Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 4:53:23 πμ
etpa
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 16:24

Πίτα Κυνηγητικού Συλλόγου

Συντάκτης:

pita_kinigon


Την ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του πραγματοποίησε ο ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΙΛΚΙΣ την περασμένη Κυριακή  27 Φεβρουαρίου, στον προαύλιο χώρο του φυλακίου-καταφύγιου, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό ΜΑΥΡΟΠΛΑΓΙΑ του Δήμου ΚΙΛΚΙΣ, στον δρόμο προς τον Νομό ΣΕΡΡΩΝ.
Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια, ταυτόχρονα με την λήξη της κυνηγητικής περιόδου δηλ. την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου κάθε χρονιάς, να διοργανώνετε η συγκεκριμένη εκδήλωση με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτελεί σημαντικό κοινωνικό γεγονός το οποίο συζητιέται μέχρι την επόμενη κοπή της πίτας του συλλόγου. Η παρουσία και η συμμετοχή στην εκδήλωση πλήθος κόσμου από τον Νομό ΚΙΛΚΙΣ  και όχι μόνον, δημιούργησε το αδιαχώρητο εντός και εκτός του καταφύγιου, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και την έκανε ιδιαιτέρα προσφιλή σε κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς, Καποδιστριακούς και Καλλικράτιους, της ευρύτερης περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα πλέον την παρουσία τους σε αυτήν και την θεωρούν, δικαίως, απαραίτητη για την θετική έκβαση της πολιτικής τους καριέρας.
Η κοπή και η γευστική απόλαυση της Βασιλόπιτας αποτελεί το εθιμοτυπικό μέρος της όλης διαδικασίας. Το ουσιαστικό μέρος είναι η προετοιμασία και η κατανάλωση, ανάλογης με την εκάστοτε περίσταση, ποσότητας νοστιμότατης παραδοσιακής φασολάδας η οποία συνοδεύεται από ανάλογες ποσότητες ποικιλίας τουρσιών, αλμυρών και κρασιού. Το ουσιαστικότερο όμως μέρος αποτελεί πλέον η κατανάλωση απροσδιόριστης ποσότητας κρεατιών κάθε είδους όπως κοψίδια, παιδάκια, παντσέτες, ποικιλίας λουκάνικων, σουβλάκια, σουτζουκάκια, μπιφτέκια κλπ. εμποτισμένης σε απεριόριστη ποσότητα τσίπουρου, ρετσίνας κλπ. Η λειτουργία πέντε ψησταριών XXL έδιναν την εντύπωση βομβαρδισμένης περιοχής από την κάπνα και την τσίκνα που δημιουργούσαν. Όλα αυτά εν αναμονή της φασολάδας, η οποία τελικά ανάγεται σε επιδόρπιο ρόφημα υψηλής διατροφικής χωνευτικής αξίας.
Την μουσική επένδυση ανέλαβαν φέτος οι αδελφοί ΙΝΤΖΙΔΗ. Ο Κωστάκης με το κλαρίνο του και ο Λάκης με το νταούλι του ‘ξεσήκωσαν το πλήθος’ το οποίο στο τέλος ζήτησε συγνώμη για τις τουφεκιές που ακούστηκαν.
Την εκδήλωση τίμησε και ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ο οποίος αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε καλή χρονιά στους παριστάμενους αναφέρθηκε στον πατέρα του ο οποίος ήταν κυνηγός και έβαλε το κυνήγι στην σωστή σημερινή του θέση, τοποθετώντας την θανάτωση θηράματος ως την τελευταία προτεραιότητα του κυνηγού πριν από την άθληση στην φύση, την προστασία της, όπως και τον εμπλουτισμό και την προστασία ειδών προς εξαφάνιση.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου κ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου μεταξύ των οποίων στην εντατικοποίηση της θηροφυλακής, στην συμμετοχή του σε πρόγραμμα κατασκευής ποτίστρων στον χώρο ευθηνής του, όπως και στην προσπάθεια για απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη 2012.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Με την ευκαιρία της κοπής της Βασιλόπιτας του συλλόγου θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου προς όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για παραγωγικό 2011 με υγεία και αισιοδοξία ώστε να αντεπεξέλθουμε από τις αντίξοες, οικονομικές κυρίως, συνθήκες που ταλαιπωρούν τον τόπο και την χώρα μας.
Επίσης ευχαριστώ το σύνολο των μελών του συλλόγου για την εποικοδομητική μας συνεργασία στην διάρκεια της θητείας μου ως προέδρου του συλλόγου.
Στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. ΜIΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ και σε όλα τα μέλη του εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τομείς του έργου που αναλαμβάνουν και δηλώνω παρόν ώστε να συντελέσω σε αυτήν.                                                              
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΓΚΑΛΙΔΗΣ       
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ