Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:54:39 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 05:48

«Μονοπάτια πολιτισμών» από «Αριστοτέλη» με FYROM

Συντάκτης:
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Περιφερειακής και Διεθνούς Συνεργασίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» εντάχθηκε στο πρόγραμμα Γειτνίασης Ελλάδα π.Γ.Δ.Μ, με τίτλο πράξης: Ανάδειξη και προβολή Πολιτιστικών και Τουριστικών Πόρων, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 200.000 ευρώ (Κοινοτική συμμετοχή να συμμετοχή να καλύπτει το 75% και κρατική συμμετοχή 25%).
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:23

Ανάδρομικη Έκθεση της Κλειώς Νάτση

Συντάκτης:
Τη Δευτέρα, 18 Φεβρ. 2008 στις 7.30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής της πολύ σημαντικής καλλιτέχνιδος Κλειώς Νάτση.
Η Κλειώ Νάτση, θεωρείται ουσιαστικά πρωτοπόρος της συμμετοχής γυναικών εικαστικών δημιουργών στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της 10/ετίας του ‘50.
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:36

Νέα διοίκηση και πίτα των «Παιόνων»

Συντάκτης:
 Νέα διοίκηση απέκτησε ο Σύλλογος Παιόνων ν. Αττικής στην τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη της.
Τα θέματα που τους απασχόλησανν ήταν:
1. Απολογισμός πεπραγμένων από το απερχόμενο Δ.Σ.
2. Ανάγνωση εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
3. Έγκριση απολογισμού, ισολογισμού και προϋπολογισμού
4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:39

Τη βασιλόπιτα τους έκοψαν οι Κιλκισιώτες της Αθήνας

Συντάκτης:
 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τηρώντας το έθιμο, ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας, έκοψε την βασιλόπιτά του, την Κυριακή το πρωί στις 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.     
Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος συμπατριωτών και φίλων, παραβρέθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ε. Κώτσης και η κ. Α. Παπαδοπούλου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:36

Η πίτα της χορωδίας Ανατολικορωμυλιωτών

Συντάκτης:
 Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της χορωδίας του έκοψε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου μαζί με τα μέλη της χορωδίας και τον χοράρχη, Γ. Τσάμη, στην ταβέρνα «Αβραάμ».
Τυχερή της χρονιάς η  Χριστίνα Τσάμη, σύζυγος του χοράρχη, ενώ το φλουρί από την πίτα των μελών του Δ.Σ. έτυχε η γραμματέας, Παγώνα Ιωαννίδου.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:33

Δρώμενα πολιτισμού στο Δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
Από το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού ανακοινώθηκε το τρίμηνο πρόγραμμα των «Δρώμενων Πολιτισμού», που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.
Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ  30/01/2008:
ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΣΙΑΣ. ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ-ΟΜΙΛΙΑ. ΧΟΡΩΔΙΑ «ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ»
 
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:10

«Η Βεγγέρα»

Συντάκτης:
Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης  θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο "Η Βεγγέρα" του Ηλία Καπετανάκη, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ., την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. και στις 8:00 μ.μ. και την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. , στην αίθουσα τελετών του Ε.Π.Α.Λ. Αξιούπολης.
Το θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης άρχισε να λειτουργεί από το Μάρτιο του 2006. Το 2007 παρουσίασε το έργο «Εκκλησιάζουσαι» του Αριστοφάνη στο Δήμο Αξιούπολης, στο Δήμο Πολυκάστρου και στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θεάτρων του Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Στο Φεστιβάλ Ορεστιάδας τον ίδιο χρόνο κατέλαβε την εικοστή θέση σε σύνολο ενενήντα δύο θεατρικών έργων που είχαν υποβληθεί.
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:09

Βασιλόπιτα Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου

Συντάκτης:
Πολύ μικρή αποδείχθηκε η φιλόξενη και ανακαινισμένη αίθουσα της Λέσχης Aξιωματικών Δροσάτου για να χωρέσει τα μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου, στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
H εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Δοϊράνης Γ. Kαλπακίδη, του βουλευτή Kιλκίς και πρώην υπουργού Σ. Tσιτουρίδη και του Nομάρχη Kιλκίς Eυάγγελου Mπαλάσκα, που συνεχάρησαν το Σύλλογο για την πλούσια δράση του, υποσχόμενοι πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του.
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 12:07

“Το άναμα της φωτιάς”

Συντάκτης:
Στον Πεντάλοφο οι κάτοικοι του χωριού αναβίωσαν το έθιμο «κόλιντε», όπως κάθε χρόνο, στις 23 Δεκεμβρίου.
«Το άναμα της φωτιάς» είναι ένα έθιμο το οποίο αναπαριστά τη φωτιά  που άναψαν οι βοσκοί την παραμονή της γέννησης του Θεανθρώπου. Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου τήρησαν το έθιμο ακόμα μια φορά και άναψαν φωτιά στην πλατεία του χωριού, στον Πεντάλοφο.
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 11:10

Γιορτή για τα παιδιά των αστυνομικών του νομού

Συντάκτης:
 Η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, πραγματοποίησε την ετήσια εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των αστυνομικών, που υπηρετούν σε υπηρεσίες του νομού μας.
Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, τραγούδια, χορούς, ενώ στο κλείσιμο της μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά από τον Αϊ Βασίλη.