Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:38:17 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 09 Μαϊος 2008 05:17

Περιβαλλοντική ομάδα 2ου Γυμνασίου Κιλκίς : ΝΕΡΟ – SOS!!!

Συντάκτης: Eidisis.gr
Με απλούς τρόπους μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση νερού στο μπάνιο, στην κουζίνα, και στον κήπο. Τρόποι εξοικονόμησης νερού στο μπάνιο 1. Ελέγξτε για διαρροή το καζανάκι της τουαλέτας με την προσθήκη χρώμα-τος ζαχαροπλαστικής. Εάν υπάρχει διαρροή, το χρώμα θα εμφανιστεί μέσα σε 30 λεπτά. Ελέγξτε την εγκατάσταση για φθαρμένα ή διαβρωμένα μέρη. Τα περισσότερα εξαρτήματα εγκαθίστανται εύκολα και είναι άμεσα διαθέσιμα με μικρό οικονομικό κόστος. (Ξεπλύνετε τη δεξαμενή μόλις γίνει η δοκιμή, για την αποφυγή χρωματισμού των τοιχωμάτων της δεξαμενής).
Παρασκευή, 09 Μαϊος 2008 05:14

"Όταν οι άγγελοι πέθαιναν στη Σμύρνη"

Συντάκτης: Eidisis.gr
Δυο αδερφοποιτοί, ο Αλέξης και ο Χασάν, βλέπουν τους δρόμους τους να τους φέρνουν σε αντίπαλα μετερίζια. Και δίνουν υπόσχεση όποιος σκοτώσει τον άλλον να του κλείσει τα μάτια. Δυo ερωτευμένα παιδιά σπαράζουν από την απελπισία όταν η κοπέλα αναγκάζεται να τουρκέψει. Κι ο Μουσταφά, ο Τουρκοκρητικός που δεν έχει ξεχάσει την τσικουδιά και τις μαντινάδες, ρίχνεται με το μαχαίρι του στους τσέτες για να σώσει την Αγγελικούλα κραυγάζοντας «Μουσουλμάνος είμαι, μπρε, μα την Παναγιά...».
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 14:05

Λαμπρός ο εορτασμός της Λαμπρής

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Για άλλη μια χρονιά η μνήμη των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της παρθένου τιμήθηκε λαμπρά από τον Ιερό κλήρο και το λαό της Μητροπόλεως Γουμένισσας, αλλά και πολλών προσκυνητών από όλο το νομό Κιλκίς και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στο Μοναστήρι της Γρίβας.
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 13:59

Πασχαλινή δράση προσκόπων Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr
Εξορμήσεις στην ύπαιθρο πραγματοποίησαν τα τμήματα του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς, Ομάδα και Κοινότητα κατά την Πασχαλινή Περίοδο, με όσους συμμετέχουν να προσθέτουν άλλη μια σημαντική εμπειρία στο ενεργητικό τους.
Τρίτη, 06 Μαϊος 2008 12:28

Έκθεση Κ. Λαχά στην “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Ως συναισθηματικά και ασιθητικά φορτισμένη επαναφορά στα πάτρια εδάφη εκλαμβάνει ο Κώστας Λαχάς την έκθεση ζωγραφικών του έργων, υπό τον τίτλο “Εχέδωρος-Θερμαϊκός-Εχέδωρος”, που διοργανώνεται από την “ΤΕΧΝΗ” στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του Κιλκίς, “Ελευθέρια 2008”, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τη Δευτέρα 12 Μαϊου και ώρα 8.30 μ.μ.
Τρίτη, 06 Μαϊος 2008 12:27

«Ποιοι είναι οι καινούριοι φίλοι μας;»

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς οργανώνει την παράσταση της θεατρικής ομάδας εφήβων του ΟΠΟΝΓΑ, με το έργο: «Ποιοι είναι οι καινούριοι φίλοι μας;», την  Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαΐου 2008 και ώρα 9μ.μ,. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Στην πρώτη θεατρική τους προσπάθεια  η ομάδα των εφήβων επέλεξε το έργο της Ελένης Πέγκα «Ποιοι είναι οι καινούριοι μας φίλοι;», ένα έργο σπονδυλωτό που μας ξεναγεί στην Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία το 1993.
Κυριακή, 04 Μαϊος 2008 06:31

Με επιτυχία η συνεστίαση του Πολιτιστικού Δροσάτου

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ετήσια συνεστίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου, την Κυριακή του Πάσχα, στο κέντρο ΔΕΙΛΙΝΑ. Οι κάτοικοι του Δροσάτου και των γύρω περιοχών χειροκρότησαν θερμά τα δεκάδες παιδιά των χορευτικών τμημάτων, που παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο, την Θράκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη φροντίδα των δυο χοροδιδασκάλων του Συλλόγου, του Βασίλη Πολατίδη και της Πόπης Τσαγκάρη.
Κυριακή, 04 Μαϊος 2008 06:29

Αναβίωσε το έθιμο του Λαζάρου στις Μάνδρες

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Με απόλυτη επιτυχία αναβίωσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην κεντρική πλατεία των Μανδρών το Έθιμο του Λαζάρου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Το έθιμο αυτό προέρχεται από την Μανδρίτσα (σήμερα Βουλγαρία) και η αναβίωσή του πραγματοποιείται στον οικισμό τα τελευταία 13 χρόνια.
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 07:15

Κεσκέσι στην Ευρωπό

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στις 28 Απριλίου, στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων, το γνωστό ΚΕΣΚΕΚΙ, στη θέση «Μοναστηράκι», στο άλσος Ευρωπού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες παλαιστικούς (επίδειξη), παρουσίαση χορών από το χορευτικό του Πολιτιστικού Κέντρου και του μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και τραγούδια από την χορωδία του Μ.Π. Συλλόγου.
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 07:14

Το Ράντσο στο Πάικο

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Μοναδικές στιγμές έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του ΡΑΝΤΣΟΥ Κιλκίς των αδελφών Πατσιούρα στο πανέμορφο Πάικο. Το Ράντσο οργάνωσε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή ιππικής αντοχής στο όρος Πάικο, για να δοθεί παράλληλα η δυνατότητα, σε όσους συμμετείχαν, να γνωρίσουν και τις ομορφιές του νομού Κιλκίς. Ιππασία στο Πάικο, στην ανοιξιάτικη φύση που ξαναγεννιέται, αλλά και γεύμα στην ύπαιθρο, έχοντας για παρέα τους ήχους των πουλιών και τη φιλικότητα των αλόγων.