Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:10:24 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 04:20

Παιδική ζωγραφική και δημιουργική γραφή

Συντάκτης:
 Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007, στις 6 μ.μ., μέσα σε μια Χριστουγεννιάτική ατμόσφαιρα, θα γίνουν τα εγκαίνια Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής και Δημιουργικής Γραφής, παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα παιδιών των Εικαστικών Εργαστηρίων και της Δημιουργικής Γραφής της “ΤΕΧΝΗΣ” καθώς έργα παιδιών απ’ όλο τον κόσμο Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σερβία, Σρι Λάγκα, Ινδία, Τουρκία κ.λπ.
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:47

Μένουμε Ελλάδα και στο νομό Κιλκίς

Συντάκτης:
 Την τιμητική του είχε ο Νομός Κιλκίς την Δευτέρα 26 και 28 Νοεμβρίου στην τηλεόραση της ΝΕΤ.  Ο νομός προβλήθηκε μέσω της γνωστής εκπομπής της ΝΕΤ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», κατά τις ώρες 13.00-15.00. Το συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης διέμεινε στο νομό μας πέντε ημέρες και με την βοήθεια και καθοδήγηση της Δ/νσης Πολιτισμού-Τουρισμού της Νομαρχίας επισκέφθηκε πολλές περιοχές του νομού μας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τις περιοχές Σκρά, Δοϊράνης, Μπέλλες και Κρουσσίων. Στην τελευταία επίσκεψη, στην περιοχή των Κρουσσίων, παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο οποίος παραχώρησε και σχετική συνέντευξη.
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:43

Αφιλόξενη η πόλη του Κιλκίς για αναπήρους

Συντάκτης:
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα Ειδικής Αγωγής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Διοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, ο Σύλλογος Αναπήρων Κιλκίς, το Ειδικό Σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.
Η ημερίδα εντάσσονταν στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία (3 Δεκέμβρη). Στόχος των διοργανωτών ήταν να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητα τους.
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:37

H δράση του Συλλόγου Αγ. Αντωνίου “Τα Κρούσια”

Συντάκτης:
Ο πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Αγ. Αντωνίου “Τα Κρούσια” συνεχίζει τις δραστηριότητές του.
Μέσα στον Δεκέμβρη του 2007 ο σύλλογος σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή συνεχίζει να δημιουργεί καλύτερς προϋποθέσεις λειτουργίας του κτηρίου  - στολίδη που κατασκευάστηκε τα έτη 2005 -2006 με την βοήθεια των κατοίκων, της ΑΝΚΙ και του προέδρου της κ. Παύλου Πασσαλίδη, καθώς επίσης και της τότε Δημοτικής αρχής του Δήμου Κρουσίων.
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:38

Το 9ο χορωδιακό φεστιβάλ του Π. Μ. Συλλόγου Κιλκίς

Συντάκτης:
 Άλλη μια λαμπρή εκδήλωση, το 9ο χορωδιακό φεστιβάλ, πραγματοποίησε η Χορωδία του Κιλκίς, με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου στη μνήμη των Πολιούχων της πόλης μας 15 Μαρτύρων. Στις 8 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, τέσσερις χορωδίες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με ακούσματα ξεχωριστά από κ άθε μια τους που ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο τους ανταπέδωσε με θερμότητα το χειροκρότημά του.
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:50

“Οι τρεις τους”

Συντάκτης:
 Το βράδυ της Τετάρτης, στις 5 Δεκεμβρίου 2007, το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου ήταν κατάμεστο από κόσμο, και, κυρίως, από νέους ανθρώπους, που ήλθαν να παρακολουθήσον την πρεμιέρα της παράστασης “Οι τρεις τους” της Ελένης Μερκενίδου, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου. Για την παράσταση συνεργάστηκαν η “Λύκη Βυθού” και η θεατρική σκηνή της “ΤΕΧΝΗΣ” και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, το Λύκειο Ελληνίδων πραγματοποίησε την καθιερωμένη παράσταση όλων των χορευτικών τμημάτων του. Η παράσταση εντάχτηκε και φέτος στις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς για τον εορτασμό των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.
 Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, το Κέντρο Νεότητας «Παρέα 2» της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, βρίσκεται ξανά στη διάθεση της νεολαίας.  Η αγάπη και η ευαισθησία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αποστόλου για τους νέους είναι γνωστή και έρχεται για άλλη μια φορά να το αποδείξει έμπρακτα, επαναλειτουργώντας έναν ανανεωμένο χώρο δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τους νέους.
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:21

Τιμή στη τρίτη ηλικία

Συντάκτης:
 Με ενθουσιασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από τον Σύλλογο “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, η εκδήλωση για την 3η Ηλικία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης στο χαιρετισμό του υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι τα άτομα ηλικίας αυτής είναι το παρελθόν μας, και ότι βλέποντας τους παίρνουμε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε στο μέλλον. Το Διοικητικό Σουμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να τιμήσει το γηραιότερο ζευγάρι της ημέρας, προσφέροντας τους από ένα συμβολικό δώρο, που τους υπενθυμίζει την γιορτή αυτή.
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:11

“Η έννοια της Ελευθερίας στο Νίκο Καζαντζάκη"

Συντάκτης:
Τον Οκτώβριο του 2007 ολοκληρώθηκε μισός αιώνας από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.
Η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς τιμώντας το μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, διοργάνωσε ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Δημ. Γουνελά και με θέμα “Η έννοια της Ελευθερίας στον Νίκο Καζαντζάκη”.
Η εκδήλωση-αφιέρωμα, στο πλαίσιο του έτους Καζαντζάκη, θα γίνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ”.