Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 3:43:39 πμ

Πολιτιστικά

Ο "ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ένας ήρωας για πολλούς..." σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, το Δίκτυο Φορέων Υγείας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και τους Εθελοντές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησε στην Δράμα στις 27/04/2024 εκδήλωση ενημέρωσης και δειγματοληψίας για όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Βυζαντινοί ύμνοι και άριες για τον θρήνο και τη συντριβή της Παναγιάς αντικρίζοντας τον μονάκριβο γιο της, τον Χριστό στον Σταυρό του μαρτυρίου, δημιούργησαν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:06

Οι «Λαζαρίνες» από τα κοριτσάκια του Πολυπέτρου

Συντάκτης:

Το Έθιμο "Λαζαρίνες" αναβίωσαν και φέτος τα μικρά κοριτσάκια του Πολυπέτρου!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργανώνει και στηρίζει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας!

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και οι Εκδόσεις Πατάκη

σας προσκαλούν την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19:30 στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς στην παρουσίαση του βιβλίου

του Δρος Ιστορίας ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ

Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης

Πλευρές της μικρασιατικής τραγωδίας

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Γουμένισσα κινήθηκε στο ρυθμό των "Λαζαρίνων".

Λίγες ημέρες πριν την Μ. Εβδομάδα, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου διοργάνωσε Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής υπό τον τίτλο “Σιγησάτω πάσα σάρξ βροτεία”, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Τάσου Γιοβανούδη από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή εν Δράσει», μαζί με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσούνης και τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης.

Ήταν μια υπέροχη γιορτή, η γιορτή των οινοποιών της Γουμένισσας, του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας, στον πανέμορφο χώρο του Ξενώνα Δημοσθένη, που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα Χάλκινα της Γουμένισσας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19:30 στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρος Ιστορίας ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ, «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης. Πλευρές της μικρασιατικής τραγωδίας».

Λαμπροδευτέρα, Λαμπροτρίτη στη Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας ν. Κιλκίς