Quantcast
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 10:06:18 μμ

Πολιτιστικά

Μέσα στο εορταστικό κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς παρέθεσε τράπεζα αγάπης στους μοναχικούς ανθρώπους της Ενορίας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου "Στενήμαχος", το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου 2023.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια στην πόλη του Κιλκίς, με τον Αγιασμό των υδάτων να τελείται στο Κολυμβητήριο του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Πλήθος κόσμου και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης έδωσαν το παρών, με τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο να χοροστατεί, με τους πιστούς να παίρνουν την ευχή του και τους κολυμβητές να αψηφούν το κρύο και να βουτούν για να πιάσουν τον σταυρό, με τον Αναστάσιο Λουνή να είναι ο πλέον τυχερός!

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά και απο καρδιάς το μέλος του Δ.Σ. κύριο Ζώτο Θεολόγο για την ευγενική χορηγία  των στολών των δόκιμων εθελοντών του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και του τομέα Υγείας. 

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς ενημερώνει πως δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 6323/12-12-2022 με το οποίο απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντίτιμου εισόδου στα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ., οι εκπαιδευτικοί Α’/θμιας, Β’/θμιας και Γ’/θμιας εκπαίδευσης εν ενεργεία και συνταξιούχοι.

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πολυανής καί Κιλκισίου ἀνακοινώνει πρός τους ευλαβείς Χριστιανούς της Μητροπολιτικής Περιφερερείας Κιλκίς ότι την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, εορτή των Αγίων Θεοφανείων, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στην πισίνα των αθλητικών εγκαταστάσεων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Κιλκίς (Περιφερειακός δρόμος Κιλκίς – Θεσσαλονίκης).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-1-2023)

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, για την προσφορά προϊόντων, που βοήθησαν και ανακούφισαν οικογένειες και μονοπρόσωπα νοικοκυριά, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στο Δημοτικό Κήπο – Πάρκο, όπου θα λειτουργήσει για λίγο ακόμη ο ‘’Κήπος των Χριστουγέννων’’, μεταφέρεται την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου η θεατρική παράσταση ‘’Τα Χριστούγεννα του Πινόκιο’’.

Την παράσταση ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή Κιλκίς με ώρα έναρξης στις 18:00.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (3-1-2018)

Περάσαμε από το 2022 στο 2023. Και συνευχόμεθα, η διαδρομή μας στη νέα χρονιά να μην πολλαπλασιάσει την απελπισία και την κατάθλιψη. Προσευχόμαστε λειτουργικά και προσβλέπουμε στο Θεό μ᾽ εκείνο το χιλιοειπωμένο μελώδημα: “η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιο” και το συνακόλουθο “την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού· φύλαξόν με υπό την σκέπην σου”. Όσο πιο πολύ το τραγουδά η ψυχή μας και το μελοποιεί σε ήχους εγκάρδιους, έρχεται η στιγμή που ανακαλύπτει (βιώνει) τη στοργή του Θεού. Και την μεταγγίζει γύρω της.