Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 6:45:19 μμ

Πολιτιστικά

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων "Οι Ακρίτες" σας προσκαλεί στο ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΝΟΫΡ, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 21.00, που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου.

Στο υπουργείο Υγείας παραδόθηκαν 21 σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δωρεά του Ομίλου KLEEMAΝN.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουκούντζος, Διευθύνων Σύμβουλος, και ο κ. Νίκος Κουκούντζος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της KLEEMANN επισκέφτηκαν σήμερα το Υπουργείο Υγείας και συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για να τον ενημερώσουν σχετικά με την πραγματοποίηση της δωρεάς.

Μετά την συνάντηση που είχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στις αρχές του χρόνου με τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και την υπόσχεση του για την προώθηση δημιουργίας σκοπευτηρίου, άνοιξε ο δρόμος για την πραγματοποίηση του στόχου.

Πρεμιέρα είχαμε το βράδυ της Τετάρτης για τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Κιλκίς σ’ έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο, πλήρως ανακαινισμένο, με μειωμένο εισιτήριο -στα 3 ευρώ- εξαιρετικές ταινίες σχεδόν καθημερινά, ακόμη και διπλές προβολές και όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, για μοναδικές στιγμές δροσιάς και πολιτισμού. Πάμε σινεμά, πάμε Λόφο!

Μήνυμα του Μητροπολίτη Γουμενίσσης Δημητρίου, που αναγνώσθηκε στη σύναξη των πιστών στην Κεντρική Πλατεία Πολυκάστρο,υ στις 30.6.2020, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, πρωτ. π. Ιγνάτιο Καλογεράκη:

Απευθύνουμε Χαιρετισμό προς όσους από εθνική ευαισθησία αλλά και ανησυχία για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας συγκεντρώθηκαν σ᾽ αυτήν την διαμαρτυρία.

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ παρατηρεί τον καιρό και ανοίγει τα πανιά του για να ταξιδέψει τους πολίτες σε πολιτείες μακρινές και τόσο κοντινές από την αγαπημένη καταπράσινη γωνιά του στις υπώρειες του Λόφου Αγίου Γεωργίου. Κάτω από τη δροσιστική του βεντάλια είναι κρυμμένες είκοσι τέσσερις νέες παραγωγές, καλογυρισμένες, υφασμένες με τις πολύχρωμες κλωστές του κόσμου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς απελευθέρωσε 10 ζεύγη γενετικά πιστοποιημένων και υγειονομικά ελεγμένων λαγών σε δασικές περιοχές ευθύνης του.

Μετά το πέρας του θερισμού και σε διάστημα περίπου 15 ημερών θα γίνει και νέα απελευθέρωση σε πεδινές περιοχές.

Επιπλέον, μια τρίτη σειρά απελευθερώσεων θα γίνει στα μέσα Αυγούστου από λαγούς που έχουν γεννηθεί στο εκτροφείο του συλλόγου.

Δύο ορεινά μονοπάτια, που συνδυάζουν το ιστορικό ενδιαφέρον με τη φυσιολατρία και την άθληση.
Περίπατο και αθλητισμό σε μονοπάτια με πλούσια βλάστηση, ποτάμια, έναν καταρράκτη και σημάδια ιστορικής μνήμης από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιφυλάσσει για τον επισκέπτη η περιοχή του Κιλκίς, όπου ήδη έχει σηματοδοτηθεί μια διαδρομή 25 χιλιομέτρων στο όρος Πάικο, ενώ δρομολογείται δεύτερη, μήκους πέντε χιλιομέτρων, ανάμεσα σε δύο οινοποιία του Πάικου καθώς και τρίτη, μήκους 25 χιλιομέτρων στην περιοχή του όρους Μπέλλες.

Ομάδα κυνηγών που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Μουριών προσφέρθηκε να συντηρήσει το καταφύγιο - καλύβα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς στο Μπέλλες.

Κατασκευάστηκε σκέπαστρο στη βορεινή πλευρά της καλύβας, στρώθηκε με μπετόν όλος ο εμπρόσθιος αύλειος χώρος, έγινε στεγανοποίηση και κατασκευάσθηκαν παρτέρια και θέσεις ψησταριών.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-6-2020)