Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 5:34:16 πμ
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 13:59

Πασχαλινή δράση προσκόπων Κιλκίς

Εξορμήσεις στην ύπαιθρο πραγματοποίησαν τα τμήματα του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς, Ομάδα και Κοινότητα κατά την Πασχαλινή Περίοδο, με όσους συμμετέχουν να προσθέτουν άλλη μια σημαντική εμπειρία στο ενεργητικό τους.

Η 2η Ομάδα Δασοπροσκόπων πραγματοποίησε δράση υπαίθρου στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς, όπου οι πρόσκοποι έζησαν για τέσσερις ημέρες, από την Τρίτη 29 Απριλίου έως την Παρασκευή 2 Μαΐου, την περιπέτεια, το παιχνίδι και την διασκέδαση. Με αρχηγό Δράσης τον Γιώργο Χατζηβασιλείου και επιτελείο τους Χρήστο Καναρόπουλο, Δημήτρη Γκορίδη, Γιώργο Γουζούνη, Χρήστο Μελίδη και Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, οι πρόσκοποι έδωσαν ραντεβού για την θερινή κατασκήνωση στην Θάσο. Λίγο νωρίτερα από τις 19 έως τις 21 Απριλίου η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών με αρχηγό τον Στέλιο Αγγελίδη πραγματοποίησε δράση περιβαλλοντικής αγωγής στην Κερκίνη, όπου είχαν την ευκαιρία πέρα από τις εργασίες για το περιβάλλον, να κάνουν ποδηλασία γύρω από τη λίμνη και κωπηλασία.
Εν τω μεταξύ, την περασμένη Κυριακή του Θωμά, πρόσκοποι και ανιχνευτές συνόδευσαν τιμητικά την εικόνα της Παναγίας κατά την λιτανεία που πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Κιλκίς. Σε ένδειξη ευχαρίστησης ο αρχιμανδρίτης πατέρας Καλλίνικος δώρισε μια εικόνα της Παναγίας, την οποία παρέλαβε εκ μέρους των προσκόπων ο Έφορος Διοίκησης της Π.Ε. Κιλκίς Χρ. Καναρόπουλο.