΑ.ΣΟ.Κ η 2η Ολομέλεια του δικτύου Μαθητών Φοιτητών Σπουδαστών Και Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ν. Κιλκίς. Κεντρικό Θέμα συζήτησης  αποτέλεσε η επέτειος του Πολυτεχνείου 1973 καθώς και οι αγώνες των νέων για ένα κράτος δικαίου που σέβεται τη δημοκρατία τους θεσμούς και προασπίζεται την υγεία την παιδεία και την κοινωνική ισότητα.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:23

Εντυπωσιακό ξεκίνημα Θεατρικού Μήνα Μουριών

Συντάκτης:

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μουριών στο ξεκίνημα των παραστάσεων του Θεατρικού Μήνα, που οργανώνει γι’ άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Μουριών «Το Μπέλλες». Γι’ αυτό και η πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστασία Παπαδοπούλου, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το θεατρόφιλο κοινό του δήμου Μουριών και τη στήριξη που παρέχει στις προσπάθειες του Συλλόγου.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:22

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς : Oι φορεσιές του τόπου μου

Συντάκτης:

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα δράση του, υπηρετώντας πιστά τους σκοπούς της ίδρυσής του, αγωνίζεται να καταγράψει και να διαφυλάξει τις λαογραφικές παραδόσεις του τόπου μας. Παράλληλα, στοχεύει να διασώσει τη λαογραφική πολυμέρεια του Νομού Κιλκίς.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:04

Ένας αιώνας από τη λήξη του Μακεδονικού Αγώνα

Συντάκτης:

Η έναρξη και η διάρκεια της ένοπλης φάσης του Μακεδονικού Αγώνα οροθετούνται μεταξύ των ετών 1904-1908. Για τον υπολογισμό της  ενάρξεώς της λαμβάνεται υπ' όψιν ο θάνατος του Παύλου Μελά (13 Οκτωβρίου 1904), ενώ για τη λήξη της, η υποχρεωτική διακοπή των συγκρούσεων μεταξύ των αντιμαχομένων μερών στο χώρο της Μακεδονίας και η ανακωχή που επέβαλαν οι Νεότουρκοι, στα μέσα Ιουλίου του 1908, με την επικράτηση του κινήματός των εναντίον του Σουλτάνου.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:01

Ξενάγηση στο δέλτα Αξιού-Γαλλικού-Λουδία

Συντάκτης:

Έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους υγροτόπους στην Ελλάδα γνώρισαν τα παιδιά του Α’ Σμήνους Κιλκίς, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Η ξενάγηση διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των ξεναγών του Φορέα γνώρισαν τις ομορφιές του υγροτόπου, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ και είναι μέλος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ε.Ε. και ξεναγήθηκαν στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης, όπου ενημερώθηκαν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:00

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Συντάκτης:

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς. Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Βέροιας, είναι η δωδέκατη  σε  σύνολο 31 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, σε ισάριθμους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:46

Επετειακές εκδηλώσεις σε Μάνδρες και Περιστέρι

Συντάκτης:

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στην ημέρα, εορτάστηκε την περασμένη Κυριακή, 26 Οκτωβρίου η μνήμη  του Αγίου Δημητρίου, στον Δήμο Γαλλικού και συγκεκριμένα στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Μανδρών και Περιστερίου.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:27

Λαμπρά «Δημήτρια» στην Καλίνδρια

Συντάκτης:

Τα δικά του λαμπρά «Δημήτρια» οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίνδριας, με την ευκαιρία της τοπικής εορτής. Το μικρό χωριό του δήμου Χέρσου, με τους θρακιώτες κατοίκους, οργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση, τιμώντας την παράδοση και τους ανθρώπους του. Ολοι οι κάτοικοι του χωριού ήταν εκεί και χειροκρότησαν τους δεκάδες χορευτές από όλο το νομό, που παρουσίασαν θρακιώτικους χορούς. Ο Σύλλογος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα και την Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, του Πέτρου, που πέρασε στη σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.