Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 11:43:24 πμ
etpa
Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 13:19

Πληθώρα δραστηριοτήτων στο ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ τον Σεπτέμβριο σε Κιλκίς και Χέρσο

Συντάκτης:

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου κύλησε ευχάριστα και δημιουργικά μέσα από πλήθος δράσεων και δραστηριοτήτων, αθλητικών, καλλιτεχνικών, παιδαγωγικών, μουσικοκινητικών. Στα μαθήματα καλλιτεχνικών δράσεων εγκαινιάσαμε την ενότητα ενασχόλησης με σημαντικούς ζωγράφους κάθε Τετάρτη, διάσημους τόσο για το έργο τους όσο και για την προσωπικότητά τους. Στο μάθημα των εικαστικών, έτσι, εντρυφήσαμε στο έργο της Φρίντας Κάλο και φτιάξαμε λουλούδια από τσόχα ως κοκκαλάκια για τα μαλλιά και καρφίτσες.

 

Την επόμενη εβδομάδα μάθαμε για τον Μιχαήλ Άγγελο και προς τιμήν του φτιάξαμε αγαλματάκια από πηλό. Τέλος, για τον ζωγράφο Vincent van Gong κάναμε ένα χαρακτηριστικό του πίνακα «ηλιοτρόπια» από τσόχα. Στο μάθημα των εικαστικών της Παρασκευής με τη θεματική εποχιακές κατασκευές κάναμε κορνίζες από κοχύλια, φθινοπωρινά φύλλα από χαρτί σύρμα και κερί και τέλος ζωγραφίσαμε σελιδοδείκτες από χαρτί με ελεύθερο θέμα. Τα παιδάκια μας έκαναν ό,τι τους άρεσε ως αγαπημένο θέμα σελιδοδείκτη.

Στο μάθημα μακραμέ και πλεκτικής οι μικροί μας μαθητές έφτιαξαν βραχιόλια φιλίας με κλωστές, βραχιόλια με χάντρες, χειροτεχνίες με χαρτόνι και κλωστές για σελιδοδείκτες, πολλαπλές κατασκευές με την τεχνική μακραμέ και τα στόλισαν στο αγαπημένο μας Κδαπ.

Στο μάθημα υπολογιστών με τον κ. Νικηφόρο κάναμε εισαγωγή στον προγραμματισμό μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παιχνιδιών, ενώ στο μάθημα υπολογιστών με τον κύριο Σάββα κάναμε γνωριμία με τον υπολογιστή και την χρήση του. Στο αγαπημένο μας σκάκι γνωρίσαμε τις κινήσεις των κομματιών, τη διάταξή τους στην σκακιέρα, την αξία τους και παίξαμε την πρώτη μας παρτίδα. Στο μάθημα της ρομποτικής κάναμε γνωριμία με το ρομποτάκι της Lego και τα εξαρτήματά του, (τουβλάκια αισθητήρες κτλ), και προχωρήσαμε σε συναρμολόγηση και εκτέλεση βασικών εντολών κίνησης.

Στο μάθημα των μικρών επιστημόνων μάθαμε για τον θαλάσσιο κόσμο, τους ωκεανούς και τα ποτάμια, την φυσική ιδιότητα της άνωσης μέσω πειραμάτων, το νερό που «περπατάει». Παράλληλα, μάθαμε ποια ψάρια  ζουν στις θάλασσες της Ελλάδας, κάναμε το πείραμα με το ψαράκι που δεν «βρέχεται» και στη συνεχεια διαβάσαμε και ζωγραφίσαμε τους μύθους του Αισώπου.

Στο μάθημα της κοπτικής ραπτικής μάθαμε να σχεδιάζουμε πατρόν στο χαρτί,  ενώ με αφορμή από την παγκόσμια ημέρα ειρήνης δημιουργήσαμε όμορφες συνθέσεις! Στη συνέχεια φτιάξαμε όμορφα στολίδια για την πόρτα μας από χαρτόνι και ύφασμα στο σχήμα του αρχικού γράμματος του ονόματός  μας! Στη συνέχεια, εμπνευστήκαμε από τον βροχερό καιρό και κάναμε φθινοπωρινές δημιουργίες με ύφασμα και χαρτόνι, ενώ την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έχοντας ως εφαλτήριο το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι pac-man   φτιάξαμε τερατακια από ύφασμα!

ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Στο μάθημα  μοντέρνου χορού, κάναμε αγαπημένες χορογραφίες Latin, Salsa Tango και Ηip Hop, εκτονωθήκαμε στη Zumba, ενώ χαλαρώσαμε με ασκήσεις Pilates, Joga και Ορθοσωμικής. Στις επάλξεις για άλλη μια χρονιά τα τμήματα ενόργανης κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στη δομή μας 21ης Ιουνίου 1. Συνεχίζουμε και για ένα δυναμικό Οκτώβρη! Φροντίστε να ενημερωθείτε για τα οικονομικά πακέτα συνδρομών για τις δραστηριότητες του Κδαπ και απολαύστε όλες μας τις δραστηριότητες στα χέρια ειδικών παιδαγωγών και προπονητών! ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ τηλ. επικοινωνίας 2341076305, 2341076465, 2341076416.