Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 5:10:18 μμ

Πολιτιστικά

Απολαύστε τις μοναδικές εικόνες που μας προσφέρει το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς στον ομώνυμο Λόφο της πόλης, με το φωτογραφικό φακό του Κώστα Τερζενίδη και τη βοήθεια του σπηλαιολόγου και φύλακα του Σπηλαίου, Βασίλη Μακρίδη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που πήρε η πολιτεία για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού και μετά από κοινή απόφαση των ΔΣ των διοργανωτών φορέων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Τα Δίδυμα Τείχη") σας ενημερώνουμε την αναβολή του προγραμματισμένου για τις 26, 27 και 28 Ιουνίου 2020 12ου Πανελλήνιου Πανθρακικού Ανταμώματος.

Το ιστορικό δρώμενο μνήμης, Καρς Ριζα'μ, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού, γίνεται πλέον γνωστό σε όλα τα ποντιακά σωματεία.

Παρακάτω το βλέπετε σε μια άλλη εκτέλεση που έκαναν άνθρωποι του Κιλκίς πατρίδαμ με την αφήγηση του Τάκη Βαμβακίδη:

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 20:43

Η... ελληνίδα μάνα πήγε Βαφειοχώρι!

Συντάκτης:

Η... ελληνίδα μάνα πήγε Βαφειοχώρι!

Η Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης Συλλογής & Διανομής Ιστορικών Στοιχείων Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ», και η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (Α.Ακ.Ε) στο πλαίσιο παροχής βοηθείας και συνδρομής, εις την Εθνικήν προσπάθεια, του «Διακλαδικού Κέντρου Μοριακής Βιολογίας Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», του ΓΕΕΘΑ, για την δημιουργία «Βάσεως Δεδομένων», προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί των φονευθέντων Μαχητών του Ελληνικού Στρατού Ξηράς (ΕΣ) και της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας (Ε.Β.Α), εις την Βόρειον Ήπειρον Αλβανίας, κατά την διάρκειαν του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941.

«Κύπρος 1945-1974. Κρυφές πικρές αλήθειες» είναι ο τίτλος του νέου -υπό έκδοση- βιβλίου του Χρήστου Γκόλιαρη, δασκάλου – συγγραφέα και για πολλά χρόνια σχολικού συμβούλου και προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 20:17

Άγιος Γεώργιος Μελισσουργείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Άγιος Γεώργιος Μελισσουργείου Κιλκίς

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 19:21

Άγιος Γεώργιος Κιλκίς (2020)

Συντάκτης:

Άγιος Γεώργιος Κιλκίς (2020)

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 18:55

Άγιος Γεώργιος Γουμένισσας

Συντάκτης:

Άγιος Γεώργιος Γουμένισσας

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στη Γουμένισσα την Κυριακή 26 Απριλίου στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αγιος Τρύφων".