Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 5:39:11 πμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 12:58

Δήμος Κιλκίς: Ένα χαρούμενο Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Συντάκτης:

Το καλοκαίρι πέρασε από μπροστά μας σαν αστραπή! Προσωρινός ο αποχαιρετισμός του, καθώς κλέβει ζαβολιάρικα αρκετές ακόμα ηλιογραμμένες μέρες από το Σεπτέμβρη επιμένοντας να μας κρατά συντροφιά στο ζεστό του κόρφο. Στο φετινό άλμπουμ της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου οι καταχωρίσεις της μνήμης είναι χρωματιστές, καλογυαλισμένες, γεμάτες παιχνιδιάρικη διάθεση, με πετυχημένους πειραματισμούς αναζήτησης νέων διεξόδων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Ύστερα από 40 χρόνια προσφοράς στα Νοσοκομεία, πάντα δίπλα στον πάσχοντα, γιατρός θεραπευτής και άνθρωπος ο δικός μας Θέμης Βασιλειάδης, συνταξιοδοτηθηκε αρχή Σεπτέμβρη.
Ο γιατρός καθηγητής Ιατρικής στο ΑΠΘ, από το Ελευθεροχώρι, σημειώνει μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

Επιστρέφει από αυτό το Σαββατοκύριακο στη ΄΄Βεργίνα τηλεόραση΄΄, η εκπομπή ΄΄Ανασκόπηση της Εβδομάδας΄΄ με τον δημοσιογράφο Χρήστο Γιασκουλίδη.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00, παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε, από τη Θεσσαλονίκη και τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως καταγράφηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα της Βεργίνα τηλεόραση.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 09:19

Εθελοντική αιμοδοσία στον Καμπάνη

Συντάκτης:

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον Καμπάνη την ερχόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και με όλα τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας για όσους θα συμμετέχουν.

Η αιμοδοσία θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη, από τις 9:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 09:17

Μάσκα για κιλκισιώτες!

Συντάκτης:

Να μια ωραία μάσκα για το πρόσωπο των κιλκισιωτών. Θα τη βρείτε στο κατάστημα της Ρένας Φωτακέλη, Fx Point, καθώς και πολλά ακόμα σχέδια και σήματα.

Το Fx Point είναι ένα κατάστημα το οποίο αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας, του Κιλκίς (I Love Kilkis). Στο FxPoint θα βρείτε πολλά και διάφορα σουβενίρ για την πόλη του Κιλκίς αλλά και ιδιαίτερα, πρωτότυπα, έξυπνα και… πονηρά δώρα, όπως επίσης παιχνίδια και μοναδικά gadgets για εσάς και τους αγαπημένους σας. 21ης Ιουνίου 62.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 11:26

20 χρόνια Stretto cafe

Συντάκτης:

Είκοσι χρόνια παρουσίας έκλεισε το πανέμορφο Stretto cafe του Κιλκίς, προσφέροντας ωραίες στιγμές στους κιλκισιώτες και ποιοτική ψυχαγωγία.

«Τα είκοσι χρόνια σχεδιάζαμε να τα γιορτάσουμε αλλιώς. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας το επέτρεψαν.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 09:52

Η Πινακοθήκη και ο εθελοντισμός της ΤΕΧΝΗΣ

Συντάκτης:

Μπορεί το μερικό το lock down στο Κιλκίς να μην επέτρεψε να γίνει η όμορφη -και καθιερωμένη- εκδήλωση γνωριμίας με την Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό, αλλά δεν απέτρεψε και μέλη του συλλόγου να φροντίσουν το χώρο. Ο εθελοντισμός και η προσφορά σε όλο τους το μεγαλείο.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (16-9-2020)

Ματαίωση εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, εξαιτίας της  υπαγωγής της ΠΕ Κιλκίς σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid 19

Την απόφαση ματαίωσης της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (την ερχόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020), έλαβε  η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς- η οποία έχει την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης – καθώς σε ισχύ παραμένει το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid 19 στο οποίο έχει υπαχθεί η ΠΕ Κιλκίς από τις 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Μετά τη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και στην Π.Ε. Κιλκίς, τα οποία ισχύουν για 14 ημέρες, από την Παρασκευή 11-09-2020 έως και την Παρασκευή 25-09-2020, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ανακοίνωσε την αναβολή της συναυλίας της ΚΟΘ στον Αρχαιολογικό Χώρο Ευρωπού, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 20.30.