Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 10:18:38 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:25

Ημερολόγιο Κουρτίδη

Συντάκτης:
 Η εκδήλωση της παρουσίασης του ημερολογίου της δράσης των Ελλήνων Ανταρτών της Σάντας (1916-1924), που πραγματοποίησαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Σωματείο και το Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά», το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 19.00 στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σημείωσε τεράστια επιτυχία.
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:19

Ο “ΑΕΡΟΠΟΣ” μαθαίνει Ελληνικά στα Σκόπια

Συντάκτης:
Τo έκτο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη γειτονική FYROM ξεκίνησε να λειτουργεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΑΕΡΟΠΟΣ, ενώ προετοιμάζεται και το έβδομο τμήμα. Η πολύχρονη και μεγάλης εθνικής σημασία δράση του ΑΕΡΟΠΟΥ στη γειτονική χώρα στηρίζεται στις πρωτοβουλίες του προέδρου του, Σωτήρη Χρυσάφη, κιλκισιώτη και καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο κ. Χρυσάφης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Δοϊράνη των Σκοπίων, όπου ξεκίνησε το νέο φροντιστηριακό τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με τη συμμετοχή παιδιών της περιοχής.
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 03:16

Λαϊκός και θρακιώτικος Καρνάβαλος στην Τούμπα

Συντάκτης:
 Μετά από πολλά χρόνια οργανώνεται και πάλι το καρναβάλι στην Τούμπα του Δήμου Ευρωπού. Οι φορείς της Τούμπας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, το Τοπικό Συμβούλιο, σύσσωμοι οι κάτοικοι του χωριού, με το συντονισμό του αντιδημάρχου  Πολύβιου Αλεξιάδη, ξεκίνησαν την προετοιμασία. Έγιναν συγκεντρώσεις, συζητήσεις, αναλύσεις. Όλοι εργάζονται τις ημέρες αυτές με στόχο να παρουσιάσουν κάτι ενδιαφέρον, κάτι πρωτότυπο, κάτι ευχάριστο και ελκυστικό, την Κυριακή 9 Μαρτίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 06:06

Εκπαιδευτικό τριήμερο προσκόπων στην Κοζάνη

Συντάκτης:
Την 14η σχολή βασικής εκπαίδευσης «Εφόρων & Αρχηγών Συστημάτων» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων παρακολούθησαν το περασμένο τριήμερο στην «παγωμένη» Κοζάνη βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς.
Με αρχηγό της Σχολής τον Κωνσταντίνο Βαφείδη, παρουσία του Εφόρου Σχολών της Γενικής Εφορείας Ανδρέα Πετρόπουλου, στη σχολή συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι οι βαθμοφόροι της Περιφέρειας Κιλκίς Χρήστος Καναρόπουλος, Στέλιος Αγγελίδης και Αβραάμ Αβραμίδης ενώ ως εκπαιδευτές οι Έφοροι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Μωυσίδης, Άγγελος Χιονίδης καθώς και οι βαθμοφόροι της Π.Ε. Κιλκίς Χρήστος Ζώγκας και Κώστας Αποστολίδης.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 05:48

«Μονοπάτια πολιτισμών» από «Αριστοτέλη» με FYROM

Συντάκτης:
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Περιφερειακής και Διεθνούς Συνεργασίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» εντάχθηκε στο πρόγραμμα Γειτνίασης Ελλάδα π.Γ.Δ.Μ, με τίτλο πράξης: Ανάδειξη και προβολή Πολιτιστικών και Τουριστικών Πόρων, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 200.000 ευρώ (Κοινοτική συμμετοχή να συμμετοχή να καλύπτει το 75% και κρατική συμμετοχή 25%).
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:23

Ανάδρομικη Έκθεση της Κλειώς Νάτση

Συντάκτης:
Τη Δευτέρα, 18 Φεβρ. 2008 στις 7.30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής της πολύ σημαντικής καλλιτέχνιδος Κλειώς Νάτση.
Η Κλειώ Νάτση, θεωρείται ουσιαστικά πρωτοπόρος της συμμετοχής γυναικών εικαστικών δημιουργών στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της 10/ετίας του ‘50.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:36

Νέα διοίκηση και πίτα των «Παιόνων»

Συντάκτης:
 Νέα διοίκηση απέκτησε ο Σύλλογος Παιόνων ν. Αττικής στην τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη της.
Τα θέματα που τους απασχόλησανν ήταν:
1. Απολογισμός πεπραγμένων από το απερχόμενο Δ.Σ.
2. Ανάγνωση εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
3. Έγκριση απολογισμού, ισολογισμού και προϋπολογισμού
4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:39

Τη βασιλόπιτα τους έκοψαν οι Κιλκισιώτες της Αθήνας

Συντάκτης:
 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τηρώντας το έθιμο, ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας, έκοψε την βασιλόπιτά του, την Κυριακή το πρωί στις 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.     
Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος συμπατριωτών και φίλων, παραβρέθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ε. Κώτσης και η κ. Α. Παπαδοπούλου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:36

Η πίτα της χορωδίας Ανατολικορωμυλιωτών

Συντάκτης:
 Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της χορωδίας του έκοψε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου μαζί με τα μέλη της χορωδίας και τον χοράρχη, Γ. Τσάμη, στην ταβέρνα «Αβραάμ».
Τυχερή της χρονιάς η  Χριστίνα Τσάμη, σύζυγος του χοράρχη, ενώ το φλουρί από την πίτα των μελών του Δ.Σ. έτυχε η γραμματέας, Παγώνα Ιωαννίδου.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:33

Δρώμενα πολιτισμού στο Δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
Από το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού ανακοινώθηκε το τρίμηνο πρόγραμμα των «Δρώμενων Πολιτισμού», που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.
Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ  30/01/2008:
ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΣΙΑΣ. ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ-ΟΜΙΛΙΑ. ΧΟΡΩΔΙΑ «ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ»